Bridget Jones’s Baby – Film recensie

bridget-jones-baby

Gisterenavond ben ik naar de Ladiesnight geweest waar de nieuwe Bridget Jones film in prèmiere ging. Als Bridget haar zus (ik weet het zeker) móest ik hier natuurlijk bij zijn! Een korte recensie, gewoon omdat het kan.

De eerste Bridget Jones (Diary) film kwam uit in 2001, mijn tienerjaren gingen toen net van start. Die jaren waarin je heel onzeker bent over alles wat je doet en zegt en geregeld door de grond zakt. Wat is er dan heerlijker dan het vinden van een ‘metgezel’ in de persoon van Bridget Jones? In 2004 kwam ‘The Edge of Reason’ uit, wederom hilarisch.

En toen, toen werd er geheel onverwacht een vervolg aangekondigd… Bridget Jones kreeg een baby, halleluja! En oh my god, wie was de vader? Hugh Grant (Daniel Cleaver <3) heeft het Bridget Jones toneel verlaten en is vervangen door…tududum… Patrick Dempsey!!! (ik type nooit drie uitroeptekens achter elkaar, nu wel, ik bedoel maar)

Patrick Dempsey vertolkt de rol van Jack (what’s in a name), de expert op het gebied van liefde en matches. En, hij doet het geweldig ladies! Mark Darcy, oftwel Colin Firth, is ook nog steeds een hoofdpersoon in Bridget haar leven en er barst dan ook weer een heerlijke mannen strijd los.

Bridget heeft haar streefgewicht bereikt (vond ik wel jammer, stiekem ;)), heeft er wat rimpels bijgekregen, heeft een top baan maar begint de film heel vertrouwd gewoon met het liedje ‘all by myself’ op de bank in haar appartementje. Sommige dingen veranderen nooit, gelukkig, want zo herkennen we onszelf ook nog een beetje.

Zoals we het kennen krijgt Bridget het voor elkaar om zichzelf in enorm gênante en hilarische posities te plaatsen en snap je haar helemaal. Je móet deze film wel hardop lachend doorkomen, anders betwijfel ik je een klein beetje. Zin in een avondje fun met vriendinnen, de buurvrouw, je moeder, tante of zus? Reserveer snel je plekjes en ik beloof je, je krijgt geen spijt. Hieronder vind je de officiële trailer van deze heerlijke film.

 

Ohja, tijdens de ladiesnight in de Da Vinci Cinema in Goes is het echt iedere keer weer een gezellige boel. Met een welkomstdrankje, een hapje, leuke kraampjes, een live zangeres en een loting is het een heerlijke avond uit. Mocht je nog niet eerder naar een bioscoop ladies night zijn geweest raad ik je zeker aan eens te kijken of een bioscoop in jouw stad dit aanbiedt!

Ik heb zelfs nog een superleuke sjaal gescoord, die zal ik binnenkort op Instagram laten zien. See you there!

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Ik wacht hier ook al zoooo lang op!! 😀 En ik moet nóg langer wachten, want de film komt hier in Colombia pas eind oktober uit! Maar je begrijpt: dat zit ik ook METEEN in de bioscoop 😛

    1. Reply

      Ooooh errug! Nou ik ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden ???

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares