Airport Adventures.. #1

Airport Adventures 1

Als je dan regelmatig op vliegvelden te vinden bent, dan kriebelt het om erover te schrijven. Niet zozeer omdat ik nu zoveel spannende dingen meemaak, maar omdat we denk ik allemaal hetzelfde meemaken. Hetzij eens per jaar op die welverdiende zonvakantie, hetzij op die terugkerende business trip of city trips om ‘er even tussenuit te zijn’.

Amsterdam Schiphol, een ware ontmoetingsplek voor alle soorten en maten mensen.

 

De zakenreiziger, star vooruitkijkend, weet precies waar hij of zij naar toe moet en lijkt zich vooral te irriteren aan de vakantie vierende, verdwaalde reiziger die voor de voeten loopt. Standaard een Starbucks beker in de hand en een aktetas / laptoptas om de schouder. Vindt zelfs in 10 minuten voor boarden nog tijd en geduld om de laptop op te starten en sluit deze pas aan boord van het vliegtuig weer af nadat de stewardess dit hem of haar vriendelijk doch dringend verzocht heeft.

Die vakantiereiziger dus, die heb je in twee soorten. Allereerst heb je de familie, die in de stress schiet. Dochterlief wil graag een ijsje, zoonlief is de speelgoedwinkel ingedoken. Aan vader en/of moeder de taak het gezin bij elkaar te houden en huilbuien te voorkomen. Welke gate moesten we ook alweer zijn? Dat zou jij toch checken? PANIEK! Aan boord vindt men de rust weer terug, mits die huilbui niet komt. De stress schiet weer toe op het moment dat het vliegtuig landt. Waar is de shuttle bus? En HELP, waar is mijn dochter?

Of all the books in the world, the best stories are found between the pages of a passport.

Je hebt ook nog de vrienden groepen, de vriendinnen en de stelletjes. Lang leve de fun en hopsa, laten we er nog een biertje / wijntje op drinken! Ooooh over een uur pas boarden, gaaf een massage stoel! Zoveel leuke aanbiedingen en mijn favoriete parfum heeft een goede prijs (denk ik..). Ik denk er nog even over na. Heerlijk he, dat vakantie gevoel. Tien minuten voor boarden, here we go. Goh, wel een een eind lopen he. Poepoe, mind your step. Het wordt nu toch wel krapjes.. Attention passengers Mrs and Mrs LATE you’re delaying the flight, please proceed to gate D31. Ja, en dan blijkt gate D31 dus gewoon een pokke eind lopen te zijn. Net op tijd, phew! Als laatste in het vliegtuig… Haiii..Excuses.. Tsja, iemand moet de laatste zijn he, ha-ha! Een wijntje graag.. 

De bijzondere figuren, ik vat ze even samen in 1 groep want ze zijn tja… Ze zijn te uniek in hun soort.

Zo zat ik op Schiphol laatst naast een vrouw die heel boos was. Heel boos. Maar ik was de enige in de buurt en ik had mevrouw niks aangedaan. Mevrouw sprak tegen zichzelf, of tegen de stemmen in haar hoofd, denk ik. Gelukkig had mevrouw niet dezelfde vlucht als ik.

Een vlucht naar Dubai heb ik eens gezeten naast een zogenaamde vrouw van de Sjeik. Heel bijzonder, om wakker te worden en recht in het gezicht (?) te kijken van een totaal gesluierde vrouw met gouden (vogel) snavel. Rustig blijven Dais, verder is ze heel aardig…Slik.

Coca Cola

Op het moment dat ik dit type zit ik tegenover een meneer die iedere minuut heel diep zucht, en ademt.. En een verschrikkelijke adem heeft. Ik weiger op te staan want dan ben ik mijn stopcontact kwijt. We hebben vertraging dus stopcontacten zijn schaars. Ik eet smintjes bij het leven, alsof ik verwacht dat ik de mint geur kan doorstralen. Ik ben trouwens of te lang voor dit soort opstellingen, een bar met kruk en stopcontacten, of het klopt gewoon niet. Ik zit al ruim 1,5 uur voorover gebogen, mijn rug…au!

Er zijn mensen bij die al minstens 3 à 4 keer naar de frisdrank of snack automaat zijn gelopen. Snap ik niks van. Hoe komen die mensen aan al die munten? Mij lukte het niet eens om een flesje cola light te toveren, ik had geen 3 euro in muntgeld. Ohja, en er loopt een muis door de hal hier. Ik heb het beestje al meerdere malen gezien maar ik lijk de enige te zijn. Of werkelijk niemand boeit het iets, dat meneer muis aan de trolley snuffelt.

 

Oh de piloot komt iets vertellen..

 

Ladies and Gentlemen.. Thank you for your patience. We apologize for the delay but just before we were supposed to depart from London Heathrow to Amsterdam, we found some significant problems on the outside of the plane. To be honest, I didn’t expect we could still fly you all to London this evening but the problems have been solved. Once again, thank you for your patience and see you on board!

 

Slik… En toch ben ik maar weer ingestapt, op hoop van zegen. Happy flight!

Maak jij ook altijd iets mee, als je op reis gaat? Tell me! 🙂

 

Tags: airport, Schiphol

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Joyce
  • December 23, 2015
  Reply

  Leuk geschreven!

 1. Reply

  Hihi zo grappig 😉 Ja op luchthavens en in vliegtuigen gebeuren echt de vreemdste en grappigste dingen!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares