Clean 9 – dag 4, 5 & 6

Clean 9- door Liselotte

Ben je benieuwd hoe het met Liselotte is gegaan na dag 3? Vandaag lees je haar ervaringen met de Clean 9 kuur, dag 4, 5 & 6!


[Door Liselotte]

Clean 9 – Dag 4

Ik sta weer met een goed gevoel op. Ik heb het idee dat ik sinds ik bezig ben met de kuur mij fitter en energieker voel. Of komt het door het mooie weer? ’s Morgens maak ik gauw mijn shakes klaar en vertrek naar het werk.

Tot nu toe gaat het mij overdag makkelijk af. Het idee dat je ’s avonds gewoon mag eten geeft moed om overdag vol te houden. Als ik honger heb drink ik een glas water. Om 15.30 uur stop ik met werken. Weekend! Hoe zal mijn weekend verlopen? Ik zie er een klein beetje tegenop. In het weekend eten we vaak wat lekkers. Je bent thuis en duikt dus makkelijker de voorraadkast in.

Mijn ouders zijn vandaag aan het oppassen op mijn kleine neefje. ’s Avonds eten we dan met het hele gezin. Zij gaan vandaag frietjes eten. MMM FRIET! Jammer, niet voor Liselotte. Als ik thuis ben maak ik mijn maaltijd klaar. Rijst met kip, komkommer, tomaatjes, pesto en balsamicoazijn als dressing. De kip kruid ik een beetje met peper. Het ziet er lekker uit en ruikt ook lekker. Het liefst zou ik het direct op eten. Ik stap in de auto. Nog even langs de Appie om fruit voor bij mijn shakes voor de volgende dag.

Aangekomen bij mijn neefje gaan we lekker wandelen. Even langs de dieren wei. We nemen brood mee. Ik ben gewoon jaloers op die geiten! Zij wel brood en ik niet! De één jat het brood uit de bek van de ander. Alsof ze ook vier dagen nauwelijks hebben gegeten! Ik weet hoe het voelt. Smakelijk jongens, geniet ervan!

Clean 9 geitjes

Tot etenstijd maak ik de tijd vol met spelen met mijn neefje. Hij maakt ons altijd zo vrolijk en blij! Een prima afleiding om niet aan de honger te denken. Om 17:00 uur heb ik echt grote honger en begin ik aan mijn rijst. Ik wacht bewust niet op de rest met eten omdat ik dan al vol zit wanneer zij frietjes gaan eten. Het smaakt echt heerlijk! Wanneer de rest gaat eten kan ik gewoon naar de frietjes kijken zonder moeite. Het werkt echt als je al vol zit! Heb je dan echt helemaal geen friet gegeten!? OKE OKE… ik geef toe…ik heb één frietje geproefd! Eentje!? Oké twee dan. Maar echt niet meer!

’s Avonds wacht ik op een vriendin. We gaan een rondje kreek doen met de hond. Het zonnetje schijnt, echt genieten. Lekker bijkletsen en bewegen, helemaal top!

Clean 9 – dag 5

De eerste dag van het weekend. Gisteravond ben ik nog even op visite geweest en lag ik redelijk laat in bed. Vandaag slaap ik wat langer uit. De trap is geverfd dus ik kan nog niet direct naar beneden. Ik ben dus te laat met mijn eerste shake. Eenmaal beneden maak ik gauw alles klaar. Het aloë vera drankje, de pillen, en de shakes. Ik laat wat minder tijd tussen beide shakes. Na de eerste shake voel ik me ineens echt heel erg misselijk. Volgens mij komt het omdat ik ZO genoeg heb van dit spul. Ik maak me snel vies van ‘ander eten’wat ik niet gewend ben. Niet handig bij deze kuur. Als ik de focus op iets anders leg trekt de misselijkheid ook weer snel weg. Het is mij nu wel duidelijk dat door te denken dat iets vies is, je het ook echt vies vindt en er zelfs misselijk van kan worden. Door je gedachten te sturen of te focussen op iets anders kun je dat negatieve omzetten in het positieve.

Na het douchen trek ik direct mijn sportkleren aan. Muziekje in en lekker wandelen in het zonnetje. Ik doe een ronde van 40 min. Ik rijd daarna naar de slager in Zelzate. Ze hebben daar namelijk heerlijke preparé van de chef. Na een aantal dagen geen brood te hebben gegeten verlang ik hier zo enorm naar! Ik kies daarom als maaltijd voor de avond een broodje preparé met verse tomatensoep met groenten. Onderweg naar daar schijnt de zon heerlijk op mijn gezicht en voel ik ineens een gevoel van geluk over me heen komen. De kuur geeft me een gevoel van zelfvertrouwen. Ik flik dit toch maar even! In combinatie met het mooie weer maakt me dat happy.

Na de boodschappen ga ik langs bij mijn opa. ‘Zullen we een stukje wandelen en genieten van het zonnetje?’. Dat vond hij goed. We doen nog een rondje Sas. Hij geniet en ik ook. Eenmaal terug vraag ik ‘Pak je de lift of nemen we de trap?’. ‘Ik neem de trap maar jij mag met de lift’ zegt hij. ‘Nee hoor, ik neem ook de trap, dat is goed voor de lijn’, zeg ik grappend. ‘De lijn? Jij hebt zo een slank figuur, jij moet echt niet afvallen’. Ik vertel hem maar niet waar ik nu mee bezig ben! Ten eerste omdat hij me net een lief complimentje geeft en de tweede reden is dat ik dan, door zijn dementie, een half uur bezig ben met uitleggen….en vervolgens weer opnieuw kan beginnen. Bedankt voor de bemoedigende woorden opa!

De honger begint. Ik stuur mijn moeder een berichtje. Kunnen we rond 17:00 / 17:30 uur eten? Waarom? Krijg ik terug. WAAROM!? Wat denk je, omdat ik honger heb natuurlijk! Om 17:30 uur zitten we aan tafel. Ik geniet zo ontzettend van mijn broodje preparé met verse soep!

Clean 9 – dag 6

Doordeweeks heb je een vast ritme. Opstaan, werken, eten, sporten en slapen. In het weekend vind ik het lastig om dit aan te houden. Ik sta om 10.00 uur op. Ik begin weer aan m’n dagelijkse riedeltje. Het vreselijke drankje eerst…dan hebben we dat maar gehad! Vervolgens maak ik weer mijn shakes.

Ik vertrek met mijn moeder en zus naar Hulst. Even shoppen. Onderweg krijg ik enorm veel zin om veel te kopen! Dit kan wel eens zo een dag worden dat ik mezelf zielig vind (ben ik natuurlijk helemaal niet) na al dat weinige eten en veel ga kopen. Bij de eerste winkel zie ik al enorm veel leuke dingen. Ik neem het mee! Happy!

Onderweg naar huis heb ik al enorme honger. Ik bel met een vriend en ineens zeg ik ‘Zullen we uit eten gaan?’. Shit wat doe ik nu? Uit eten? Kan dat? Hij zegt direct ja natuurlijk. Oké, ik neem wel een maaltijdsalade! Het zonnetje schijnt al de hele dag en ik heb zin om op het terras te zitten. We rijden naar de kust.

Echt genieten! Zon, uitzicht op strand en de zee, lekker eten, goed gezelschap. Één ding mist…een lekker wijntje! Tja… en dan…sla je de menukaart open. De maaltijdsalades vallen tegen en ik zie paste met scampi’s staan. OH, mijn lievelingspasta! Shit……! Ik weet niet hoeveel calorieën dit is. Zou dit meer dan 600 calorieën zijn? Na weer tien keer twijfelen besluit ik het toch te doen. Er zit gelukkig veel groente in. Ik vind het dus duidelijk heel moeilijk om sommige verleidingen te weerstaan. Vooral na een hele dag niet eten en veel honger.

Clean 9 pasta

Thuis is het weer tijd voor het weegmoment. Ik ga op de weegschaal staan en SHIT!? Ik weeg weer twee ons meer. Hoe kan dit nou? Zou het toch die pasta geweest zijn? Meteen baal ik van mezelf en besluit de komende dagen er nog even keihard tegenaan te gaan!

Voor meer informatie over de Clean 9 kuur kun je via de contact pagina bovenaan deze pagina een berichtje sturen. De informatie wordt dan naar je toe gemaild.

 

Tags: clean 9

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

    • Kim
    • May 2, 2016
    Reply

    Fijn dat het zo goed bevalt! Ik herinner me nog dat Aloë Vera drankje.. brrr hahahaha. Ben zelf er halverwege mee gestopt omdat mijn bloeddruk omhoog schoot maar merk wel dat mijn darmen een stuk rustiger zijn geworden.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares