Boekentip – Recensie – Voor mij – Jojo Moyes

Jojo Moyes - Voor mij

De laatste tijd probeer ik steeds meer te lezen, want ik hou er zo van. Ik probeer bewust tijd in te plannen voor een fijn boek, bijvoorbeeld voor het slapen gaan om mijn hoofd tot rust te krijgen. Als groot fan van auteur Jojo Moyes kocht ik dan ook het (vervolg)boek ‘Voor mij’, direct nadat deze in de boekhandels verscheen.

‘Voor jou’ en ‘Een leven na jou’

De twee voorgaande boeken van deze serie, ‘Voor jou’ en ‘Een leven na jou’ staan al tijden in mijn boekenkast. Vooral het eerste boek ‘Voor jou’ heeft enorm veel indruk op mij gemaakt, tot tranen aan toe. De verfilming van deze bestseller heb ik natuurlijk in de bioscoop gezien (Me before you) en ook het derde boek mocht niet in mijn boekenkast ontbreken. Eerlijk is eerlijk, ik vond boek twee minder goed dan boek één. Zou Jojo Moyes zichzelf nog eens kunnen evenaren?

Voor mij

In het derde deel van deze serie kiest Louisa Clark dan écht voor zichzelf. Ondanks haar nieuwe relatie met de ambulancebroeder Sam in Londen, kiest ze voor het avontuur en verhuist ze voor een nieuwe baan naar New York. Volledig overtuigd dat de relatie het zal redden, maar vooral overtuigd van het feit dat ze nu eindelijk een keer voor haar eigen geluk moet kiezen zoals Will haar heeft verteld.

De eerste periode gaat dit allemaal prima, maar het wordt voor Lousia steeds moeilijker om de kloof tussen Londen en New York te overbruggen.

En dan de grote vraag.. Voldoet boek drie aan de verwachtingen? Ik kan jullie vertellen.. bijna..

In dit derde boek verloor ik mezelf weer bijna net zo erg, als in boek één. Ik wilde het niet weg leggen, het boek verhuisde van de slaapkamer naar de woonkamer, naar de badkamer (in bad!) en terug. Zou het Louisa lukken om het geluk te vinden in New York en gelijktijdig haar relatie met Sam en haar familieband intact te houden? Helaas komt hoofdpersoon Will uit boek één natuurlijk niet meer terug, en dat maakt dat het verhaal wat mij betreft nét niet net zo goed is als in boek één. Maar, het komt erg dichtbij!

Momenteel is het Boekenweek en krijg je bij besteding van minimaal 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken, het Boekenweekgeschenk geschreven door Griet op de Beeck.

Heb je genoten van boek één, lees dan zeker boek twee en zeker zeker boek drie. Ik beloof dat je ervan zult genieten. En ben je nog niet bekend met boek één? Zorg dan dat je deze snel leest!

[bol_product_links block_id=”bol_5aa6dee7e120c_selected-products” products=”9200000085930793,9200000079457221,9200000085930847″ name=”Jojo Moyes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 shares