De wondere wereld van Tinder – Hartjes, kruisjes en oh shit.. Een superlike!

Tinder

Jawel, u leest het goed, ik heb het weer eens geprobeerd. Ik heb de Tinder app geinstalleerd, een Tinder profiel aangemaakt en afgewacht. Nee wacht, ik heb niet afgewacht, ik ben hartjes en kruisjes gaan uitdelen alsof mijn leven er vanaf hing.

Een profiel aangemaakt… en hoppa daar kwam de eerste man direct in beeld. Gebruiksvriendelijk is Tinder wel, dat moet ik toch toegeven.

Dat naar links en rechts swipen voor leuk en niet-leuk, daar heb ik me maar niet aan gewaagd. Je kunt onderaan op iemand zijn foto ook op een hartje of een kruisje drukken en dat leek mij persoonlijk veiliger. Je zult maar in de war raken… was het nu links of rechts? BAM, een match!

Het enige probleem met die hartjes en die kruisjes is, dat er tussen deze twee opties in een sterretje staat. Een sterretje? BAM! Zonder dat dit de bedoeling was deel ik een zogenaamde ‘superlike’ uit aan iemand die in eerste instantie geen hartje zou hebben gekregen. Help! Kan ik dit nog terugdraaien? Er zit wel een zogenaamde ‘terug draai’ knop maar dan moet ik ‘Tinder Plus’ aanschaffen. Tuurlijk jongens, gaan we dus echt niet doen. Ach ja.. ik hoop dat deze jongen heel blij is met zijn superlike, egoboost!

Niet snel nadat ik mijn hartjes en kruisjes avontuur ben gestart, is daar de eerste match. En daar schrik ik best even van. Onze foto’s worden tegen elkaar gebotst op mijn telefoonscherm inclusief geluidseffect alsof ik net mijn grootste liefde ever heb ontmoet. En dan euhh.. Nouja dat was het. Ik kan kiezen om met deze meneer in kwestie te gaan chatten of om ‘verder te swipen’, aldus Tinder. Je gelooft toch zeker zelf niet dat ik een gesprek ga beginnen hè, kom nou, dus ik ga terug naar het swipe scherm.

Na een half uurtje heb ik best wat matches. Thank god, dit kan echt heel slecht voor je ego zijn kan ik me zo voorstellen. Stel je krijgt geen matches?! Een paar van hen zijn begonnen met praten en bij een paar weet ik ook direct zeker dat dit toch echt geen match is, al matchen onze hoofden nog zo leuk met elkaar. Wanneer er niet meer uit komt dan ‘Hey alles goed’ en er geen gesprek op gang komt, haak ik af. Yep, ik ben best streng op Tinder maar ik heb geen zin in moeite doen voor iets wat ‘m toch niet gaat worden. Wat ik wél serieus een beetje eng vind, is dat ik met een paar van deze mannen ZOVEEL Facebook connecties heb dat je elkaar bijna wel moet kennen of tegenkomen. Dit schrikt me eerder af dan dat ik het leuk vind, ik blijf graag een beetje anoniem in deze wondere digitale wereld ;).

De openingszinnen van sommige mannen zijn absurd en het ligt aan mijn mood of ik dit grappig of verschrikkelijk vind. Als na de ‘Hoi!’ als tweede zin wordt getypt ‘Heb je zin om fantasieën te delen?’ kun je of een blok naar je hoofd krijgen, of een soort sprookjesverhaal als response krijgen. Tis maar net wanneer je me treft! Sommige gesprekken beginnen zo weird dat ik de moeite niet neem om er een normaal gesprek van te maken:

Tinder stories 1

Ik schijn ook superlikes te krijgen, maar vervolgens zie ik die nergens terug. Super frustrerend of zou dit dan zijn bij de mensen die ik wellicht geen hartje heb gegeven? Als dat zo is.. sorry! Het leuke is dat ik eigenlijk precies weet wanneer ik een match ga krijgen. Zelfkennis is dus wel degelijk aanwezig!

Na een paar dagen komt er een nieuwe match bij en met deze match klikt het wel erg leuk. We besloten te gaan bellen want hee, who cares, ook op je telefoon heb je iemand zo geblokkeerd. We hebben uren aan één stuk met elkaar gebeld en het was super gezellig, echt een gesprek op niveau. Top! Even dacht ik, dit kan nog weleens iets worden en we besloten dan ook af te spreken. Super eng natuurlijk.

De date en voornameljk de afloop was verschrikkelijk, echt verschrikkelijk. Waarom dat kan ik hier (helaas helaas) niet zeggen want ik wil niemand voor het hoofd stoten maar het was bij lange na geen succes. Achteraf werd het wel een leuk verhaal, dat dan weer wel, en ik heb er met menigeen al hard om kunnen lachen omdat het te absurd is wat ik altijd weer mee maak. Wel was ik na deze date weer even Tinder af, dat snap je als je het verhaal een keer in real life van me hoort.

Tot ik bedacht, ach, als ik DIT heb overleefd, dan kan ik alles aan. En dus heb ik alweer wat hartjes en kruisjes uitgedeeld en zit er wederom een leuk contact tussen. Maar die drempel om af te spreken, die wordt steeds hoger. Wat een oerwoud, dat Tinder. Begin er gerust aan maar zorg dat je je woorden klaar hebt, durf gelijk een match te verbreken of.. sta er voor open, want er loopt van alles rond in deze wondere digitale wereld.  Wat ik ga doen met mijn leuke match? Ik weet het nog even niet…

Wat zou jij doen?

 

Foto credits: Pixabay, Dutchair

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Personal - Dating - Verliefd worden, kan ik het nog? - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 shares