De Internationale Dag van het Kind – Free our Voices

Free our Voices

Vandaag, is de internationale dag van het kind!

Deze dag komt iedere jaar terug, op 20 november. Vandaag is het tijd om even stil te staan bij alle kinderen ter wereld en dan een beetje extra aan de kinderen die niet worden ‘gehoord’. De kinderen die hun stem nergens kwijt kunnen en daar hulp voor zoeken.

In Nederland hebben we de Kindertelefoon, die kunnen we allemaal, toch? Achter de Kindertelefoon zit een grote organisatie genaamd Child Helpline International. Deze organisatie probeert het fenomeen Kindertelefoon, wereldwijd mogelijk te maken. Er is steun nodig van de overheid, om bijvoorbeeld telefoontjes naar dit telefoonnummer gratis te maken en er is geld nodig om genoeg, getrainde, mensen te kunnen inzetten om de telefoon op te nemen!

Om dit te ondersteunen hebben zij de campagne ‘Free our Voices’ uitgezet, met de gedachte dat ieder kind het recht heeft om gehoord te worden.

 

Free Our Voices

 

Op de website van deze campagne kun je (naast een donatie maken) om CHI te ondersteunen, jouw stem doneren.

Met behulp van de toon en het volume in jouw stem, maak je een unieke handtekening. Ik heb dit uiteraard gedaan, mijn handtekening zie je hieronder. Hiermee teken je de petitie en heeft CHI meer draagkracht, bereik.

 

Free Our Voices

Doe jij ook mee? Via deze link (KLIK!) kun jij je stem doneren. In het hoofdmenu klik je op ‘donate my voice.
Dit kost je hooguit 5 minuutjes en geen geld, maar je geeft door middel van jouw stem en handtekening wel jouw support aan de campagne!

De kindertelefoon is inmiddels te bereiken in 143 landen! Ieder jaar komen er miljoenen telefoontjes binnen, velen met verhalen waar je nekharen van overeind gaan staan. Sommige kinderen hebben geen andere manier, om hun stem te laten horen. Omdat beeld meer zegt dan woorden, vind je hieronder de indrukwekkende campagne video van CHI:

 

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 shares