Beauty – Review – Lidl Cien Tropical Summer Facemask – Kiwi

Lidl Cien Facemask

Iedere keer trap ik er weer in. Dan ga ik boodschappen halen bij de Lidl en dan BAM.. staat er ineens weer een nieuw schap met make up of beauty producten van het eigen merk Cien. En dan kan ik het dus niet laten.. Deze keer kocht ik een masker van de Tropical Summer lijn in de geur kiwi.

Kiwi?! Jup, kiwi. Ik moest en zou een tubetje kopen, want oh my deze verpakkingen waren geweldig, en de andere geuren leken me zo mogelijk nog heftiger. Naast de kiwi geur waren er ook maskertjes met de geuren mango en pink grapefruit. Fruitgeuren in lichaams- en gezichtsverzorging, I’m not a big fan. Maar omdat deze verpakkingen mijn naam schreeuwden, heb ik me er overheen gezet.

Eerste indruk

De verpakking is dus top, het ziet er super chique uit en een tubetje werkt wel zo hygiënisch. De tube bevat 50 milliliter, een leuke manier om kennis te maken met deze nieuwe zomer lijn. De geur… Ai ai, het is echt zo’n typische chemische snoepjes geur en dan tja…kiwi? Ik weet het niet, ergens in de verte leek het er wel op denk ik.

De substantie, groen! De kleur van het masker matcht met de kleur van de verpakking. Het is een doorzichtige groene gel die eenmaal uit de tube iets minder heftig ruikt dan in de tube.

De verpakking vertelt me dat het masker verfrissend werkt met vitamine B3, groene thee-extract en frisse kiwi-cellen. Het masker helpt rimpelvorming te vertragen en is door alle huidtypes te gebruiken. Je kunt het één à twee keer per week gebruiken en het moet 5 tot 10 minuutjes inwerken.

Dat vitamine B3, dat heb ik even opgezocht want je kunt me alles wel wijsmaken, ik heb geen idee. Vitamine B3 wordt ook wel niacinamide genoemd en zorgt voor de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren. Hierdoor is de huid beter beschermd tegen invloeden van buitenaf en verliest het minder vocht. Tevens remt het de talgproductie, wordt het gebruikt om de huid te kalmeren en schijnt het ook nog te beschermen tegen de zon. All good dus!

Lidl Cien Facemask

Aanbrengen

Mijn gezichtsmake-up heb ik verwijderd, alleen mijn oog make-up heb ik laten zitten want daar komt het masker toch niet. De gel is eenvoudig over m’n gezicht te verdelen en je ziet er weinig van omdat het een doorzichtige substantie is. Af en toe vergeet ik even waar ik al geweest ben maar je hebt in principe weinig product nodig. Het voelt wat plakkerig aan en als ik 10 minuutjes afwacht wordt het masker ook niet hard. Dit is op zich wel prettig, praten en lachen is geen probleem met dit masker op je gezicht. De geur is heel licht aanwezig.

Terwijl ik wacht voel ik eigenlijk vrij weinig. Verkoelend is het masker wel, maar ik voel niet dat het masker daadwerkelijk iets doet. Je kent het wel, die zachte prikkels die je vaak hebt bij een masker, heb ik nu niet. Ook wel een goed teken want mijn gevoelige huid kan erg extreem reageren op sommige producten.

Lidl Cien
Ja je ziet er dus helemaal niks van, behalve dat ik een glimhoofd heb!

Resultaat

Na 10 minuten was ik het masker af en mijn huid is een heel klein beetje rood maar het valt me reuze mee. Mijn huid trekt niet en voelt gehydrateerd aan. Wel heb ik nog een dagcrème aangebracht maar meer voor het idee dan dat ik het echt nodig vond. Mijn huid voelt schoon en prima aan. Ik heb geen idee wat ik nu daadwerkelijk met dit masker heb bereikt maar het voelt zeker niet onprettig aan.

Kopen?

Voor €1,29 is het zeker een leuk maskertje om tussen je boodschappen op de lopende band te gooien. Ik denk dat dit masker nog fijner is als je bijvoorbeeld een lange stranddag achter de rug hebt, je bent niet verbrand maar wel wat rozig. Dan zul je de verkoelende en hydraterende werking van dit masker nog beter merken. De geur is echt niet mijn ding maar eenmaal aangebracht merkte ik er weinig meer van.

Ik heb nog meer maskers liggen om te testen dus be prepared!

Gebruik jij regelmatig gezichtsmaskertjes?

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares