De verantwoordelijkheid van influencers – Als een goudvis in de bloggers zee

goudvis

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, de hele hype omtrent bloggers en vloggers die aan zichzelf laten ‘knutselen’. Ik wou er toch nog even iets over zeggen, want wie is er verantwoordelijk voor de jonge meisjes die deze influencers als voorbeeld zien?

Dat antwoord vind ik heel erg simpel… de ouders van de jonge meisjes. Vroeger toen ik klein was, waren er ook genoeg reclames op televisie. Maar hee, nog steeds aten wij niet elke week bij de Mac Donalds en ben ik dat gelukkig op latere leeftijd ook niet gaan doen. Een goede opvoeding en een portie gezond verstand, moeten ervoor zorgen dat iedereen de keuzes maakt die hij/zij verstandig acht.

De opvoeding afschuiven op de ‘influencers’ is wel erg gemakkelijk natuurlijk. Want ja, ze hebben een grote invloed. Maar nog steeds zijn er de ouders en het gezond verstand, toch? Reclames en de showbizz hebben ook wel degelijk een grote invloed, maar deze kennen we al geruime tijd en dus wordt hier niet over geklaagd. Iedere influencer die ik ken, werkelijk allemaal, geven het aan wanneer een artikel of video gesponsord wordt. En daarmee is hun plicht dan ook vervuld. Bovendien, iedere succesvolle influencer zorgt ervoor dat hij of zij enkel de producten en diensten aanbeveelt waar hij of zij als persoon volledig achterstaat.

Ik denk dat er ook ergens een soort afgunst dobbert, want deze mensen ‘krijgen’ zomaar artikelen of mogen zomaar gratis op vakantie. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Ze verdienen deze spullen en vakanties, omdat zij een groot bereik hebben en de juiste doelgroep voor dit merk wordt bereikt. Zie het als kiezen tussen een advertentie in een magazine of een blogpost bij een goede en/of populaire blogger. Of een reclame boodschap op televisie of een gesponsord stukje in de YouTube video van een populaire influencer.

Tegenwoordig kiezen steeds meer merken voor die tweede optie. Je weet immers dat de juiste doelgroep de artikelen leest of video’s bekijkt en de influencer in kwestie achter jouw product staat, win win situatie dus.

Inmiddels begint Diyaata ook bekender te worden onder de (erg leuke!) merken. En ik vind dit super gaaf! Het is een waardering voor hetgeen wat je doet en echt, ik sta achter alles wat hier gepubliceerd wordt. Denk bijvoorbeeld ook aan de winacties, mogelijk gemaakt door een bepaald merk. Top toch!

Bloggen is voor mij een hobby en natuurlijk zou ik er het liefst mijn baan van maken, yep dat durf ik toe te geven ;). Maar de vijver is groot en er zwemmen heeeeeel veel visjes in. Guppy’s en Barracuda’s allemaal door elkaar heen. En ja, sommige worden opgegeten 😉

ansjovis

Dus wat mij betreft, bloggers en vloggers, wil je aan jezelf laten knutselen? Go for it. Wil je het laten zien? No problemo. Zet er even een disclaimer bij en ik hoop dat het knutselwerk geslaagd wordt. Ik sla die trend alleen nog even over, als goudvis in deze bloggers zee. Maar ja hoor, ook ik koop die lipstick als blogger X en Y deze aanraden. Want waarom zou ik eerst 3 miskopen moeten doen?

Wat is jouw mening over deze hele media hype omtrent influencers? Ik ben benieuwd!

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  LOL @ goudvis in de bloggerszee! Zo voel ik me ook altijd!
  Ik vraag me heel erg af of die invloed van bloggers wel zo groot is. Ik lees veel blogs en nu ik er over nadenk, is het nog maar één keer voorgekomen dat ik ook iets heb aangeschaft wat werd aangeprezen. En dan nog niet eens het juiste merk. Maar ik ben dan ook zelden de doelgroep waarschijnlijk.

  1. Reply

   Haha gelukkig heb jij dat gevoel ook, gedeelde smart… 😉 ik denk wel dat die invloed er is maar wel veel meer bij de jongere generatie.

 2. Reply

  Kan me er helemaal in vinden! Goed geschreven!

  1. Reply

   Thanks Joyce!

 3. Reply

  Helemaal mee eens. Ik vind ook dat de opvoeding bij de ouders ligt en zeker niet bij de vloggers en bloggers.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 shares