Geachte Majesteit – Open brief – Aanmelding diner 28 april

Open brief Majesteit

Geachte Majesteit,

Afgelopen maandag 20 februari was ik, zoals elke maandag, aan het werk en op de achtergrond stond de radio aan. Tijdens een nieuwsuitzending werd verteld dat u voor uw eigen 50e verjaardag, aanstaande 27 april 2017, 150 gasten uitnodigt om de dag erna samen met u en uw vrouw te dineren in het Koninklijk Paleis te Amsterdam.

Op dat moment stopte ik heel even met typen, want dit was mijn kans! Tot de voorwaarden werden genoemd, ik ben namelijk niet jarig op 27 april én ik vier dit jaar ook geen kroonjaar.

Al sinds ik een klein meisje was, ben ik verliefd op kastelen, paleizen en alles wat hier op lijkt. Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat ik naar het boek ‘Prinses Daisy’ ben vernoemd, het heeft zo moeten zijn. U begrijpt dat ik erg teleurgesteld was toen bleek dat ik geen kans maakte op een diner in het Paleis. Ik wil u in deze brief dan ook vertellen waarom juist ik de perfecte persoon ben om deel te nemen aan uw verjaardag diner.

Allereerst lijkt het mij persoonlijk niet zo leuk om een verjaardagsfeestje te vieren met 150 mensen met precies dezelfde horoscoop; Stier. Ik heb gelezen dat Stieren veel waarde hechten aan bezittingen.. Ook zijn ze erg lui, daarmee suggereer ik uiteraard niks naar u persoonlijk, maar 150 stuks is wel erg veel. De Waterman daarentegen staat bekend als een sociale vlinder en heeft een ‘leef en laat leven’ beleid. Zou één Watermannetje geen leuke toevoeging aan uw gezelschap zijn? Officieel ben ik een Zeeuwse maar in een vorig leven was ik een bourgondische Brabantse, ik weet het zeker.

Al 28 jaren lang, baal ik ervan dat ik nooit eens kan genieten van heerlijk lenteweer op mijn verjaardag. Geloof me, in januari jarig zijn is echt niet zo’n pretje. Dit jaar heb ik mijn verjaardag ook niet gevierd, want niet iedereen past in mijn woonkamer en de tuin is uiteraard geen optie. Mij als gast uitsluiten kan dan ook gezien worden als discriminatie, want ik heb geen enkele invloed op de datum van mijn geboorte gehad.

Ik ben de beroerdste niet hoor, mocht u geen 151 stoelen beschikbaar hebben dan neem ik gewoon mijn opklapbare strand stoeltje mee in de trein van Goes naar Amsterdam. Niet genoeg budget voor de boodschappen? No problemo, ik zorg voor een diepvriesmaaltijd die allang ontdooit is voordat ik in Amsterdam arriveer. Ik kan ook vertellen dat mijn kwarktaarten (met behulp van dr Oetker) altijd erg geslaagd zijn, wellicht een leuk idee voor het toetje? Sinds kort ben ik gestart met handlettering, zou dat niet een leuke persoonlijke touch zijn voor die 151 naamkaartjes voor de tafelschikking?

Dankzij mijn blog ben ik goed op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen. Ik zal dan ook een leuke klik hebben met uw prachtige dochters en ben sowieso een topper met kinderen en pubers. In Goes hebben we ieder jaar de grootste vrijmarkt van Zeeland (!!!). Ik hou met alle liefde een plekje naast mij voor uw dochters vrij, met het oog op de aankomende verhuizing (en vier vrouwen in huis).

Op het moment ben ik single dus een partner hoeft er niet met me mee. Mocht u nog een leuke single prins weten, dan hou ik me wel aanbevolen. Zijn contactgegevens mag u ook op een briefje verstoppen in mijn toetje hoor, ik zal goed opletten voordat ik een hap neem.

Ik hoop dat u mijn eerlijkheid in deze open brief waardeert. Ik heb een insluip methode à la Hugo de Groot in zijn boekenkist (op de serveertrolley) ook overwogen maar deze brief leek me toch de beste manier. Eerder schreef ik een open brief aan Boer Marc, van Boer zoekt Vrouw. Van hem heb ik niks meer vernomen, ondanks dat de brief wel aankwam in Zambia, niet zo chique toch?

Mocht u nog verdere vragen hebben dan ben ik hier te bereiken, ook kunt u me vinden via alle mogelijke soorten van social media onder de gebruikersnaam Diyaata. Ohja, als ik 28 april mag langskomen dan beloof ik uiteraard een mooi verslag van de avond te typen op mijn blog!

In afwachting van uw spoedige reactie,

Daisy van Maasdam

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

29 shares