Beekse Bergen – Overnachten in het Safari Hotel en wandelen in de Light Safari!

Safari Hotel Beekse Bergen

Een paar weken geleden gingen wij weer een weekendje naar Beekse Bergen! Vorige keer hadden we overnacht in een Safaritent (een soort glamping!) wat erg leuk was, maar dit keer leek het me leuk om in het Safari Hotel te verblijven. Omdat je het hotel per nacht kunt boeken, hoef je niet direct van vrijdag t/m maandag te blijven waardoor het me minder vrije dagen kostte en met een leuke korting was het ook financieel aantrekkelijk. We gingen van vrijdag t/m zondag, zin in!

De hotelkamer

Wat me verraste aan het Safari Hotel was dat we een kamer konden boeken met extra slaapkamer, voor Zinzi, en met uitzicht direct op de dieren. Zinzi wordt van alle geluidjes en lichten wakker dus zij heeft echt een aparte kamer nodig. De badkamer was heerlijk luxe met bad en aparte douche. ’s Morgens vroeg keken we dan samen uit het (heerlijke) tweepersoonsbed toe hoe de giraffen, zebra’s, neushoorns en struisvogels de savanne verkenden en te eten kregen. Vanaf het erg ruime balkon kon je alle dieren helemaal goed zien. In het voorjaar of zomer kun je er mijns inziens heerlijk zitten. Wijntje erbij..

Ontbijt

Bij de boeking in het hotel hoorde ook het ontbijtbuffet in Hogon House. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het één van de beste ontbijtbuffets is, die ik ooit heb gehad. Genoeg keuze voor zowel Zinzi als ons met boterhammen, (worsten)broodjes, fruit, ei, allerlei soorten beleg en zelfs bubbels op zondagmorgen! Ze wisten precies waar ik aan toe was ;). Wat me wel opviel in dit buffetrestaurant was dat er geen speelmogelijkheid was voor de kids. Dat is tevens onze reden geweest om hier in de avond niet te gaan eten. 

Safaripark en de Light Safari

Door een verblijf te boeken in een huisje, Safaritent of het Safari Hotel krijg je automatisch onbeperkt toegang tot het Safaripark inclusief parkeren. Dat laatste vond ik echt ideaal want behalve dat het regenachtig weer was, zijn het best wel grote afstanden die je aflegt. Wij hebben steeds de auto verplaatst, omdat je in het park zelf natuurlijk ook al de nodige meters aflegt. Doordat het zoveel regende hebben wij de autosafari twee keer gedaan, die blijft ook super leuk!

Ook kun je naar Speelland, wat in de zomer echt superleuk is! Omdat Speelland in februari dicht is, stond dit nu niet op de planning. De grootste reden dat we in februari terug wilden naar Beekse Bergen, was de Light Safari! In het Safaripark was in januari en februari de gehele wandelroute verlicht met de meest prachtige dieren, bloemen en planten. Dit wilden we meemaken! 

Dankzij de overnachting in het Safari Hotel konden we de route ook daadwerkelijk in het donker meemaken. We konden daarna immers direct terug naar onze kamer. Zinzi zat lekker in de buggy met uiteraard wat lichtgevende goodies die deze mama niet kon weerstaan om te kopen. We hebben alle drie genoten. De lichtjes in combinatie met de soms zelfs bewegende dieren en sfeervolle muziek maakten het bijna sprookjesachtig. Het was wel erg druk dus ik was vaak blij dat ik de buggy meehad om ons een route te banen door de mensen heen.

Zwemmen

Op zaterdagmiddag zijn we nog richting het zwembad gegaan, waar je ook gratis in mag als gast van het hotel. Zinzi is een enorme waterrat dus met een leuk peuterbad, een dieper zwembad en een toffe glijbaan, een soort mini wildwaterbaan, had ze het enorm naar haar zin. 

Na het zwemmen is Zinzi nog even wezen spelen in de indoor speeltuin en wezen kijken bij de animatie, die van alles organiseren voor de kids.

Food

We hebben één avond frietjes gegeten voordat we aan de Light Safari begonnen en na het zwembad hebben we pizza laten bezorgen op onze kamer. Dit vond ik persoonlijk ideaal want zo kon Zinzi eerst lekker in bad en daarna in pyjama aanvallen op de pizza. 

Tijdens ons vorige verblijf hebben we overigens wel twee keer gegeten in restaurant Moto, wat ook heel leuk was!

Aanrader?

Al met al ben ik fan van het Safari Hotel! Ik heb nu alle opties een keer gezien; een huisje, een Safaritent en het Safari Hotel en hoewel alles top is, is dit misschien wel mijn favoriet. Je hebt het gevoel dat je in een eigen huisje verblijft maar met de luxe en service van een hotel. Dat ’s morgens de schoonmaak langskomt met nieuwe koffiecupjes en schone handdoeken, vond ik stiekem ook wel erg prettig 😉

Mocht je de Light Safari nog willen bezoeken in 2024, moet je snel zijn. Hij is er nog tot eind februari.

Hebben jullie al eens overnacht in de Beekse Bergen?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 shares