2014 – Les 1, sushi en dating

2014 was echt een heel raar jaar, sprekend over liefde, of überhaupt over mannen. Ik heb er eigenlijk geen andere benaming voor dan ‘raar’.

Ik heb heel wat af gedate en toch ga ik 2015 happy (?) single in. Tuurlijk niet happy, dat type ik puur omdat het zo’n standaard zinnetje is geworden; iedereen die single is, is gewoon happy! Ergens ben ik het daar wel mee eens maar de reden dat ik happy ben, is niet omdat ik single bent. Volgt u me nog?

Er zijn zoveel dingen leuker met z’n tweeën. En er zijn zoveel redenen voor mij om een man aan m’n zijde te willen hebben. Denk aan het buiten zetten van de kliko, het ophangen van dingen waar een boor aan te pas moet komen en tja, ook eigenlijk toch wel het naar huis komen voor iemand. Weten dat er iemand op je wacht en weten dat je samen wakker wordt de volgende morgen.

Veel pogingen heb ik gedaan en veel awkward momenten heb ik dan ook gehad. Het internetdaten had terrein bij me gewonnen door succes verhalen van collega’s en kennissen en ik heb het dus wat kansen gegeven. Maar oh my god wat heb ik afgezien…

In mijn hoofd heb ik een lijstje gemaakt met de meest erge dates, laten we beginnen bij Mr A, hopende dat Mr X in 2015 een succes wordt.

Mr A en ik hebben een paar weken geskyped en gewhatsapped, so far so good. Op een avond kwam Mr A met de trein van Den Haag naar Goes. Mijn Toyota Aygo bij de taxi standplaats geparkeerd en ik bleef zitten. Op dit moment had ik al aan mezelf moeten twijfelen. Als ik Mr A echt echt leuk had gevonden, was ik naar het perron gelopen. Dit heb ik onthouden voor de volgende keer (?).

Het duurde erg erg lang voordat Mr A zich liet horen. Alle inzittenden van de trein van 19:45 waren al lang en breed in hun bus of op hun fiets gestapt. Net toen ik na een paar whatsappjes (met maar 1 vinkje) dacht: ik ga ervandoor,  belde hij:

‘Where is your car? There are so many?’ Ohja, detail, hij sprak geen nederlands. Dat leg ik later nog wel eens uit. 

‘Just follow the taxi signs, as I told you’ De irritatie klinkt zelfs getypt al een beetje door vind u niet?

‘I did’

‘No you didn’t, cause then you would see me and I would see you!’ irritatie..irratie…

Samenvatting: hij had de bordjes niet gevolgd en was bij twee andere uitgangen terecht gekomen. Na een kwartier had hij me gevonden. Ik ben echt een bitch maar op dit moment dacht ik al: dit gaat een hele lange avond worden. Ik werd ook niet wild toen ik hem zag, verre van, dus dat ging me/ons ook niet redden.

Ik had gereserveerd bij een sushi restaurant….. Les 1: ga nooit maar dan ook nooit op een eerste date bij een sushi restaurant eten. Ik had hem gevraagd of hij er van hield en hij had JA gezegd. JA bleek NEE en dit werd een drama…wellicht zou een Nederlandse knul wel gewoon eerlijk antwoord hebben gegeven, kan het ook zijn geweest. Maar to be sure, probeer het gewoon niet uit.

Rit van nog geen 5 minuten naar het sushi restaurant. Hij zong mee met Skyradio, we hebben geen woord gewisseld. Hij maakte zich ook heel groot, alsof hij niet in mijn auto paste maar eigenlijk was hij korter dan ik zelf. Dit stukje snap ik zelf ook nog steeds niet dus ik zal er niet verder op ingaan.

We werden naar onze tafel gebracht en het restaurant bleek bomvol te zitten.  Mijn eerste gedachte: thank god heb ik gereserveerd. Zijn eerste woorden: ‘Do you think we can sit somewhere else, a bit more quiet?’

Mijn gedachtes: NEE SUKKEL, dat zie je toch! Het zit vol! Het is vrijdagavond!
Mijn actie: Negeren…gewoon negeren..

Tja en toen… Ik legde het concept uit (all you can eat, met de streepjes bij de nummertjes, u kent het wel) zei daarbij dat ik/wij/men in het algemeen eerst wat koude gerechtjes bestel (sushi, duh) en dan overga op de warme gerechten. Hoeft niet, mag wel.

Hij bestelde allemaal nummertjes met een veel te hoog getal. Terwijl ik de streepjes voor ons beide neerzette besefte ik me, hij lust geen sushi. Hij had direct 5 warme gerechten, ik 3 sushi met als logisch resultaat dat ons eten niet tegelijkertijd kwam. Al zijn warme gerechten stonden binnen 10 minuten op tafel, omdat hij nu gelijk op liep met een andere tafel. Wilde hij iets van zeggen, ik probeerde uit te leggen waarom hij er niets van kon zeggen, gedoe.

Toen kon hij niet met stokjes eten, maar dan ook echt niet eens een klein beetje. Alles vloog overal heen behalve in zijn mond en alles wat de tafel had aangeraakt, verdween in zijn servet. Nou zijn die servetten daar best groot, maar niet zo groot.. dus hij ging een stuk of 3 servetten weghalen bij een andere reeds gedekte en gereserveerde tafel. Ik kon wel door de bank heen zakken, dat snapt u.

Het liep niet, ik zei niks. Ik had honger maar hij deed een eeuw over die 5 warme gerechten (al pratend ook nog) terwijl de 3 sushi stukjes in m’n holle kies pasten na een lange werkdag. Hij had al gegeten voordat hij naar mij toe kwam..want ja hij had toen honger, dus hij hoefde niet per se een tweede ronde. Geen tweede ronde?! Ik haal nooit de vijfde ronde maar de tweede ronde zeker weten wel! Ik bestelde dus, ik had toch geen imago meer hoog te houden.

Hij ging naar het toilet en dat duurde lang, heel lang. Eventjes hoopte ik dat hij naar het treinstation was gelopen maar terwijl ik aan het appen was met een vriendin (bovenstaande samengevat in whatsapp taal) pakte iets me vast vanaf de andere bank achter mij, dwars door het kralengordijn heen. Ik vloog een meter de lucht in, sushi everywhere…Mr A… Mr A had al die tijd direct achter me gezeten op de bank die tegen mijn bank aanstond, want dat was grappig…

Dit was de druppel.

Ik ben opgestaan, hij liep achter me aan en stond er op de rekening te betalen, prima! Ik heb hem afgezet bij het station en ben linea recta naar een vriendin gereden om m’n verhaal te doen.

Ik zou nooit maar dan ook nooit meer internetdaten… dat was een leugen..

 

Tags: awkward, dating, firstdate, internetdating, sushi

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Ehsaan
  • May 19, 2015
  Reply

  Haha dus wat is het moraal van het verhaal ?.
  Internetdaten verrijkt je leven? ?

  1. Reply

   Het verrijkt vooral m’n blogs…;)

  • Ehsaan
  • May 19, 2015
  Reply

  Niet alleen je blog blijkbaar, ook je ervaring ?

 1. Pingback: Sushi drama date numero twee - Column #1 - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares