Cadeautips December

Cadeautips

Na afgelopen week, kwam er nog niet veel spannends uit mijn digitale pen! Omdat Sinterklaas weer veilig in Nederland is aangekomen afgelopen zaterdag (poepoe, wat was het weer spannend, wie heeft er nog meer stiekem gekeken?!) vond ik het tijd voor alvast wat cadeautips voor de decembermaanden!

Wij (mijn ouders, broer, schoonzusje, Mr X en ik) vieren geen Sinterklaas maar wél uitgebreid Kerst. Heel uitgebreid zelfs. Ik kan natuurlijk mijn cadeau ideetjes nog niet verklappen maar ik heb wel wat andere cadeautjes bedacht voor 5 uiteenlopende mensen en types, waarvan iedereen er wel een (aantal) om zich heen heeft.

Voor de vriend(in) die alles al heeft

Iemand die alles al heeft, moet ook nodig eens gaan opruimen! De Konmari methode dan maar! Nog nooit van gehoord? Ik hoorde voor het eerst over deze opruim methode via Mascha van Beautygloss.nl.  Het boek is geschreven door Marie Kondo, een Japanse schrijfster. Zij heeft van kinds af aan een obsessie met opruimen ontwikkeld en daar dus een eigen studie op losgelaten. Het principe is dat je alleen datgene houdt, bewaart, waar jij blij van wordt. Al het andere gaat weg, grote schoonmaak dus. Ik ben zelf nog een beetje huiverig maar het lijkt me wel een enorm leuk en origineel cadeau voor dit type persoon!

[bol_product_links block_id=”bol_564a408e7113d_selected-products” products=”9200000036034901,9200000039849056″ name=”Opgeruimd!” sub_id=”” link_color=”00030A” subtitle_color=”636363″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”B5355F” background_color=”FFFFFF” border_color=”121212″ width=”562″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

E-book of echt boek? Dat echte boek moet natuurlijk ook weer in de boekenkast…!

Cadeau

Voor de beauty maniak

Laten we even van de bekende winkelketens afstappen en gaan voor iets origineels! Via City Spa Goes kon ik het merk Janzen testen. Ik heb een heerlijke foam douchegel en handcreme getest in de geur Orange. Maar, orange is niet helemaal orange want je ruikt rozen vermengd met mandarijntjes, mjam! Ohja, ook nog een vleugje kokosnoot, bergamot, heliotroop en sandelhout. Klinkt al heerlijk, niet?!

Janzen

Voor de Zeeuwen onder ons, scoor deze heerlijke spulletjes van het merk Janzen bij City Spa Goes, dan kun je de geuren ook nog even testen!

Voor de niet-Zeeuwen, de artikelen zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar bij Bol.com maar ik kan helaas geen geurstaaltje toevoegen aan deze blogpost..

[bol_product_links block_id=”bol_564a3b2804778_selected-products” products=”9200000039047510,9200000039047490″ name=”Janzen ” sub_id=”” link_color=”00030A” subtitle_color=”636363″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”B5355F” background_color=”FFFFFF” border_color=”121212″ width=”562″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Voor de boekenverslindende moeder / buurvrouw / zus

Ik wil, ik wil! Dit boek staat hoog in de bestsellerlijst op dit moment en ook zeker op mijn wishlist:

Lieveling van Kim van Kooten

Het boek is verkrijgbaar als heerlijk echt, bladerbaar, boek of als E-book voor de boekenverslinders die het niet meer aangesjouwd krijgen op vakantie. De samenvatting (via Bol.com):

‘Een van de sterkste en meest gedurfde debuten die ik ooit heb gelezen. Dit verhaal over misbruik en veerkracht is zowel hartverwarmend als ondraaglijk, zowel vitaal als buitengewoon angstwekkend, en krijgt vleugels door zijn vertederende heldin’ Michel Faber, auteur van Lelieblank, scharlakenrood en Het boek van wonderlijke nieuwe dingen

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome Meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Puck is zijn lieveling.
Het is hun geheim.
Maar soms worden geheimen te groot om
te bewaren en willen ze gevonden worden.

In Lieveling – gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt – geeft Kim van Kooten een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Ze laat licht schijnen op een donker thema en weet een heftig verhaal met humor te vertellen – een prestatie van formaat.

Na het lezen van Lieveling wil je Puck nooit meer alleen laten.

[bol_product_links block_id=”bol_564a3d9c64266_selected-products” products=”9200000049805345,9200000050224231″ name=”Lieveling – Kim van Kooten” sub_id=”” link_color=”00030A” subtitle_color=”636363″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”B5355F” background_color=”FFFFFF” border_color=”121212″ width=”562″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Voor oma en opa

Ehm ja, deze vind ik ook lastig. Mijn tip: maak een heerlijk verwenpakket!

Stop er wat lekkere koekjes, fruitsapjes en ander lekkers in wat opa & oma voor zichzelf niet zo snel kopen. Een luxe tijdschrift, een puzzelboekje. Een luxe handcrème voor oma en een mooi (natuur? auto?) tafel boek voor opa. Dit alles in een mooi mandje (Action!) met een strik erom, tadaaa!

Gegarandeerd stralende gezichten bij het uitpakken!

Voor de gadget freak

Oké, eerlijk is eerlijk, ik heb dit niet getest. Mijn persoonlijke gadget freak heeft namelijk al een dergelijk horloge om zijn pols hangen. Maar, hoe cool is het om een bluetooth smart watch te kunnen geven aan jouw gadget freak deze feestdagen? Op eBay zie ik ze vanaf ongeveer 10 dollar en gratis verzending. Ik vind het de gok waard!

Hier bijvoorbeeld! Oh en mijn eBay tips voor Dummies vind je hier, mocht je die gemist hebben 😉

Zoekterm: (Bluetooth) Smart Watch, even sorteren op ‘buy now’ en ‘Price+Shipping: lowest first’.

Smart watch

 

Succes met de inkopen! Ik ben al druk bezig, sssst!

 

De bol.com links in dit artikel verwijzen je naar het goede artikel op de website. Als je via deze link (een willekeurig artikel) besteld, verdien ik een klein percentage via het Bol.com partnerprogramma. Met deze inkomsten hoop ik op een dag de hosting van mijn blog te kunnen financieren 🙂

Beeldbron: Pixabay (afgezien van de afbeeldingen van Janzen, eigen bezit)

Tags: cadeautips

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Leuke kadotips!

    1. Reply

      Dankjewel!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares