Lifestyle – Budgetproof Action DIY – Cat Castle

Action Cat Castle

Een paar weken geleden zag ik op de Facebook Action Fanpagina een wel erg leuk idee voorbijkomen. Een Cat Castle gemaakt van een opberg / plantenbak van de Action.

De credits van deze DIY (do it yourself) gaan dan ook volledig naar de dame die dit als eerste bedacht, maar ik voerde deze do it yourself ook uit. Mijn kattenkinders Jack en Jessy hebben nooit genoeg chill plekjes en ik wist nog wel een leuk hoekje in huis om dit kattenkasteel te stallen. Mocht je Action fanpagina op Facebook nog niet volgen, raad ik je deze pagina zeker aan om als eerste op de hoogte te zijn van leuke Action koopjes en ideetjes.

Op naar de Action! Er bleken twee maten van deze opberg bakken te zijn en mijn katten hebben toch echt de grootste maat nodig. Overigens zou ik dit voor alle katten aanraden, wel zo fijn als ze hun kont nog kunnen keren en er niet zo snel afvallen ;).

Action Cat Castle

De bak op zich kostte 20,- euro en in de aanbieding was deze nog wat euro’s goedkoper maar daar was ik helaas niet op tijd bij. De deksel van de bak kan er af en er zitten wieltjes onder de opbergbak.

De wieltjes moesten eraf, want anders roetsjen mijn katten en hun kasteel door het hele huis bij een stoei partijtje. Ook moesten er vijf plankjes uit gezaagd worden, de kasteeldeur! De plankjes zijn weer tegen de bak aangelijmd om de ‘deur’ netjes af te werken.

Ik kocht twee kussentjes met zachte kussenhoesjes bij de Action én ik kocht een vilten alfabet in de sale bij de Xenos. Ik betaalde voor de doos met het vilten alfabet 10,- euro (in plaats van 20,- euro) maar je kunt natuurlijk ook ergens enkel de losse letters kopen die je nodig hebt, in bijvoorbeeld hout of plastic. Ik vond een beetje kleur wel leuk en de overige letters kan ik altijd nog gebruiken voor een andere creatieve ingeving / DIY.

Action Cat Castle

Jessy hielp maar al te graag mee met het versieren van het kattenkasteel, de bloemetjes waren favoriet ;), In de haast ben ik vergeten het groene kussentje wat beter op te schudden, ik was zo benieuwd of het kasteel in de smaak ging vallen! Jack heb ik nog niet betrapt op het slapen in of op het kattenkasteel. Jessy daarentegen is vanaf het begin de grootste fan geweest. Je bent een prinses of je bent het niet..!

Cat Castle Action

Al met al was dit echt een super easy (en dankbare) DIY die de moeite meer dan waard is geweest. Mocht ik de houtkleur beu raken kan ik het kasteel natuurlijk ook nog een kleurtje geven maar voor nu vind ik dit wel mooi.

Ik weet niet zeker of de bakken nog verkrijgbaar zijn bij de Action maar wie weet hebben ze ook wel iets vergelijkbaars bij andere budget meubel / interieur winkels.

Vertel, knutsel jij ook weleens iets in elkaar voor jouw huisdier(en)?

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Wat creatief! Goede tip!
  Wij hebben laatst van dozen een kattenkasteeltje gemaakt. Het is altijd zo grappig met katten, je koopt van alles voor ze en dan gaan ze in een klein doosje liggen.

  1. Reply

   Ooh leuk! Ja haha, wat dat betreft zijn ze echt niet te peilen 😉

 2. Pingback: Dierendag knutselen - Wereld van Mama

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

34 shares