Confession

ik kijk naar Utopia… There, I said it. Kom maar op met de reacties, ik kan het hebben, ik heb hier lang over nagedacht!

Afgelopen week was de 500e Utopia dag, en ik heb het terug gekeken op Utopia Gemist.nl.nl, yep. Nee ik blijf er niet voor thuis maar als ik thuis ben gaat om half 8 de tv aan en afgesteld op SBS 6.

En waarom, ik heb er geen echte goede reden voor. Het gaat niet echt ergens over, er zijn geen mooie uitdagingen meer in het ‘spel’ en daarom is er heel veel ruzie en drama. Misschien is dat het ook wel juist. Het gewone leven en de bijbehorende ruzies en drama, maar dan bij een ander.

Ik durf zelfs te bekennen dat ik naar de Utopia markt zou gaan als het in de buurt zou zijn. Ivan een knuffel geven, even babbelen met Laura B (wat een heerlijke persoonlijkheid), naar de verliefde Gina en Mark gluren en even zitten in de wei bij Klaver. Gewoon even meegenieten.

Meedoen is uit den boze, want ik kan me niet voorstellen hoe het mogelijk is om je hele leven even op ‘pauze’ te zetten. Tegen je familie en vrienden te zeggen, sorry maar ik ben voor onbepaalde tijd weg en alleen eens in de paar weken bereikbaar ber brief. Om je huis of flat te verlaten, of zelfs op te zeggen? Je weet niet hoe lang je in Utopia mag blijven en je loopt dus het risico na twee maanden gewoon weer terug te komen. Heb je dan in de tussentijd je baan ook gepauzeerd of echt opgezegd? Ik vind het bijzonder dat de deelnemers van Utopia dit hebben aangedurfd.

Jezelf vergelijken met tv persoonlijkheden en in dit geval, ‘normale’ mensen zonder VIP status, heerlijk. Wat zou ik doen in in zijn plaats en waarom reageert zij zo heftig? Een stukje psychologie, cultuur verschillen, het intrigeert me.

Maar tja, Utopia is niet hip en dus geen gespreksonderwerp. Niet op m’n werk, niet met vriendinnen, eigenlijk nergens. Dus ik dacht, ik meld het toch even. Voor het geval ik stiekem nog een Utopia fan in m’n kennissenkring heb zitten die dit net als ik niet eerder durfde op te biechten. Dat programma kan toch niet draaien op mij alleen, ik ben niet eens elke avond thuis!

Dus mede fans, laat je horen. Dan organiseer ik een gezamenlijk Utopia – kijk avondje bij mij thuis. Mits niet iedereen stiekem fan is natuurlijk…

Tags: addiction, confession, tv, tv programma, Utopia, verslaving

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  De jongen waarmee ik date gaat er misschien in, eigenlijk kijk ik het niet maar snap wel dat mensen het kijken omdat je het gewoon kan kijken zonder dat je veel moet nadenken. Zelf ben ik er niet echt fan van maar als hij er in zou zitten zou ik het misschien wel kijken

  1. Reply

   Ai dat lijkt me wel heel lastig voor je zeg! Hoop dat jullie er een goede weg in kunnen vinden als het zover komt! Maar inderdaad, dan zou ik ook maar gaan kijken haha..

 2. Reply

  ik kijk ook. There I said it too!!!
  En ik weet ook geen reden waarom.
  Ik denk om een reden te hebben dat we met zijn 2en verplicht op de bank zitten samen
  En misschien ook wel om te zien hoe goed wij het hebben en het daar gezeur en gezeik is.

  Gr

  1. Reply

   Haha! Vind ik ook een prima reden! En yes, toch al twee medestanders erbij 😉

 3. Reply

  Wat grappig, ik vind Utopia dus helemaal niks. Maar ach, ik kijk ook genoeg onzin dingen die ‘n ander niks vind. Ik kan me wel voorstellen dat het soort van leuk is om te kijken. Lekker drama op ‘n ander. 😉

 4. Reply

  Ik kijk het standaard elke dag! En kan ik het niet kijken: dan neem ik het op! XO

  1. Reply

   Yes een medestander haha!

 5. Pingback: Holy Soda en Arie Boonsma | Diyaata

 6. Pingback: Confession #2 | Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares