Beauty – De grote oogschaduw primer test – Van Urban Decay tot Primark

Oogschaduw primer test

Ineens viel het kwartje, ik had nu wel een behoorlijk aantal oogschaduw primers geprobeerd. Tijd om deze testresultaten eens met jullie te delen, want welke oogschaduw primer, welke oogschaduwbasis is nu de beste?

Oogschaduw primer of basis

Mocht je dit product niet gebruiken dan spreek ik wellicht Chinees voor je en gaat deze test ook niet nuttig zijn. Een korte uitleg dus, want wat doe je met een oogschaduw of eyeshadow primer?

Je brengt de primer aan daar waar jij je oogschaduw gaat aanbrengen, dus op je ooglid en daarboven in je arcadeboog zo hoog als jij wilt. Ook onder je oog waar je een extra lijntje zet of kleur toevoegt, breng je eerst wat primer aan. De primer moet ervoor zorgen dat jouw oogschaduw niet zo lelijk in de lijntjes, plooitjes gaat zitten. Dit noemt men in beauty land ‘creasen’. Ook is oogschaduw primer een top product om de kleur van een oogschaduw iets te versterken. Paars wordt net iets dieper paars, om maar iets te noemen.

Ik kan me de tijd dat ik dit product niet gebruikte, eigenlijk niet meer herinneringen. Ik kan niet meer zonder en gebruikte dit al ver voordat ik in de beauty blog wereld terecht kwm.

De deelnemers aan de oogschaduw primer test

De volgende producten heb ik aan een zorgvuldige test onderworpen:

 • Primark Eyeshadow Primer
 • Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
 • Catrice Cosmetics, Prima and Fine Eyeshadow Base
 • HEMA, Eyeshadow Base

Tijd voor de testresultaten!

Primark PS.. Eyeshadow Primer

Oogschaduw primer test

Verpakking:

Ik vind deze dus echt heel chique, of is that just me? Een wit tubetje met zwart en gouden details. Het product komt rechtstreeks uit de tube dus geen geklieder met aanbrengen vanaf een applicator. Ik denk dat je ook prima het laatste beetje uit de tube kunt krijgen.

Product:

De crème zelf is lichtbruin van kleur maar zodra je het aanbrengt op je huid verdwijnt de kleur weer en wordt het wat olie achtig. Het lijkt zelfs een beetje ‘nat’ na het aanbrengen.

Resultaat

Aanbrengen vond ik wat gek doordat mijn ooglid zo ‘nat’ bleef. Ik heb geen tijd om dit te laten drogen en het voelde wat plakkerig aan. Ik heb mijn oogschaduw er gewoon direct overheen aangebracht en dit ging redelijk.

De kleur versterken doet deze primer een ini mini beetje. Mijn oogschaduw bleef een ochtend crease vrij maar ging daarna toch in de lijntjes zitten. Ik moet daar wel bij zeggen dat ik vrij actief was in de ochtend maar in principe moet dit niet uit mogen maken.

Te koop:

Bij de Primark, uiteraard! Hij zit in een chique mooi zwart doosje en kost 3,50 euro, niet duur dus.

Aanrader?

Ik vind het een okay budget optie. Mwoah, okay, kan er mee door. Door dat olie achtige effect zou ik echter toch een andere budget versie uitkiezen die langer houdt.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Oogschaduw primer test

Over deze primer had ik al ZOVEEL goede verhalen gehoord en nog nooit had ik ‘m aangeschaft, de prijs hield mij tegen. In Londen lag de mini versie (travel uitvoering) echter bij de kassakoopjes en dus leek het me een leuke manier om dit product te testen.

Verpakking:

Love it, absolutely love it. Hij ziet er super leuk uit! Praktisch? Dat vraag ik me af. Ik weet namelijk niet in hoeverre je met de applicator al het product uit de verpakking kunt halen wanneer deze op dreigt te raken.

Product:

De crème is wat dikker van structuur en wederom licht bruin, huidskleurig.

Resultaat:

Ik breng het product aan met de applicator maar smeer het wel uit met mijn vingers en dat werkt okay. Crease proof? Absoluut! Ik heb met dit product tegen de tijd dat ik naar bed ga na een lange werkdag, 0 last van creasen. Ik was echt onder de indruk, mijn oogschaduw zit nog precies zoals het zou moeten zitten ook al heb ik weleens in mijn ogen lopen wrijven. De primer versterkt de kleuren van mijn oogschaduw ook zeker weten, fijn!

Te koop:

Ja dat is wat lastiger, bij Urban Decay dus! Gelukkig heeft ICI Paris XL dit prachtige merk geadopteerd. Behalve in een aantal van hun winkels, is het ook online te verkijgen. De travel size kost 14,50 euro en de originele 21,50 euro. Ik zie trouwens dat ze ook een anti aging variant hebben waar ik nu heel benieuwd naar ben!

Aanrader?

Qua resultaten, zeker weten. Ik vind de prijs wel een dingetje maar ik ben benieuwd hoe lang ik met deze verpakking doe. Als dat een beetje acceptabel is, ga ik hierna zeker voor de full size variant want dit is de beste oogschaduw primer die ik ooit geprobeerd heb.

Catrice Cosmetics Prime and Fine Eyeshadow Base

Oogschaduw primer test

Verpakking:

Niet super bijzonder maar hij ziet er ook zeker niet goedkoop uit, gewoon strak, netjes en goed. Ook deze primer heeft een applicator vergelijkbaar als bij een lipgloss.

Product:

Heel licht huidskleurig wederom en de kleur verdwijnt eigenlijk zodra je deze uitsmeert, wat heel gemakkelijk gaat. De creme trekt snel in, wat zeker een pluspunt is. Ik gebruik wederom m’n vingers om het product verder uit te smeren.

Resultaat:

Crease proof? Redelijk! Ik kan denk ik driekwart van mijn werkdag doorkomen zonder lijntjes in mijn oogschaduw te krijgen. Kleurversterkend, ook redelijk, Urban Decay wint wel ruimschoots op beide vlakken.

Te koop:

Catrice Cosmetics is te koop bij de Kruidvat en Trekpleister, erg makkelijk te vinden. De prijs is 3,59 euro.

Aanrader?

Ja ik vind deze budget optie wel een goede als je het niet te gek maakt. Deze overleeft geen avondje stappen of iets dergelijks maar op een gewone werkdag kom je er ver mee.

HEMA Eyeshadow Base

Oogschaduw primer test

Verpakking:

Simpel, heel simpel. Als deze op raakt is het ook hier moeilijk om het laatste beetje uit de huls te krijgen.

Product:

Deze primer is gebroken wit en breng je ook aan met een applicator, waarna ik het het liefst weer met mijn vingers verspreid.

Resultaat:

Sneldrogend is wat de HEMA ons belooft en ik vind dat deze hier ook zeker aan voldoet. Ik heb het gevoel dat ik direct mijn oogschaduw kan aanbrengen en dat werkt voor mij prettig. Kleurversterkend, yes een beetje. Crease proof? Ja redelijk! Tegen het einde van de middag begin ik wat kleine lijntjes te zien in mijn oogschaduw. Voor een werkdag voldoet deze primer dus ook prima, daarna ‘moet’ je je make up opnieuw aanbrengen.

Te koop:

Bij de HEMA, obviously! Deze kost 4,25 euro en is dus ook erg budgetproof.

Aanrader?

Yep, vind ik wel. Deze oogschaduw primer was mijn absolute favoriet voordat ik de Urban Decay versie probeerde, dankzij de houdbaarheid. Dit blijft waarschijnlijk mijn tweede keuze als er even geen Urban Decay voorradig is.

Ik hoop dat je iets aan mijn testresultaten hebt, wanneer het aankomt op kiezen voor een (nieuwe) oogschaduw primer! Wat is jouw favoriet?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Urban Decay is geweldig! En geen zorgen of je er wel alles uitkrijgt met de applicator. Daarom hebben ze de verpakking veranderd naar een applicator in een tube. Zo kun je het laatste beetje er gewoon voorzichtig uitknijpen Voorheen was het een harde omhulsing zoals een mascara en daar waren veel klachten over omdat je er niet alles uitkreeg.
  Een tube gaat bij mij zeker 1,5 jaar mee, want less is more. Dus prijs is 100% waard xxx

  1. Reply

   Oh kijk, dat is nog eens handig om te weten! Thanks!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

19 shares