Africa Fashion Week London – 2015

Africa Fashion Week

Vandaag, vrijdag 7 augustus, is de Africa Fashion Week in Londen van start gegaan. Helaas kwam ik er veel te laat achter, anders was ik sowieso in het vliegtuig naar Londen gestapt (Mr X… you there?)!

Wereldwijd reist men af naar Londen, om de shows te volgen van Afrikaans(e) (geïnspireerde) designers. Dit evenement ging als eerste van start in 2011 en wordt ieder jaar weer groter met nieuwe en groeiende designers die hun best hebben gedaan op wederom een nieuwe collectie.

AFWL_leaflet

Het is het grootste catwalk event van Europa gebaseerd op Afrikaanse fashion trends, mijn hart gaat al sneller kloppen bij gedachte aan alle prachtige prints en bijzondere ontwerpen die er te zien zullen zijn! En dan hebben we het nog niet over de prachtige kleurige make up..

Het gezicht van dit jaar is Maggie Smith, een prachtige dame met (notabene!) een Oegandese – Schotse achtergrond.

The Face of AFWL2015

 

Ik ga zeker in de gaten houden wanneer de Fashion Week zal plaatsvinden in 2016 en dan hoop ik er bij te zijn! Voor dit jaar… ga ik YouTube en in ieder geval de Britse media volgen voor prachtige filmpjes en plaatjes.

Kijken jullie met me mee? De officiele blog staat zeker vanaf nu op mijn ‘lees lijstje’. De blog is trouwens ook interessant als je in z’n algemeen geïnteresseerd bent in Fashion want er staan interviews met vele stijliconen op, zoals bijvoorbeeld Tyra Banks en ook het model Nykhor Paul die een boekje open doet over make up artists die niet de juiste make up voor haar (donkere) huidskleur hebben.

BBC doet overigens ook verslag evenals African Dazzle, een leuke blog als je net als ik geïnteresseerd bent in Afrikaanse trends. De officiële Facebook en Twitter worden ook constant bijgewerkt!

Hieronder nog een prachtige foto van de show van vorig jaar. De foto bovenaan dit artikel is ook van 2014.

 AFW 2014

Toen ik de pagina van dit evenement op Facebook ging volgen, kwam ik erachter dat er ook een (kleinere) versie in Nederland bestaat en dit vind eind augustus plaats in Amsterdam! De prijzen van de toegangstickets liggen echter wel wat hoog dus ik ga erover nadenken..

Ik vind het super zonde dat ik niet eerder van dit evenement afwist maar wie weet, 2016, nieuwe kansen nieuwe prijzen!

Het blijft bijzonder, alle felle kleuren, heldere prints..

Had jij al eens van de Africa Fashion Week gehoord?

 

Tags: africa, fashion, mode

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Jup! Ik heb gelukkig een Early Bird ticket weten te bemachtigen voor eind augustus. Ben heel benieuwd! Ik ga er zeker een verslagje over schrijven. Leuk dat je hier aandacht aan besteedt.

    1. Reply

      Wat leuk!! Ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares