Bioscoop tip – Film Recensie – Demain Tout Commence

Demain Tout Commence

Deze maand sla ik de ladiesnight in de bioscoop even over. Een specifieke reden heb ik niet, maar een reden om er geen blog over te schrijven wel. Het lijkt me namelijk behoorlijk awkward om een ‘recensie’ te schrijven over 50 Shades Darker waarna mijn hele familie en vriendenkring dit gaat lezen. Ik bedoel, ik heb vast en zeker een mening hoor maarre… tja..

Dus, een alternatief! Ik ga vrijdag namelijk wél naar 50 Shades Darker (muahaha!) maar afgelopen weekend heb ik een andere film gezien die zeker de tip waard is: Demain Tout Commence.

Laat je alsjeblieft niet afschrikken door de Franse titel en denk maar gelijk aan The Intouchables! Wat een prachtfilm is dat, toch?! En hartstikke Frans..

Demain Tout Commence vertelt het verhaal van Samuel, gespeeld door Omar Sy (YES, diezelfde als uit The Intouchables), een wildebras die een prachtig leventje heeft aan de zonnige zuidkust van Frankrijk. Op een dag wordt hij echter spontaan en nogal drastisch herinnert aan zijn onenightstand met Christine. Zij staat ineens voor zijn neus met baby Gloria, zijn dochter…

Zo snel als Christine opdook, minstens zo snel is ze ook weer verdwenen en laat ze zonder pardon Gloria achter bij haar vader. Samuel besluit dit niet te accepteren en gaat Christine achterna, hij reist met baby Gloria af naar Londen om haar terug te vinden. Samuel kan echter geen woord Engels en drijft de Britten regelmatig tot waanzin.

En dan, na 8 jaar, als Samuel inmiddels een prima leventje heeft opgebouwd in Londen samen met Gloria, duikt haar moeder ineens weer op. Christine is van gedachten verandert en wil de voogdij over Gloria koste wat kost weer terug krijgen.

De film is een fijne combinatie van drama en komedie, een lach en een traan. Omar Sy speelt zijn rol wederom geweldig en is denk ik echt het succes van deze film. Door zijn vrolijke verschijning en ontzettend goede acteerwerk geloof je alles wat hij zegt en zit je binnen no time in het verhaal. Ze hadden wat mij betreft geen betere acteur kunnen kiezen voor het vertolken van de rol van Samuel.

Tijd voor de trailer!

En, ga jij voor 50 shades of Demain Tout Commence? 😉 Of allebei, net als ik, mag ook!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Wauw dat lijkt me echt een mooie film! In Colombia staat ie nog niet op het programma, maar mocht ie toch uitkomen ga ik er zeker heen!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 shares