15 Reisweetjes Tag

Reisweetjes

Nog niet eerder nam ik een tag over op Diyaata. Een wat? Een tag. Voor de niet-bloggers onder ons, een reeds samengestelde vragenlijst waar je als blogger antwoord op geeft. Vaak persoonlijk en meestal een beetje onnozel, als je het mij vraagt. Willen jullie nu echt weten wat voor kleur sokken ik vandaag aan heb en wat het laatste appje was dat ik binnen kreeg?

Toch wilde ik eens een tag invullen en om aan te sluiten bij een steeds terugkerend thema op Diyaata heb ik de gekozen voor de ’15 reisweetjes tag’. Oftwel, 15 weetjes over mij en mijn reizen! Officieel was het 25 trouwens, maar dat leek me nogal heftig 🙂

#1

Mijn grootste liefde is Afrika, algemeen bekend denk ik. Al vroeg was ik geïntrigeerd door de beelden op televisie en was het een droom van mij om het echte Afrika mee te maken. Toen ik begon te werken in de olie & gas sector, had ik regelmatig contact met Afrikanen in Nigeria, Congo en Angola. De place to be, in olie land. Dit waren echter niet de Afrikanen waar ik zo geïnteresseerd in was, dit waren de mensen met geld. Ik wou juist back to basics en helpen waar dat kon! En dus vloog ik in 2013 naar Oeganda voor een maand vrijwilligerswerk in een opvanghuis voor kinderen. De beste beslissing ooit.

Oeganda
Met de kids van het lokale schooltje poseren!

#2

Als kind ben ik nooit met mijn ouders in het buitenland geweest. Wij waren fanatiek Center Parcs bezoekers! Ik denk dat we de meeste parken wel bezocht hebben en stiekem lonkt het nog wel een beetje, een keer een lang weekend tussen de bossen, verse broodjes aan de deurklink terug vinden en zwemmen in het tropisch zwemparadijs.

#3

De eerste keer naar het ‘buitenland’ was een studiereis van de havo. Met de bus naar Calella, Spanje. Wat een heerlijke week was dat! Ik was gelijk overstag en wilde vanaf toen eigenlijk non stop reizen.

#4

De eerste vakantie met vriendinnen was diezelfde zomer, wederom naar Calella! Ik vond het daar heel cool en ik denk dat de ouders het wel een prettig idee vonden dat één van ons daar al eens was geweest. Niet dat dat iets uitmaakte hoor, we gingen los en ik kreeg mijn eerste echte vakantievriendje. De trend was gezet zullen we maar zeggen.. 😉

#5

Studeren, HBO toerisme en dus vertrokken we naar Schotland. Tja, wat zal ik ervan zeggen, niet helemaal mijn ding. Edinburgh vond ik mooi, Glasgow niet. Ik moest een rondleiding verzorgen in Glasgow en uiteraard waren de straten waar ik doorheen moest afgezet wegens wegwerkzaamheden. Zucht..

#6

Die zomer was het tijd voor mijn eerste avontuur alleen, 2 maanden heb ik op een camping in de Vendee in Frankrijk gewerkt. In het kids animatieteam, genieten! Twee maanden lang heb ik in een tent gebivakkeerd met als enige stukje privacy een bed, een nachtkastje en een mini stukje gangpad afgezet met een stukje doek tussen mij en mijn Schotse tentgenoot. Ik begon Schotland wel iets meer te waarderen toen ik hem na enkele weken eindelijk kon verstaan 🙂 leuk die dialecten! Deze zomer zorgde er trouwens bijna voor dat ik van de Hogeschool afgekickt werd. Zonder pardon en met alle studiepunten van het eerste jaar op zak. Reden? Ik had mijn afsluitende gesprek niet kunnen doen doordat de bus naar Frankrijk al vertrok. Als tegenprestatie moest ik een verslag inleveren via het intranet. Prima! Het verslag had ik ruimschoots op tijd klaar maar de Franse computers konden het intranet niet openen. Ik verstuurde mijn verslag dus per e-mail. Shame on me! De rechtsbijstand van mijn ouders moest er aan te pas komen maar wonder boven wonder werd ik weer toegelaten tot het tweede jaar.

La Garangeoire
De finaleshow op de camping, kijk hoe bruin ik was!

#7

De eerste verre reis was weer met mijn studie. We vlogen naar Dubai en vanuit daar door naar Thailand. Dubai vond ik geweldig, wel een beetje warm in juni.. Thailand vond ik een drama. Met uitzondering van de afsluiting op bounty eiland Koh Samui met twee vriendinnen, die full moon party’s vind ik dan wel weer gaaf!

