5 x Fashion tips by Christian Dior

5 X Fashion Tips

Fashion tips, die kan ik persoonlijk niet geven. Fashion vind ik leuk en interessant om te volgen maar ik ben geen trendsetter of iemand die er veel kijk op heeft. Helaas.. In Londen had ik het boekje ‘The Little Dictionary of Fashion’ gekocht van Christian Dior. Nu ben ik de beroerdste niet, en deel ik graag 5 leuke en mooie tips met jullie!


  • Decolleté

Dit vind ik persoonlijk altijd iets lastigs. Is het nu mooi, of is het too much? Is het vrouwelijk of is het vulgair? Volgens Mr Dior, werkt het als volgt. Een decolleté is vrouwelijk, of het nu groot of klein is. Als je lang bent, kies je voor een breed decolleté. Als je wat korter van stuk bent, is het beter om een diep decolleté te kiezen. Waar je ook voor kiest, zorg dat je sleutelbeen niet verborgen raakt. Behalve als je een lekkere sweater draagt, dan mag dat natuurlijk wel.

Nothing is more becoming. Nothing is more feminine. Nothing is more attractive.
-Christian Dior

  • Zwart en blauw

Gelukkig, is Mr Dior ook helemaal fan van zwart! Hij claimt er een heel boek over te kunnen schrijven. Met opzet noemt hij zwart in het rijtje kleuren. Want, zo zegt hij, zwart is soms net zo opvallend als een daadwerkelijke kleur.

(Navy) blauw is de enige kleur die de strijd aan kan gaan met zwart, het bezit dezelfde kwaliteiten. Lichtblauw is één van de mooiste kleuren en spreekt enorm als je blauwe ogen hebt. Wees voorzichtig in het selecteren van jouw tint blauw en probeer het te testen in zowel daglicht als kunstlicht, het verandert enorm!

  • Schoenen

Het selecteren van de juiste schoenen, kan nooit té veel tijd kosten. Je moet de tijd nemen om de juiste schoenen te kiezen, de schoenen vertellen of de vrouw elegant is of niet.. De schoenen moeten passen bij de jurk die de vrouw draagt. Yep, jurk, Christian Dior schreef dit vast een poosje geleden! 😉

Schoenen hoeven niet extreem fancy te zijn en Mr Dior gaf ook niks om schoenen in opvallende kleuren, behalve voor in de avonduren! De twee belangrijkste keuzes zijn het materiaal, een goede kwaliteit leer of suede, en ten tweede heeft een simpele, klassieke stijl de voorkeur. Zwart, bruin, wit en navy blauw zijn de beste keus. Witte schoenen maken wel dat je voet groter lijkt..!

De hak hoogte is belangrijk, te plat is niet mooi (behalve voor sport en ‘countrylife’) en te hoog kan snel vulgair aandoen. Boven alles moet de schoen comfortabel zitten. Anders ga je raar lopen en wordt de meest prachtige jurk nog als een vodje gezien. Heb je grote voeten? Probeer ze zo smal mogelijk te laten aandoen. Smalle voeten zijn altijd mooi, kort of lang.

  • Dé tas!

Heel belangrijk  en iets wat meer aandacht verdient, is de tas van de vrouw. Halleluja! Je mag best van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat dezelfde outfit dragen maar om het helemaal perfect te maken hoort je handtas mee te veranderen. In de ochtend lekker simpel en ‘s avonds kleiner en als je wilt, opvallender. Klassieke en simpele handtassen van een mooie kwaliteit leer zijn het mooist, aldus Mr Dior. Goedkoop is duurkoop..

Als je het bij twee handtassen moet houden, kies dan voor zwart of bruin want dit past overal bij. Avond tasjes hebben bewerkingen en ‘fancy’ details. Als je er één wilt kiezen voor bij alle jurkjes, kies dan voor goudkleurige details. Waarom vertelt Mr Dior niet, maar ik ben het er wel mee eens!

Het belangrijkste, een tas is geen afvalbak! Je kunt je tas niet vullen met allemaal onnodige spullen en troep en dan verwachten dat de tas er mooi uit blijft zien en ook nog lang mee gaat. Net als kleding heeft ook een handtas zorg nodig.. Slik! Er staat ook geschreven dat al je spulletjes een vaste plek in je tas nodig hebben. Hier haak ik af geloof ik.. 🙂

Vrouwen

  • Passie

Met dit mooie woord, in het Engels ‘Zest’, sluit de dictionary af. Alles wat je doet, werk of vrije tijd, moet je met passie doen. Je moet leven met passie, dat is het geheim van alle mode en schoonheid. Er is geen ‘beauty’ aantrekkelijk zonder passie. Er is geen goede mode zonder zorg, enthousiasme en passie.

Zest in designing, zest in  making.. and zest in wearing your clothes.

-Christian Dior


Tot zover, het lesje fashion op deze zondagochtend. Heb jij nog een makkelijke fashion tip die je graag volgt? Let me know!

 

 

 

Tags: Dior, fashion

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares