9 x tekenen dat de Kerst er nu écht aan komt

Kerst

Heerlijk, deze tijd van het jaar! Ik hou er ontzettend van om mijn huis in de kerstsferen te brengen en zing keihard met Skyradio mee wanneer de eerste kerstliedjes weer gedraaid worden. Kerst & en ik, we matchen gewoon. En of je nu net zoals ik in jubelstemming bent of je bent een ware Grinch wanneer het op Kerst aankomt, je komt er niet meer onderuit en dat merk je aan de volgende negen tekenen…

 1. Familie en vrienden appen spontaan omdat ze hun adresboekje aan het bijwerken zijn. Uhuh, right. Het kerstkaarten seizoen is aangebroken, hallelujah! Natuurlijk app ik met plezier mijn adres weer door, want ik hou van echte post.
 2. Kerststukje hier, kersttak daar, kerstboom overdwars. Kerstversiering is EVERYWHERE! En de echte kerst liefhebber, die gaat voor nieuwe details of een nieuwe kleur in het kerst interieur. Ja hoor, ik ook! Dit jaar voor mij geen (nep) kerstboom maar verschillende soorten (versierde) takken, een stolp gevuld met kerstversiering en natuurlijk heel veel kaarsje en glitter details!Kerst stolp
 3. Skyradio dus. Je ontwijkt ‘m of je zet ‘m juist op (that’s me) maar eigenlijk kom je er hoe dan ook niet onderuit. De radio zender staat namelijk ook aan in verschillende winkels en de televisie reclame ontgaat je ook niet. ‘All I want for Christmas is youuuuuuuuuuuu!’
 4. Je Facebook tijdlijn wordt gebombardeerd met foto’s van hoe iedereen zijn huis heeft versierd of de hond of kat heeft aangekleed in kerstpakjes. Het heeft geen zin om die vrienden tijdelijk te ontvolgen hoor, want je favoriete restaurant biedt een speciaal 3-gangen kerst menu aan en laat dit slechts 4 x per week aan je weten.. inclusief foto van het versierde restaurant, uiteraard!
 5. Planning. Ik ben een planning meisje en met mij vele anderen. Met Kerst moet je iedereen (kuch) zien en dus, wordt er gepland! Bij wie eten jullie op eerste Kerstdag en wie organiseert een spelletjesmiddag op tweede Kerstdag? Een schoonfamilie in het spel? Oh boy, dat wordt een uitgeschreven planning in de familie kalender. En je vriend wordt gek van jouw geplan, want ook dat is Kerst.
 6. Gheghe deze lijkt mij persoonlijk echt het ergste van allemaal, en ik hou nog wel van kerst. Maar als je de planning dus hebt gemaakt en ineens blijkt dat je een bepaalde ‘gang’ moet serveren tijdens het kerstdiner bij de (schoon)familie… De horror. Dat je dan thuis moet gaan koken en dit moet dan vervolgens meegenomen worden naar de juiste locatie. En dan nog opgewarmd ofzo, het lijkt me extreem stressvol. Gelukkig heb ik het nog nooit meegemaakt maarre… natuurlijk wens ik jullie veel succes. Met de planning ook, inkopen, koken, inpakken… 🙂 Wij gaan aan de gourmet!
 7. Je zou er dit jaar niet aan beginnen, die kerstkaarten. Ten eerste worden de kerstzegels steeds duurder, een appje kan ook en pff, gedoe! En dan komen ze één voor één binnenvallen. De échte kerstkaarten, want ja ze vroegen niet voor niks om je adres! De meeste enkel met een afzender maar sommigen zelfs met een handgeschreven kerst / nieuwjaarsgroet die met liefde is neergepend. En dus ga je overstag. De winkel in, op zoek naar restantjes kerstkaarten. En tja, als tante A een kaart krijgt, dan moet oom Z er ook één. En dan valt er ook nog een kaart in de bus van de tante van je buurmeisje van je ouders! En dus moet je nog een keer terug om extra kerstzegels.
 8. ‘Heee Daisy, ook een kerstkransje/ stukje kerststol / oliebol?’. Ik voel ze aankomen, deze vragen. Want jongens, ik heb weer een baan! Jawel, ik ben deze week van start gegaan. En uiteraard ben ik helemaal happy! Maarre, ik hoop dus ook gewicht te gaan verliezen omdat ik een normaal ritme terug krijg. Ain’t gonna happen in December…. Zucht.
 9. Kerstcadeautjes, kerstverpakkingen en kerstaanbiedingen. Één ding weet ik zeker. Of je nu wel of niet een hele familie, je vriend of vriendengroep wil/moet voorzien van cadeautjes, rijk ga je deze maand niet worden. Want ooh die cadeauverpakking van jouw favoriete merk is wel heel leuk! In januari gaan we écht weer sparen. Maar vergeet mijn verjaardag niet hè? 😉

Hou jij net zo van Kerst als ik, of begin je liever nu al aan je winterslaap? 🙂

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Jeanet
  • December 14, 2016
  Reply

  Hihhi…puntje 1 klinkt erg bekent?

  1. Reply

   Haha! Ooh ik heb dat ieder jaar met een paar mensen en hoort er gewoon bij ?

 1. Reply

  Oh wat leuk die stolp met verlichting en cactusjes 🙂 Kerstkaarten.. Ik vergeet ze ieder jaar. Misschien toch maar weer eens doen.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

39 shares