#8

Ik ga het liefst op reis met mijn grote fluorescerend roze koffer. Yep, die vind je tenminste terug op de bagageband!

#9

Bij aankomst in Oeganda had ik direct door dat ze daar iets minder bureaucratisch te werk gaan dan in Nederland. Toen ik als enige persoon halverwege de wachtrij voor mijn visum uit de rij geplukt werd en de lintafzetting aan de kant ging om mij door te laten, kreeg ik het erg benauwd. Wat had ik gedaan? Had iemand iets in mijn koffer gestopt? Nee hoor, niks van dit alles. Ik denk dat meneer mijn blonde haar gewoon wel leuk vond en dus had ik als eerste mijn visum te pakken. Viva Afrika!

#10

Als er geen reisje, al is het een leuke citytrip, op het programma staat word ik een beetje onrustig.. Ik hou van aftellen naar iets leuks!

#11

Ik ben van plan om niet mee te gaan op georganiseerde rondreizen tot ik 60 ben. Ik heb een gruwelijke hekel aan reisgidsen volgen en in bussen stappen wanneer dat van mij verlangd wordt. Veel liever heb ik geen planning en vind ik het ergens leuk, dan blijf ik hangen! Scheelt ook met koffers en tassen opnieuw inpakken trouwens, ook geen hobby van me 🙂 Het enige wat ik nog een beetje eng vind, is autorijden in het buitenland. In Ibiza heb ik dit voor het eerst gedaan en bij iedere hoge berg gaf ik gauw het stuur weer terug aan de vriendin die mee was!

#12

Ik denk dat ik vrij flexibel ben wat betreft vakanties en accommodaties. Ik heb twee maanden in een tent gebivakkeerd, in goedkope appartementjes met als enige luxe een gebakken ei maar ook in all inclusive resorts en ik had een prachtige hotelkamer in onder andere Gambia. De afwisseling houdt het leuk!

#13

Mijn verlanglijstje? Met stip op één staat nu de Dominicaanse Republiek, de plek om Bachata te dansen. De afleveringen van ‘Wie is de mol’ versterken dit gevoel alleen nog maar! Ik wil terug naar Oeganda, Cathy opzoeken die inmiddels bijna 3 jaar ouder is  en dit keer meer van het land zien. Een nieuw Afrikaans land bezoeken staat ook hoog op de wishlist. Kenia misschien? Deze verre reizen gaan ‘m dit jaar niet worden hoor. Ik heb nu een uitzendcontract van 6 maanden en dus zitten mijn vakantiedagen een beetje raar in elkaar. Ook heb ik behoorlijk ingeleverd op mijn salaris (dat is het 100% waard!), geduld is dus een schone zaak!

Kleine Cathy
Kleine Cathy

#14

Ik hou van marktjes. Markten met verse groente en fruit maar ook markten met handgemaakte sieraden en tassen, I love it en zeker weten in het buitenland!

#15

Mijn eerst volgende bestemming? Waarschijnlijk lekker all inclusive naar Turkije! Even niks, geen zorgen en lekker budgetproof. Ik hoop snel te boeken en eind mei te vertrekken. Maar wie weet, ik ken mezelf, wordt het toch nog iets avontuurlijkers!

Deze tag is wel een leuke voor Elaintje en Simone denk ik zo! Voel jullie niet verplicht meiden! Mochten er nog andere bloggers langskomen en zin hebben in een reistag, be my guest en laat het me even weten, leuk!

 

 

Tags: reizen, travel

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Leuke tag! 25 weetjes zouden wel echt heel veel worden. Ik bezoek ook altijd marktjes in het buitenland. Dankjewel, ik ga hem binnenkort invullen.

  2. Reply

    Leuke tag! Ook tof dat je naar Gambia bent geweest. Mijn eerste keer buiten Europa was in Ghana, al meer dan 10 jaar geleden inmiddels, waar ik ook 2 maanden vrijwilligerswerk deed met kindjes op een school. Inderdaad ook een zeer goede beslissing. Met mijn ouders ging ik ook nooit naar het buitenland, pas toen ik een jaar of 13 was voor het eerst, en dan wel naar Frankrijk, nooit verder. Vond op vakantie gaan altijd heel leuk, en met de wereld ontdekken is het daarna wel aardig goed gekomen 😛

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares