Clean 9 – De laatste 3 dagen

Clean 9- door Liselotte

Liselotte heeft bijna de negen dagen van de Clean 9 kuur voltooid, met nog maar drie dagen te gaan! Lees hier verder hoe ze het er vanaf heeft gebracht.


[Door Liselotte]

Ik heb zin in de week, de laatste drie dagen nog even keihard knallen! Het einde is in zicht.

Dag 7 neem ik weer netjes mijn shakes. Ik merk echt dat mijn lichaam gewend is geraakt aan niet meer eten overdag. Als ik ’s morgens mijn shake heb genomen kan ik dit makkelijk volhouden tot de middag. Meestal krijg ik rond 15.00 uur honger. Door veel water te nemen red ik het wel tot 17.00 uur.

Na het werk gauw naar huis. Vandaag staat er risotto met gerookte zalm en broccoli op het programma (595 calorieën). Ik begin gauw met koken. Ik heb nog nooit risotto gegeten maar het smaakt erg goed. Het recept bewaar ik, dit ga ik vaker eten.

Ik ben erg moe. Ik weet dat als ik nu op de bank plof, ik er niet meer vanaf kom. Ik moet natuurlijk dagelijks bewegen dus ik bel gauw een vriendin en zeg haar dat ik mee ga naar de sportschool. Nu kan ik niet meer terug! Het is nog te vroeg om weg te gaan dus om de tijd vol te maken ga ik maar wat opruimen. Eenmaal in de sportschool ga ik op de loopband. Mijn vriendin gaat pumpen maar daar heb ik geen zin in. Eerst doe ik een half uur aan snelwandelen. Vervolgens wissel ik af met hardlopen/wandelen. Een uur lang. Met de moderne loopbanden van tegenwoordig kun je tijdens het lopen lekker televisie kijken.. ideaal.

De volgende dag vergeet ik mijn snack mee te nemen, SHIT! Niet shit omdat ik het zo lekker vind. Maar omdat ik om 10.00 uur honger krijg. Ik besluit maar een kiwi te nemen.

Ik werk in een informatiecentrum. We zijn open tot 17.00 uur. Om 16.00 uur komen er nog bezoekers…zal je net zien. Zij blijven hangen tot 17.15 uur. Normaal vind ik dat geen probleem maar nu irriteer ik me er aan want je raad het al…..ik heb HONGER! Hoe vaak is het woordje honger tijdens deze blog voorbij gekomen eigenlijk? J Ik heb nog een appel liggen. Die eet ik op.

Vandaag vraag ik me af wat ik nou het meeste mis tijdens deze kuur? Dat is heel duidelijk brood. Ik vind brood erg lekker. Ik heb meer moeite met het niet eten van brood tussen de middag dan tussendoortjes zoals chips/koekjes etc. ‘s Avonds besluit ik voor mijn maaltijd dus weer een broodje te eten. Een stokbroodje met kipfilet en komkommer en tomaat. Het smaakt echt heerlijk!

Ik spring onder de douche. Klaarmaken voor een avondje dansen! Een uurtje les volgen voor de gezelligheid en daarna vrij dansen. Nieuwe mensen ontmoeten, oude bekenden weer zien en een paar hele fijne dansjes! Ik krijg er zoveel energie van en voel me gelukkig. Met dansen train je snelheid, uithouding, coördinatie, en je traint gelijk verschillende spiergroepen. Dansen is dus een hele goede training! Ben dan ook erg benieuwd wat de weegschaal morgen op mijn laatste dag aangeeft…. de laatste dag? JA ECHT, de laatste dag!

Dansen

Nog één keer het vreselijke drankje, nog één keer! Ik ben bijna geneigd om het laatste drankje over te slaan. Kom op, de laatste! Ik merk dat het de laatste dagen weer moeilijker wordt. De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze.. dat klopt in dit geval wel. Ik heb het wel een beetje gehad en verlang weer naar normaal eten. Vooral de lunch, die mis ik zo!

De volgende morgen sta ik op de weegschaal. YES! In totaal is er 2.8 kilo af. Bijna 3 kilo, ik ben tevreden.

Ik heb een gesprek met een vriendin, waarvan ik deze kuur ook gekocht heb, over hoe nu verder. Je bent niks verplicht maar wil ik nog wat meer kilo’s kwijt zijn er mogelijkheden. Ze geeft me advies en ik besluit nog wat dingen te bestellen. Onder andere bestel ik weer het drankje voor ’s morgens maar…….deze keer met een smaakje, iets zoeter dan die van de kuur en zonder vieze brokjes er in. Konden ze mij die dan niet gelijk geven? Nee, de vieste blijkt toch echt de beste te zijn. Ook bestel ik nog pillen die ervoor zorgen dat vetten niet worden opgenomen in je lichaam, de vetverbranding stimuleert en het hongergevoel vermindert. Ik hoor jullie denken. Maar jij bent toch helemaal niet dik? Dit heb ik de afgelopen week verschillende keren gehoord als ik over de kuur vertel. Dat klopt, dat ben ik ook niet maar in de winterperiode ben ik wat kilo’s aangekomen en die wil ik graag kwijt. 5 kilo.. waarvan er dus nu bijna 3 af zijn..! Ik zou mezelf een stuk fijner voelen.

Ik ben blij dat ik de kuur gedaan heb. Ik voel me fitter, energieker en slaap goed. De kilo’s die er af zijn is mooi meegenomen. Ook voel ik me trots dat ik dit volgehouden heb. Het was op sommige momenten heel lastig. Kwestie van omschakelen en je gedachten sturen. Niet makkelijk!

Ik ben ook erg blij dat alles weer normaal wordt. Het is een feit dat ik gewoon erg kan genieten van lekker eten. Eten is voor mij ook verbonden aan gezelligheid! Ik ga graag uit eten met vrienden/vriendinnen/familie…daar geniet ik van. Of lekker in de avond ‘de gezelligheid op tafel’ (lekkere dingen met een drankje) zoals ik dat vroeger als klein meisje altijd noemde.

Ik heb het gevoel dat ik door deze kuur wel een soort ben afgekickt van tussendoortjes zoals chips etc. Vooral hartige dingen vind ik lekker. Ik hoop dan ook dat ik dit vol kan houden. Dat zal de komende tijd zich uitwijzen. Ik heb mezelf voorgenomen gewoon lekker en gezond te eten en op zijn tijd er eens goed van genieten, want dat kan natuurlijk ook gewoon! En bewegen, ook belangrijk. Gelukkig komt de zomer er aan. Buiten zijn, wandelen, fietsen en natuurlijk heel veel dansen!


Voor meer informatie over de Clean 9 kuur kun je via de contact pagina bovenaan deze pagina een berichtje sturen. De informatie wordt dan naar je toe gemaild.

 

 

 

 

 

Tags: clean 9

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares