Clean 9 – dag 2

Clean 9- door Liselotte

Tijd voor het verslag van dag twee van de Clean 9 kuur die Liselotte is gestart. Dag 1 gemist? Klik hier.


[Door Liselotte]

Clean 9 dag 2

Ik viel snel in slaap gisteren en ik heb heerlijk geslapen. Ik sta met een fijn gevoel op en ben trots dat ik de eerste dag heb volbracht. Met goede moed begin ik aan dag twee. Mijn verwachting is dat deze dag makkelijker gaat zijn dan dag één. Waarschijnlijk omdat het einde van de ergste twee dagen in zicht is. Op dag drie mag je in de avond een maaltijd van 600 calorieën. Je wilt niet weten hoe vaak die maaltijd in mijn hoofd al voorbij is gekomen. Ik zie constant rijst op een bordje liggen met groenten en een (gezond) sausje..! Mijn eerste maaltijd voor dag drie die ik dagen eerder al heb uitgekozen. Nog even volhouden..

Ik sta op, loop naar beneden en mijn ouders roepen beiden: ‘Zo….dag 2!’. Fijn dat ze me steunen. Ik pak weer twee pillen en neem een warme douche. Tijdens de douche dwalen mijn gedachten alweer af naar het horror drankje wat straks weer genomen moet worden. Na 20 minuten moet ik er toch echt aan geloven. Die van de ochtend vind ik het ergste… op een lege maag! Een lege maag heb je een hele dag met deze kuur hoor ik jullie nu denken. Dat klopt, maar het voelt toch anders!

Ik besluit de shake te mengen met rood fruit en een theelepel cacaopoeder. Je krijgt een aantal recepten bij de kuur, waaronder deze. Gisteren kreeg ik de shake echt met moeite weg dus probeer ik het vandaag zo. Ik pak alles in en vertrek naar mijn werk.

Ondertussen spreek ik een aantal mensen die niet in dit soort kuren geloven. Woorden als: ‘Daar moet je niet aan beginnen joh’, ‘je lichaam ontgift zichzelf’, ‘Gewoon gezond eten en genoeg bewegen, dat is het beste’ komen dagelijks voorbij. Ik merk zelfs dat het me soms irriteert. Na een aantal keer verdediging met ‘Wacht maar, volgende week heb ik een goddelijk lijf’ (Met een big smile :D) stop ik er maar mee en laat het aan me voorbij gaan.

Mijn boekje waarin je de vorderingen per dag kunt opschrijven houd ik goed bij. Wanneer je iets in hebt genomen kun je dit afvinken. Ook kun je hier noteren aan wat voor beweging je hebt gedaan en of je extra eten hebt genuttigd. Het is fijn om het bij te houden. Je hebt een beter overzicht en het doel voor ogen!

Clean boekje

Mijn gevoel klopt, deze dag gaat me makkelijker af dan gisteren. Het lijkt of mijn lichaam gewend raakt aan minder eten. Ik heb wel honger maar minder de behoefte om naar eten te pakken. Alsof er ineens een knop om gaat, best vreemd vind ik dat. Ik eet netjes mijn snack, shake en drink het aloë vera drankje. Deze laatste blijft een hel! Ik moet echt moeite doen om het weg te krijgen en niet over mijn nek te gaan.

Na het werk rijd ik naar huis om mijn pil en drankje te nemen. Vervolgens ga ik op visite bij een vriend. Ik zei ’s middags doodleuk dat ik hem wel zou helpen met koken. Kom ik daar binnen en wat zie ik liggen op het aanrecht.. SHOARMA! Mijn eerste reactie was ‘NEE HE!?’ Hij begon te lachen. ‘Je kunt lachen maar koken doe je maar lekker zelf vandaag!’ Zo gezegd zo gedaan. Ik ben gaan typen aan mijn blog en hij heeft achter mijn tas die op tafel stond, zijn bordje shoarma opgegeten. Niet kijken, niet ruiken maar schrijven!

Bij thuiskomst besef ik me dat ik de hele dag nog niks extra’s gegeten heb en het gaat super! Als ik in bed lig krijg ik wel moeite. Je ligt stil en voelt het hongergevoel. Gelukkig val ik niet lang daarna in slaap.

Voor meer informatie over de Clean 9 kuur kun je via de contact pagina bovenaan deze pagina een berichtje sturen. De informatie wordt dan naar je toe gemaild.

 

Tags: clean 9

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares