Beauty & Travel – Naar de kapper in het buitenland!

Kapper Turkije

En toen zat ik tijdens mijn achtdaagse vakantie maar liefst vier uur bij de Turkse kapper…Whut?! Yep, ik vertel je graag waarom ik dit in hemelsnaam deed en of het een succes was.

De Turkse Hairdresser

Op een vakantie van 8 dagen, denk je niet snel: laat ik eens lekker een dagdeel bij de kapper gaan zitten.

Reden één: de tijd is schaars dus dat wil je niet

Reden twee: halloooo, komt dit wel goed?!

Dat dacht ik ook hoor, precies dit. Echter had ik mijn huiswerk gedaan. In de recensies van het hotel waar ik verbleef werd gek genoeg regelmatig over de ‘hairdresser’ gepraat. Mijn interesse was dus al voor mijn vertrek gewekt, want waarom gaan mensen in de vakantie naar de kapper? Ik dacht bij mezelf, misschien kan ik deze hairdresser eens vragen om mijn haar grof in te vlechten. Wel zo verkoelend, en ik ben hier zelf niet zo handig in. Paar minuutjes werk.

Van manicure naar kappersafspraak

De kapper zat in hetzelfde pand als de mevrouw die de manicure en pedicure deed. Mijn nagellak begaf het al bij vertrek op Schiphol, horror aan glitter nagellak die er in één keer afkomt, en dus wilde ik een manicure laten doen. Mijn moeder vond dit ook wel een top plan en dus gingen we hiervoor.

Ik ging als eerste en bleef daarna wachten op mijn moeder, in de salon. En toen kwam de kapper langs lopen. Ik had niet direct iets door maar hij had het blijkbaar al snel op me voorzien. Ondanks dat mijn haar in een lelijke knot zat na een warme shopsessie die morgen. Even later sprak hij me in het voorbijgaan aan.

If you have time, you come back to talk about your hair?

En hoppa, mijn interesse was gewekt! De volgende dag besloot ik net voor het avondeten langs te gaan. Mijn haar netjes, uiteraard. Ik moest direct in een stoel gaan zitten, waardoor ik gelijk begon te roepen dat ik niet nu direct wou. Dit hoorde echter bij het advies. Gebiologeerd werd elk plukje haar bekeken en zijn oordeel was dat ik blonder, baby blond, moest worden met behulp heel veel highlights en een blond ombre effect in de onderkant van mijn haar.

Ombre, dat wilde ik altijd al, en blonder zag ik ook wel zitten. Om de één of andere reden vertrouwde ik deze leuke Turkse kapper en dus maakten we een afspraak. Maandagmorgen zou ik bij hem in de stoel komen zitten want er werd die dag bewolking voorspelt.

Kapper date

Stiekem was ik best zenuwachtig want in Goes mag er maar één kapster aan mijn haar komen. Ik ben zeker weten niet tevreden over mijn looks, maar mijn haar is een gevoelig puntje want daar ben ik toch wel trots op! En verven is toch wat anders dan je haar laten invlechten, slik.

Al snel verdwenen mijn zenuwen want wat was deze man vakkundig! Het duurde allemaal enorm lang, want elke pluk werd opgepakt, weer losgelaten en overnieuw vastgepakt. Elke lok werd met enorme precisie ingesmeerd met de verf en vervolgens ingepakt in folie alsof het een cadeautje was. En toen moest het ombre effect er nog ingezet!

Kapper Turkije
Coupe vogelnest

Mijn haar werd in twee delen uitgespoeld.  Omdat het allemaal zo lang duurde met al mijn haar moest het eerste deel er al uit voordat we klaar waren. In het begin vroeg hij alles nog aan me, maar na 10 minuten zei ik dat ik hem vertrouwde en dat nam hij ter harte. Uiteindelijk heeft hij ook nog mijn model bijgesneden, het haar iets verdunt

Kapper Turkije
Heel charming deze 🙂

Als klap op de vuurpijl föhnde hij me en ik heb nog NOOIT een kapper gezien die zo handig is met een föhn en een borstel. Waar een kapper hier in Nederland een krultang en stijltang had gepakt, fixte hij de mooiste krullen met de borstel en werd mijn lok prachtig stijl geföhnd.

Resultaat

Toen mijn haar nog nat was, was ik een beetje huiverig want zag ik de strepen blond erg duidelijk zitten. Maar na het föhnen… Wauw! Zo blij! Ik heb nog gevraagd of hij misschien met me mee terug wilde naar Nederland maar helaas.. Wat een ontzettend kundige en ook nog eens lieve man.

Ik, als slecht voorbereide blogger, heb geen perfecte voor en na foto’s maar ik heb mijn best gedaan met de selfies die ik had:

Voor en Na
Links wenkbrauwen wel bijgetekend en rechts nul make up..
Voor en Na
Niet helemaal eerlijk natuurlijk want het strand zorgt voor pluishaar 😉

Ook toen ik mijn haar de volgende dag moest wassen na het zwemmen, kwam het gewoon weer goed. Phew! Altijd weer spannend of je het zelf ook nog mooi in model kunt krijgen. Niet zo perfect zoals hij het had gefixt, uiteraard, maar het zag er nog steeds mooi uit.

Al met al, ik zou het zo weer doen. Met dezelfde voorkennis als nu dan haha! Dit waren vier welbestede uurtjes in het mooie Marmaris.

Ik ben super blij met het resultaat en wil deze kleur zeker aanhouden. Hopelijk lukt het mijn Nederlandse kapster ook 😉 Enne.. anders moet ik zeker weten terug!

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Wauw het is echt mooi geworden’ 😍😍

    1. Reply

      Ahw dankjewel!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

26 shares