8 x niet op mijn Bucketlist

8 x Niet op mijn Bucketlist

Jawel, je kent ze wel, de lijstjes met wat je nog zou willen doen of hebben voordat je doodgaat. Een bucketlist! Heb ik niet. Nooit gehad ook, ik wil daar eigenlijk helemaal niet over nadenken. Natuurlijk heb ik wel dingen die ik graag zou willen doen, maar ik schrijf ze liever niet op een lijstje want er gebeurt helemaal niets ergs als het niet gebeurt. Tja, dat ben ik!

Wat ik wél heel overduidelijk heb, is dingen die ik liever gewoon niet doe of heb. Die andere mensen wellicht wel op hun bucketlist hebben staan en die ik met alle liefde op mijn Anti – Bucketlist plaats. Nieuwsgierig? Here we go!


 1. De Mount Everest (of welke berg dan ook) beklimmen
  Nee hier heb ik dus helemaal geen zin in. Lijkt me verschrikkelijk. Ik hou niet van klimmen, ik hou niet van sneeuw, ik hou niet van bergen. Nee, danku.
 2. Een doorgewinterde carrière vrouw worden
  Nope, niet aan mij besteed. Vroeger, toen ik nog studeerde, dacht ik van wel. Dacht ik dat ik later in een mantelpakje even een kantoor zou gaan runnen. Nu denk ik wel anders, ik zou het niet kunnen en ik zou het ook niet meer willen. Ik ben zo extreem gelukkig als ik thuis ben, als ik met familie of vrienden ben. Ik moet er niet aan denken om puur te leven om te werken. Ook ben ik heel gelukkig met mijn keuze om de keiharde zakenwereld uit te stappen. Met en voor mensen werken en gewoon een ‘normaal’ aantal uren, I love it!
 3. Een luxe villa met zwembad bezitten
  Zou ik leuk vinden, een keer op vakantie. Maar om nou te zeggen, dit wil ik hebben voordat ik doodga, nee. Zie zo’n enorme villa maar eens gezellig en knus te krijgen. En nog maar te zwijgen over het onderhoud, hoeveel mensen moeten daar wel niet voor ingezet worden? Dat zwembad is altijd vies en koud, neh. Laat mij maar lekker in m’n tussenwoning zitten. Als ik buiten loop waan ik me soms net in Center Parcs, genieten. Een kleine schattige bungalow vind ik ook nog wel wat!Villa
 4. Oneindig vaak en ver op vakantie
  Klinkt geweldig, maar is dat het ook? Een groot deel van mijn plezier in een vakantie, zit in de voorpret. Zit in het toeleven naar een reis naar een bepaald land. Dat er dan eindelijk genoeg euro’s en vrije dagen bij elkaar zijn gespaard geeft voldoening en die beleving nog veel intenser! Iets vaker onbezorgd op city trips en vakantie? Ja dat wel graag. Maar wanneer ik zin heb, zomaar overal naar toe kunnen? Nee dat dan weer niet.
 5. Backpacken in Azië
  Mijn nekharen gaan al een beetje overeind staan bij het woord backpacken.. Ja ik hou van reizen en ook van bijzondere reizen naar Afrika, maar ik ga wel gewoon op stap met mijn roze koffer. Sorry, not sorry 🙂 Zoveel gewicht op mijn rug en het gedoe met plastic om de backpack heen op Schiphol…brr.. Ohja, Azië, daar heb ik een klein trauma aan overgehouden na een studie trip Thailand. En dan vooral aan Bangkok. Niet helemaal eerlijk natuurlijk, dat geef ik toe. Waarschijnlijk verdient Azië gewoon een tweede kans, maar voorlopig even niet. En al helemaal niet met backpack! Als ik ga, is het mét m’n roze koffer.
 6. Zelfverdediging
  Judo of karate leren, om als zelfstandige vrouw van me af te kunnen slaan.. Neh.. Als de nood hoog is, dan sla ik vast heel hard. Of ik verzin gewoon een manier om weg te komen, denk ik.. Anyway, ik ga niet op een zelfverdedigingsport.
 7. Cavia of hond eten
  Zou het te maken hebben met mijn Thailand trauma? Hoe dan ook, ik snap er het nut niet van en ik vind drie keer niks! Zielig, raar, no go! De cavia’s heb ik aan het spit zien hangen en ik zou het niet over m’n hart kunnen verkrijgen. In mijn hoofd hoor ik dan ook gewoon nog een zacht cavia piepje.. Ja en honden, helemaal uitgesloten!Cavia
 8. De marathon (van NY) rennen
  Why?! Waarom wil je je helemaal kapot rennen aan de andere kant van de wereld? Waarom niet gewoon hier, een blokje om ‘s avonds voor de leuk. Het zal de kick zijn, de adrenaline, ik snap het niet. Zelfs afgezien van het feit dat mijn knie nooit zal kunnen hardlopen, wil ik dit ook echt niet!

Zo, dat was mijn lijstje. Wat willen jullie nog héél graag doen en wat absoluut niet? Hebben jullie wel een bucketlist gemaakt?

Laat een reactie achter, vind ik leuk!

 

 

Tags: bucketlist

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Heerlijk zo’n anti-bucketlist! Ik ben het met de meeste dingen eens. Maar een villa zou ik toch wel willen! Al is het maar een maandje erin wonen..

  • lana
  • January 24, 2016
  Reply

  ik wou ook nooit een berg beklimmen tot ik verplicht werd door het school, achteraf gezien de beste ervaring ooit! (ps ik heb hoogtevrees :p )

  1. Reply

   Ooh hmmmm! Stof tot nadenken 😉

 2. Reply

  Hahaha echt geweldig lijstje! Dit ben ik nog niet eerder tegen gekomen! Leuk gedaan. -x-

  1. Reply

   Dankjewel!

 3. Reply

  Hahaha leuk om te lezen! Behalve het backpacken dan kan dit ook zo mijn lijstje zijn. Vroeger wilde ik ook carrière maken, maar nu niet meer. Ik weet inmiddels dat het leven naast het werk stukken leuker en belangrijker is.

 4. Reply

  Haha wat een heerlijk artikel!! Onwijs leuke blog heb je 🙂

  1. Reply

   Dankjewel florentine!

 5. Reply

  Haha geweldig zo’n omgekeerde bucket list. De mount everest beklimmen staat wel op de bucket lijst van mijn man haha maar ik moet er zelf ook niet aan denken.

  1. Reply

   Haha! Dat mag ‘ie dus alleen gaan doen 😉

  • Jenn
  • February 16, 2016
  Reply

  Grappig, zo’n anti-bucketlist. De Mount Everest beklimmen lijkt me echt wel gaaf om te doen, maar staat ook niet op mijn bucketlist. Wat NY betreft, ik heb toen ik begon met hardlopen altijd in mijn hoofd gehad dat ik recreatief zou gaan lopen en kleine afstanden zou blijven doen, marathonambities had ik absoluut niet. Maar nu ik wat langer bezig ben begint dat toch wel te kriebelen hoor. Niet op korte termijn, maar ooit…

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares