Clean 9 – dag 3

Clean 9- door Liselotte

Vandaag lees je het verslag van dag drie van de Clean 9 kuur die Liselotte is gestart. Dag twee gemist? Klik hier.


[Door Liselotte]

Clean 9 dag 3

Ik sta weer met een goed gevoel op. Vandaag is de dag dat ik mijn eerste maaltijd mag, YES! En de dag dat ik nog maar één keer op een dag (wel in de ochtend) het vieze drankje moet drinken! Van dag 3 t/m 9 wordt het schema anders en mag je meer eten. Dit lijkt mij peanuts vergeleken met de afgelopen dagen. Overdag, naast de pillen die je gewoon blijft slikken, mag ik twee shakes. Één bij het ontbijt en één bij de lunch. De shakes mag je mengen met rood fruit of bijv. verse appelmoes. Er staan een aantal recepten beschreven in het boekje waar ik er een aantal van uitprobeer. De shakes blijven niet mijn favoriet. Ook al meng ik het met fruit, de vanillesmaak (het poeder wat je op moet lossen in de shake) blijft overheersen. Ik vind het niet lekker.

Clean 9
Ook het aloë vera drankje blijf vies!

De dag kom ik goed door. Om 15.00 uur krijg ik honger. Mijn shake is op dus ik mag niks meer tot het avondeten. Nog 2 uur werken, dan race ik naar huis om te koken. De maaltijd is zo dichtbij dat ik het lastig vind om nog te wachten. Gelukkig komt er een vriendin even langs op mijn werk en heb ik afleiding.

In mijn boekje staan een aantal voorbeeldrecepten met max. 600 calorieën. Verdere recepten kun je vinden op de site van het voedingscentrum. Deze zoek ik op en ik print er een aantal uit voor de komende dagen. Ik zie een recept voorbij komen met shoarma met minder dan 600 calorieën! OH, wat heb ik hier zin in. Waarschijnlijk ook omdat ik dat gisteren heb moeten zien en ruiken! Mijn bordje rijst dat alsmaar door mijn hoofd dwaalde is direct naar de achtergrond verdwenen. Ik besluit sterk te zijn en gewoon rijst te eten. Ik bel mijn ouders om te vragen wat zij gaan eten. Dan krijg ik de mededeling dat mijn vader en zus zin hebben in een broodje kebab maar dat ze het zonde vinden voor mij en gewoon soep zullen eten. KEBAB!? Ik weet niet wat ik hoor! Ze eten NOOIT kebab, sowieso niet doordeweeks! En als we het eens eten, is het omdat ik het vraag. En dan juist nu, na twee dagen niet eten en afzien, halen ze het in hun hoofd om kebab te eten! Het kwaad is geschied, het woord KEBAB is gevallen. Vanaf dat moment zijn mijn hersenen gefocust op lekker eten. ‘Kunnen we dan niet gewoon dat shoarma recept maken?’, vraag ik.  ‘Dan kan ik ook nog meegenieten en zit ik toch maar aan 600 calorieën, dat mag’. Nee, daar hadden ze geen zin in. Zal ik dan toch mee eten? Zonder saus valt het toch wel mee? Ja oké, ik doe het gewoon. Ik bel mijn ouders dat ze voor mij een klein broodje mee mogen nemen ZONDER saus.

Om half 5 trek ik het niet meer en ga ik naar huis. Ik ben chagrijnig. Ik kan nog maar aan één ding denken; ETEN! Ik heb wel spijt van mijn keuze en bel naar huis,  ‘Je moet voor mij niks meenemen, ik ga het niet doen’. Laat jezelf niet kennen en ga ervoor! Inmiddels is er natuurlijk geen tijd meer om soep te maken en gaan zij kebab eten. Eigen schuld! Als ik geparkeerd sta voor de deur zet ik mijn motor af. Wat nu? Rijst? Shoarma? Rijst? Shoarma? Rijst? Shoarma? Na 2 minuten start ik mijn motor weer en rijd ik naar de Appie. Terwijl ik de straat uit ben denk ik: NEE LISELOTTE, rijst was jouw plan, keer terug! Bijna rijd ik een zijstraatje in om terug te keren naar huis. Toch rijd ik door en stap ik de winkel binnen. Blijkbaar is de verleiding te groot.

Thuis begin ik direct met vlees bakken. Ik zet de pan op de pit waarin ik altijd vlees bak. Na 5 min. gaat het voor mij te langzaam en pak ik de pit er naast. Die is groter en sneller! Eigenlijk te snel voor zo een kleine hoeveelheid maar whatever, Ik heb ZOVEEL zin in eten, dat ik zelfs mijn pan er voor verzet, ongelofelijk! Ondertussen maak ik mijn sla klaar met tomaatjes en komkommer. Na 10 min. is het vlees klaar en schep ik het op. Ik zit in mijn eentje aan tafel, de kebab is nog niet gearriveerd maar ik ga er echt niet op wachten, ik MOET eten!

En dan… de eerste hap! Oh mijn god, wat smaakt dit lekker! Ik kan echt niet anders dan heel gulzig eten en mijn maaltijd is dan ook binnen een kwartier op. Nog voor dat de kebab er aan komt….gelukkig!

Dag 3 betekent dat ik voor de eerste keer mag meten en wegen. Op dag 1 heb ik dit in de avond gedaan dus dat doe ik nu ook. Ik sta op de weegschaal en ja hoor..  1.5 kilo er af! Wauw, dat had ik niet verwacht. Al is het hoofddoel niet om af te vallen maar om je lichaam te reinigen/ontgiften ben ik toch erg blij. Ik zou graag een paar kilo minder willen wegen. Het meten van mijn borst, arm, taille, heupen, bovenbeen en kuit doe ik daarna. Weinig verschil, behalve bij mijn buik, 1 centimeter minder.

Ook ik, net als vele anderen, vraag me af wat er gaat gebeuren na deze 9 dagen als je weer normaal gaat eten. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je op blijft letten en voldoende beweegt. Uiteraard ga ik proberen dit vol te houden. Ik krijg informatie doorgestuurd met de mogelijkheden voor hierna. Je kan bijvoorbeeld die pillen blijven slikken voor je maaltijden. Is dat wel goed? En hoelang ga je daar mee door? Ik besluit er even over na te denken.

’s Avonds moet ik danslesgeven in Antwerpen. Twee uur bewegen, dat voelt goed. Ik kruip bij thuiskomst tevreden en moe mijn bed in. Op naar dag 4!

De komende dagen houd ik hetzelfde programma aan. Ik zal daarom over een aantal dagen weer een volgende blog schrijven. Tot gauw!

Voor meer informatie over de Clean 9 kuur kun je via de contact pagina bovenaan deze pagina een berichtje sturen. De informatie wordt dan naar je toe gemaild.

 

 

Tags: clean 9

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares