Lifestyle – Diamond Painting – Een persoonlijk en origineel kraamcadeau

Kraamcadeau Diamond Painting

Wat doe je als een lieve vriendin in verwachting is van haar eerste kindje, en al een erg complete babykamer heeft? Ik besloot het, geïnspireerd door een andere vriendin, op de persoonlijke boeg te gooien en een niet kant en klaar kraamcadeau te geven maar aan de diamond painting te gaan!

Eigenlijk was ik bezig met het samenstellen van een kraampakket, een wat mij betreft ook super leuk cadeau om samen te stellen en te krijgen. Toen ik echter op de babyshower de kinderkamer zag dacht ik, waar ben ik mee bezig?! Dit kindje was al van alles en meer voorzien en dus vond ik het een beter idee om iets persoonlijks te maken. Zelf een kraamcadeau maken, iets waar tijd, energie en aandacht in zit, misschien is dat nog wel veel leuker voor iemand die zo dicht bij je staat. Bovendien ben ik zo’n vriendin die iedere keer weer met kleinigheidjes voor kids van vriendinnen aan komt zetten, dus dat soort cadeautjes komen er toch nog wel.

Kraamcadeau Diamond PaintingKraamcadeau Diamond Painting

Al een poosje was ik benieuwd naar diamond painting, maar omdat ik geen bestemming wist had ik het nog niet eerder geprobeerd. Bij diamond painting kies je een bepaald ontwerp, en krijg je een compleet pakket waar ook de steentjes, een schudbakje en een pincet bij zitten. Dit wondertje had een baby kamer met Winnie the Pooh wandschildering en dus moest en zou ik een Winnie the Pooh variant! Op AliExpress vond ik er één die wat mij betreft helemaal in het plaatje past van de slaapkamer. Winnie met zijn vriendjes, die samen voor een prachtige maan zitten. Ik koos voor een A4 formaat, ze waren er ook nog kleiner en groter maar dit leek me wel oké.

Thank god kwam mijn bestelling binnen twee weken binnen en toen begon het knutselen… Bij het ontwerp zelf hoort een legenda met symbolen en deze symbolen corresponderen weer met een nummer wat op de zakjes met verschillende kleuren steentjes staat. En dat waren er HEEL veel!

Kraamcadeau Diamond Painting

Ik weet niet hoeveel uur ik erin heb gestopt, maar ik weet wel dat ik vele namiddagen en zondagmiddagen eraan gewerkt heb en het best een beetje benauwd kreeg toen de uitgerekende datum dichterbij kwam. Gelukkig voor mij (niet voor de mama to be), kreeg ik 1,5 week extra waardoor ik nog de tijd had om een lijst te vinden die paste bij de kinderkamer (heel licht hout) en om iets te verzinnen om zijn naam en geboortedatum mee te schrijven of plakken. Ik wilde namelijk hetzelfde effect als bij een geborduurde geboortetegel krijgen dus simpelweg in een lijst stoppen was niet genoeg!

De lijst scoorde ik bij de Xenos (na een hoop speurwerk), de letters heb ik getracht te stempelen maar dat bleek niet te werken. De inkt trok niet in en bleef vloeibaar, paniek! Uiteindelijk heb ik last minute hele leuke houten mini vlaggetjes met letters gevonden bij de Action en heb ik deze gebruikt voor zijn naam. Voor de geboortedatum heb ik simpelweg de vlaggetjes omgedraaid en met fineliner beschreven, want cijfers waren er niet en ik wou dit wel in hetzelfde ontwerp houden.

Kraamcadeau Diamond Painting

De lijst pakte ik mooi in in doorzichtig sis papier en met de nodige blauwe strikken, ready to go! Het cadeautje werd door de kersverse ouders super goed ontvangen, pfjoe! Ik vond het gigantisch veel werk (met m’n reuma handjes) maar het wel echt helemaal waard, zo leuk.

Wie weet, een leuk idee voor een kraamcadeau voor één van jouw naasten?

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Sabrina
  • November 19, 2017
  Reply

  Wat onwijs leuk! Het is echt prachtig geworden, hele goede keus denk ik! Wat goed gevonden ook die lijst en vlaggetjes. Ik wacht op een diamond painting met koffie, ook voor een vriendin, als het lukt…

  1. Reply

   Dankjewel! Wat gaaf, succes! Wordt vast ook heel mooi 😁

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

29 shares