10 tekenen dat je (te?) lang alleen hebt gewoond..

10 tekenen dat je (te?) lang alleen hebt gewoond..

Een man in m’n huis, dat was even een gekke gewaarwording na 8 jaar zelfstandig, alleen, te hebben gewoond! Ik kwam er dan ook al snel achter, dat ik wat aparte trekjes heb verzameld in de loop der jaren. Er was niemand om rekening mee te houden, mijn huis, mijn gewoontes.. Ai, gevaarlijk! Een kleine opsomming van de vreemde dingen die volgens mij zo horen, zo moeten gebeuren of zo moeten zijn.. En ja, ik ben soms best onredelijk.. Ik deel graag mijn 10 tekenen dat je (te?) lang alleen hebt gewoond!


 • De wc rol. De wc rol moet op een bepaalde manier opgehangen zijn en ik draai de rol ook echt om als ‘ie verkeerd om hangt.. why?

 • 20:00 ‘s avonds: ‘wat eten we morgen?’ Hoezo morgen? Dat zie ik dan wel weer!

 • De toiletdeur open laten. Geloof me, dat wil ik heus niet als er iemand in huis is. Maar het is er een beetje ingeslopen nu.. Note to myself: deur moet dicht…

 • Ik gruwel van kaas, maar dan echt zo dat ik een ‘kaas fobie’ heb ontwikkeld. Met als resultaat dat ik de complete kaas afdeling skip in de supermarkt. Ik zie heel de afdeling niet eens meer. Oeps, ik moet met nog iemand rekening houden tegenwoordig.. Alle afdelingen dus even langs gaan in de supermarkt!

 • Mijn dagelijks portie Utopia, Vloggloss van Mascha en op donderdag Expeditie Robinson. Ik weet het, het is niet erg om een dag te skippen maar toch zit het me niet helemaal lekker als het niet uit komt. Vooral als het skippen niet per sé mijn eigen plan was..

 • De indeling van de koelkast. Ik ga niet aan het corrigeren maar ik voel mezelf één wenkbrauw optrekken als ik een afwijkende indeling constateer. Hetzelfde geldt voor de keukenkastjes, nog erger!

 • Ik wil dat het bed weer toegedekt wordt nadat we opgestaan zijn, in het weekend dan toch. Doordeweeks neem ik hier zelf ook amper de tijd voor, in het weekend wel. En dan zo fanatiek dat ik Mr X vraag om even op staan (terwijl hij net even ligt te chillen), zodat ik het dekbed kan terugslaan. Yup.

 • Ik word een beetje agressief als de televisie hard aanstaat terwijl ik zelf niet kijk. Stiekem staat de tv helemaal niet zo hard. Maar scheurende auto’s of knallende geweren zijn gewoon niet zo tof als ik zelf niet kijk. Wat zeg ik, niet zo tof? Gewoon hoogst irritant eigenlijk. Zachter graag!

 • Als ik bijvoorbeeld van de bank naar de keuken loop, neem ik een glas / bord / whatever mee terug. Als ik spullen heb die naar boven moeten, gooi ik ze op de trap en neem ze de eerstvolgende keer mee naar boven. Dat werd er vroeger al snel ingestampt. Dat heeft niet iedereen zo geleerd, aaah! Ohja, en van één persoon een glas en een bord hebben staan of van twee personen, dat scheelt toch alweer..

 • Eigenlijk wil ik dat er meegeholpen wordt met koken. Maar als het dan zover is, leave me alone! Mijn keuken is niet zo groot en eigenlijk doe ik het dan net zo lief zelf. Ik kan het immers toch ‘beter’ 😉

Enne, dan hebben we het nog niet gehad over de inrichting en het kleurenschema van mijn huis. Schoenen en kleding overal, roze waar je maar kijkt.. Oeps.

Herkenbaar? Heb jij ook gekke trekjes / gewoontes ontwikkeld bij het alleen wonen? Of ben  ik de enige? 🙂

 

Tags: alleen wonen, trekjes

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Nou niet per se als je alleen wordt hoor. Dat van die wc-rol heb ik ook. En keukenkastjes ook terwijl ik samen met mijn vriend in dit huis ben gaan wonen. Het is dus niet Mijn kastindeling, maar de onze en toch vergeet hij soms hoe het zit…

  1. Reply

   *woont

   1. Reply

    Haha stiekem wel een opluchting dat ook jij het herkent 😉

  • Leijp
  • September 30, 2015
  Reply

  Haha, leuke lijst! 🙂

  1. Reply

   Thanks!

 2. Reply

  Hahahhaa! Leuk! Ik woon nu al een tijdje samen en nu is het gewoon normaal geworden om naar de wc te gaan met de deur open (meer omdat anders Poes alles bij elkaar mauwt..) XO

  1. Reply

   Haha!! Zo is het volgens mij inderdaad begonnen, een miauwende kat achter de deur 🙂

 3. Reply

  Dat van die wc rol heb ik altijd, overal. Snap t niet als mensen m andersom hebben haha.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares