Clean 9 – Dag 1

Clean 9- door Liselotte

De komende tijd zullen er weer een aantal gastblogs online komen. Liselotte Spuesens, een dans vriendin van mij, is namelijk gestart met de Clean 9 kuur. De wat? De Clean 9! In haar blogs zal ze ons uitleggen wat deze kuur inhoudt en wat het doel ervan is maar ook hoe ze deze kuur doorstaat, volhoudt en beleefd! Omdat ik de moed nog niet heb gevonden om ermee van start te gaan, ben ook ik erg benieuwd naar haar ervaringen.


[Door Liselotte]

De allereerste blog van mijn leven. Over een misschien wat onbekend onderwerp voor sommigen.. namelijk CLEAN 9, DE kuur voor een gezondere en slankere versie van jezelf! Nadat ik ben overgehaald door een vriendin ga ik ervoor. Een makkelijk te volgen reinigingsprogramma zoals ze beweren. Makkelijk!? Dat vraag ik me af na de eerste info die ik kreeg. De eerste twee dagen niet eten… Mag je dan helemaal niets eten!? Nee niets, nada, nothing! Voor iemand die elke minuut van de dag aan eten denkt is dit toch puur afzien!? De komende 9 dagen zal ik er achter komen.

Clean 9 dag 1

Ik stond met een blij gevoel op. Vandaag begin ik aan een new me! De eerste stap is twee pillen slikken. Ze verminderen het hongergevoel, houden je bloedsuikerspiegel stabiel, je lever wordt gestimuleerd om gifstoffen kwijt te raken en het zorgt voor een verminderende opslag van vet in het vetweefsel. Oké het zal wel… just do it. Ze glijden met gemak naar binnen. Vervolgens moet ik 20 min wachten. Ik neem een heerlijke douche. Dan is het tijd voor het aloë vera drankje. Het reinigt en houdt je darmen in balans. Ik was al gewaarschuwd dat dit niet het meest lekkere drankje was. Nou dat was heel zacht uitgedrukt. My God wat is dit smerig! Het is een wat dik, slijmerig drankje wat ook nog eens niet lekker naar binnenglijd. Er zitten brokjes in die je bij elke slok naar binnen voelt gaan, ranzig! Neus dicht en al kokhalzend heb ik het drankje naar binnen gewerkt. Op naar het werk!

Om half 11 kreeg ik honger. Tijd voor mijn snack. Mmm lekker een snack! Not! Gewoon wat poeder opgelost in water. Het stilde mijn honger weer voor even… Ondertussen heb ik al meer tijd doorgebracht op de wc dan achter mijn bureau. Door het vele drinken (2 liter op een dag) blijft het stromen. Letterlijk stromen, ik kan het zelfs geen 5 minuten ophouden!

Tegen lunchtijd zakt de moed me een beetje in de schoenen. Dit is best zwaar en het idee dat ik straks weer dat vieze drankje moet drinken maakt me niet heel vrolijk. Kom op…niet zeuren….ga ervoor! Ik slik weer 2 pillen en drink 20 min later zonder kokhalzen het drankje. Yes! Een kleine overwinning. Dan denk je dat je het ergste weer gehad hebt maar vervolgens moet ik er constant boertjes van laten die me telkens weer herinneren aan de smerige smaak. Bah! Oh ja, na elk drankje slik ik nog een pil die de vetverbranding stimuleert op een natuurlijke manier.

Clean 9

De shake die je op de eerste twee dagen maar 1 x mag stel ik zo lang mogelijk uit. Dit lijkt mij een heerlijk drankje, vanille smaak. Om half 3 hou ik het niet meer en moet ik wat eten… hongerrrrrrrr!! Tijd voor de shake. Ik meng het vanille poeder met water en SHIT…….. Ook dit vind ik eigenlijk helemaal niet lekker. Ik kan het niet in één keer weg krijgen en het duurt dan ook tot 17:00 uur tot het helemaal leeg is.

Na het werk besluit ik direct even onder de zonnebank te gaan. Ik geniet van dit korte momentje. Zodra ik thuis ben begin ik aan mijn driegangendiner. Twee pillen, aloë vera en een appel. Een appel? Je mag toch niks eten!? Klopt maar als je het écht écht niet meer uit kan houden zijn er een aantal tussendoortjes die je mag eten. Slappeling die ik ben geef ik daar aan toe. Ook speelt mee dat ik twee weken daarvoor naar de sportschool ben geweest zonder te eten. De bedoeling was om daarna mijn avondeten te nuttigen. De les was zwaar en tijdens de training viel ik flauw. Ik was bang dat me dat nu ook weer zou gebeuren. Al wandelend naar mijn zus eet ik de appel tot de laatste hap op. Ik eet nog net niet het klokhuis op! Appels eet ik bijna nooit maar nu smaakte dit BIJNA net zo lekker als een frikandel speciaal (degenen die mij kennen weten dat ik frikandellen enorm lekker vind)!

30 min. beweging per dag is de opdracht. Samen met mijn zus wandel ik een rondje door mijn woonplaats. Het voelt goed! Bij thuiskomst besluit ik nog even om boodschap te gaan. Een beetje slap stap ik de AH binnen. Ik doe boodschappen voor dag 3. De dag dat ik eindelijk mijn eerste maaltijd mag. Maar die dag is in mijn beleving nog zó ver weg!

Als ik thuis ben trek ik mijn pyjama aan, reinig mijn gezicht en kruip lekker op de bank onder een dekentje. Dit vind ik het moeilijkste moment van de dag. Ik ben zojuist in de voorraadkast geweest en ik zag daar soepstengels staan. Soepstengels? JA soepstengels! Ze blijven de hele avond in mijn hoofd spoken…..Waarom ook echt een soepstengel? Ik merk dat ik constant in gevecht ben met mijn gedachten. Ach eentje kan toch wel, waarom niet? Nee, niet doen Liselotte! Maar zou ik daar echt zoveel van aankomen? Nee toch? Hou het nu toch vol! Constant gaan je gedachten heen en weer en dat is best vermoeiend. Ik ben op veel momenten bezig met mijn gedachten focussen op volhouden! Ik vind het geestelijk zwaarder dan lichamelijk.

Ik besluit om half 9 naar een programma te kijken en daarna om half 10 lekker naar bed te gaan. Ik kom in gesprek met een vriendin die blogt. Door dat gesprek krijg ik zin om al mijn belevenissen op papier te zetten. Ik begin er direct aan. Ineens besef ik me dat het al 22:30 uur is. Tijdens het schrijven is die vreselijke soepstengel naar de achtergrond verdwenen! YES! Dat was dus een goede afleiding en het voelt ook nog eens fijn om alles op te schrijven.

Voor ik naar bed ga slik ik weer twee pillen en het aloë vera drankje. Ook eet ik nog een appel, het idee dat ik met hongergevoel moet slapen vind ik niet fijn. Ik zet al mijn spullen klaar voor de volgende dag en ik kruip tevreden mijn bed in. Dag 1 zit er op…. Nog 8 te gaan!

Voor meer informatie over de Clean 9 kuur, kun je via de contact pagina bovenaan deze pagina een berichtje sturen. De informatie wordt dan naar je toe gemaild.

Tags: clean 9

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares