Bioscoop tip – Film Recensie – Everything, Everything

Everything, Everything

Afgelopen zaterdag was ik in de bioscoop om een film te bekijken die al een poos op mijn verlanglijst stond, Everything, Everything. De film is sinds 17 augustus in de bioscopen te zien en vertelt het liefdesverhaal van Maddy en Olly, gebaseerd op het gelijknamige boek (bestseller) van Nicola Yoon.

Samenvatting

Maddy is ernstig ziek, zij mag omwille van haar gezondheid en haar zwakke immuunsysteem haar veilige bubble binnenshuis niet verlaten. In huis is het veilig, er komen slechts enkele mensen binnen en alles is gesterilliseerd, schoon en vrij van bacterieën en andere gevaren. Haar moeder en haar verpleegster zijn de enige directe contacten die Maddy heeft. Maddy is 18 en heeft zich bij deze situatie neergelegd, ze weet inmiddels niet beter meer. Haar fantasieën en dromen houden haar op de been.

Totdat zij een nieuwe buurjongen krijgt, Olly gaat in het huis naast haar wonen en ze krijgen contact met elkaar via het slaapkamerraam. Via briefjes naar appjes, naar telefoontjes en indirecte aanrakingen door het glas, bloeit er een liefde op tussen de twee tieners. Maddy raakt nieuwsgierig naar het leven buiten en beseft zich steeds meer dat haar leven van nu ervoor zorgt dat zij ontzettend veel mist. Ze wil de frisse buitenlucht inademen, de zon voelen, de oceaan voor het eerst zien en haar lieve mooie buurjongen kussen. Olly schudt haar onbewust wakker en maakt haar nieuwsgierig en sterk.

Where would you go, if you could?

The ocean, I’ve have never seen it.

De vrees voor het ziek worden wint het uiteindelijk niet meer van de opbloeiende liefde en nieuwsgierigheid en Maddy besluit risico’s te nemen om bij Olly te kunnen zijn en voor even het leven te leven waar ze altijd al van heeft gedroomd. Haar fantasieën worden werkelijkheid maar ten koste van wat?

De trailer:

Mijn mening

Eeverything, Everything heeft waargemaakt waar ik op hoopte, een prachtige film waar ik weer eens een traantje bij heb weggepinkt. Een liefdesverhaal, het grote effect van Maddy’s gezondheid en alles wat hier bij kwam kijken. Het verhaal keek lekker weg maar af en toe komen er stukjes film voorbij waarin je ineens in Maddy’s fantasie / dromen bent en daar moest ik wat aan wennen in het begin. De niet-standaard camera standpunten vielen me ook op het eerste half uur maar daarna zat ik er helemaal in. Het verhaal maakt indruk op je, met een sterk plot, en na het verlaten van de bioscoop blijf je erover nadenken.

Mocht je houden van films als deze, waar liefde en verdriet samenkomen, dan is Everything, Everything zeker weten een film voor jou. Ik weet zeker dat als deze film over een tijdje op Netflix komt, ik deze nog een keer zou bekijken, zo goed vond ik het verhaal op zich.

Ga jij deze film ook snel zien in de bioscoop?

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 shares