5 x Me (you!) Time

Me Time

In dit artikel schreef ik al, dat je soms even tijd moet nemen voor jezelf en alles moet laten voor wat het is. No stress, geen paniek, het komt allemaal goed!

Heb je een moeilijke week achter de rug, een dipje of chaos in je hoofd? Tijd voor een beetje me-time, tijd voor jezelf! Hier 5 tips, uit eigen ervaring, om weer even op adem te komen zonder direct dat retourtje zon met all inclusive hotel te hoeven boeken.

  • Thee / wijn + tijdschriften / een goed boek / Netflix

Het kan zo simpel zijn, maar doe het ook gewoon. Dat huishouden kan echt wel even wachten en je hoeft niet altijd iedereen te helpen. Soms moet je even jezelf helpen. Benen omhoog dus en time to relax!

  • Wandelen

Yep ik besef me heel goed hoe suf dit klinkt. Maar ik moet bekennen dat ik pas sinds een aantal weken weet dat er bij mij om de hoek een prachtig park/bos is. En de reden? Mijn kat was ervandoor en die ging ik zoeken… Eerlijk waar. Eerder had ik nooit de tijd genomen om eens een blokje om te gaan, te genieten van wat er om me heen te zien is. Dit staat nu zeker op mijn lijstje om te doen, op een warme zomeravond nog eens dat bos in om er dit keer wel van te genieten! Strandwandelingen zijn natuurlijk ook heerlijk. Heb je een hond? Dan heb je sowieso al een prachtig excuus!

  • Een dagje weg

Een dagje je huis uit, een dagje weg bij de dagelijkse beslommeringen en dat eeuwige huishouden. Een dagje naar een andere leuke Nederlandse of Vlaamse stad, juist een dagje je eigen omgeving verkennen! Een dagje naar de spa, een dagje strand. Een dagje op pad met een dagretour in de trein en uitstappen waar je maar wilt, gewoon omdat het kan!

  • Gordijnen dicht en chillkleding aan

Hier kan ik regelmatig, énorm van genieten. Ik hoor het mezelf hardop zeggen als ik de gordijnen sluit (overgenomen van m’n vader): daaaaaag wereld.

Hoppa, omkleden maar. Strakke jeans uit, bh uit (tja sorry), panterprint chill stof broek aan met een oversized shirt + een heel groot vest in een andere drukke print. Waarom? Omdat het kan en het simpelweg genieten is. Daarom.

  • Creëer het vakantiegevoel

Op vakantie laden we allemaal weer op, we kunnen er weer tegenaan. Wat doen we op vakantie dan eigenlijk anders dan thuis? Je doet net even wat luxere boodschappen, gaat barbecueën of picknicken plus ook nog eens uit eten. Je zit eindeloos op het terras en bestelt die cocktail in plaats van dat witte wijntje. Je gaat dansen tot het licht wordt en je draagt misschien juist wel je mooiste outfit. Eindelijk lees je dat goede boek uit en laat je een mooie manicure zetten. Je koopt een mooi sieraad of gewoon weer een nieuw boek! Je kijkt net iets minder vaak op je horloge en laat het wasgoed doen tot je weer terug thuis bent. De kinderen krijgen een extra ijsje en de hond een heerlijke wandeling die veel langer duurt dan anders.

Conclusie? Een combinatie van al het bovenstaande en dat kun je ook thuis bereiken! Let it go! Ik besef me heel goed dat het bovenstaande geen rocket science is maar soms is alles wat je nodig hebt, iemand die je er even aan herinnert 🙂

Hoe zorg jij dat je tijd voor jezelf maakt en dat je weer zen wordt?

 

Tags: relax

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares