Bioscoop Tip – Bella Donna’s – Op zoek naar de ware liefde

Bella Donna's

Woensdagavond was ik weer eens aanwezig bij de ladiesnight in de Da Vinci bioscoop in Goes. Dit is altijd een gezellige avond waarbij je een gloednieuwe en tevens echte vrouwenfilm kunt gaan bekijken. Dit keer de beurt aan Bella Donna’s.

Ladiesnight

Met een heerlijke Hugo rosé begon de ontvangst in de bioscoop al goed en de gezelligheid zat er snel in met de vele kraampjes helemaal afgestemd op het publiek. Van sieraden tot make up en tupperware, aan alles was weer gedacht! De film van de avond was Bella Donna’s, een nieuwe Nederlandstalige komedie die mijns inziens ook echt bedoelt is om te kijken op een gezellige meidenavond.

Bella Donna’s

De Bella Donna’s vormen een gezellige vriendinnengroep waarbij plots één van de vier vriendinnen komt te overlijden, Bella. Bella was een echte levensgenieter, zij pakte alle kansen en maakte al haar dromen waar en daarbij hoorde voor haar ook een bucketlist. Een lijst met ‘to do’s’ om af te werken dus! Die lijst heeft Bella helaas nooit meer kunnen afmaken en haar vriendinnen besluiten het stokje over te nemen, al zijn zij een stuk minder impulsief dan hun vriendin Bella. Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) vullen elkaar goed aan om ervoor te zorgen dat alle punten wordt voldaan. Met de één wat stoerder, de ander wat tactischer en nummer drie wat spontaner doen ze hun uiterste best om de bucketlist af te lopen. De lijst varieert van figureren in een film (relatief simpel), tot uit een vliegtuig springen (haalbaar) naar de ware liefde vinden. De meeste punten weten de dames te vervullen, met de nodige tegenslagen, maar de ware liefde vinden blijkt het moeilijkste punt van de lijst.

Bella Donna's

Mijn mening

Eerlijk? Ik heb echt echt de slappe lach gehad bij deze film en op een bepaald moment kwam ik er gewoon niet meer uit. De stunts die de dames uithalen, ik kon me er regelmatig in verplaatsen en voelde enorm met hen mee.

Ik moest enorm lachen om het karakter van Sasha, en zoek nog een vriendin zoals haar. Zo één waarbij je je regelmatig rot schaamt om haar uitspattingen maar daardoor wél net even dat tandje meer bij zet om iets te bereiken of voor elkaar te krijgen. Anyone? 😉 Amy, gespeeld door Kiki van Deursen, daar kon ik me het meest mee identificeren. Benieuwd? Dan moet je zeker de film gaan zien!

Er was wel één tegenvaller aan deze film en dat was naar mijn mening het einde. Het verhaal wordt afgerond (en  natuurlijk happily ever after) maar ik vond dat dit enorm afgeraffeld werd. Het verhaal op zich is vrij uitgebreid maar het plot kwam te snel waardoor ik nog een soort van zocht naar antwoorden en de weg er naar toe.

Tip? Zeker weten, voor een gezellige avond uit waarbij je geen super intelligent verhaal verwacht maar wel graag wilt lachen, go! Ik kan me niet voorstellen dat je bij deze film weg loopt zonder een glimlach op je gezicht. Tenzij je echt extreem verbitterd bent binnengekomen ;).

Trailer

Natuuuuurlijk gooi ik ook de trailer er even in, om jullie een  nog beter idee te geven. Mijn favoriete stukje in de film is toch echt de dansles.. 🙂

Bella Donna’s draait sinds gisteren 14 september in de Nederlandse bioscopen.

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Owwww die lijkt me zó leuk! 😀 Jammer dat ik m niet kan zien. Wordt weer een dvdtje kopen als ik in Nederland ben haha 🙂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

28 shares