DIY – Viking – Crea kerstkaarten met persoonlijke touch!

Viking Bloggerbox Kerst - Diyaata.com1

Een paar weken terug ontving ik de Viking bloggerbox (bekend van de leuke kantoorartikelen) en oh boy, wat was deze leuk! Een waar feestje om uit te pakken, een doos vol met Kerst knutselspulletjes waar mijn creatieve brein direct nieuwsgierig van werd. Tijd om de kerstkaarten te voorzien van een persoonlijke touch!

Kalligrafiepen

Eerlijk, deze is toch te mooi om te kunnen weerstaan? Een kalligrafiepen is zoiets waar ik altijd met verlangen naar keek in de winkels en dan dacht, Daisy hou je in. Het is immers niet iets wat je dagdagelijks gebruikt. Maar, het is wel prachtig om te zien én te gebruiken en past 100% bij mijn liefde voor papier!

Ik had nog niet eerder gewerkt met zo’n mooie kalligrafiepen, al herinner ik me wel dat we op de middelbare school een minder chique variant gebruikten in de tekenlessen.

Ik bleek het gelukkig nog niet helemaal verleerd, er is geen inkt gemorst en schrijven gaat keurig netjes met deze pen! Kalligraferen, daar moet ik nog even op oefenen hoor. Maar als vanzelf ziet alles er al een stuk chiquer uit met deze pen en de verschillende opzetstukjes die erbij zitten.

Veel mooier dan een kerstgroet met een simpele balpen. En zeg nou eerlijk, deze pen is toch al prachtig om neer te zetten?

Waxstempelset

Op Instagram vroeg ik jullie in de stories, wie wist wat ik aan het doen was. Maar één goed antwoord zat ertussen; ik was geen chocolade of goud (haha) aan het smelten jongens, wel wax!

In de bloggerbox zat namelijk ook een setje om waxstempels mee te maken, om enveloppen mee te verzegelen zoals dit vroeger werd gedaan. In series zie je deze stempels nog regelmatig verschijnen (Outlander bijvoorbeeld, heerlijke serie). Hoe leuk is het om de enveloppen van je kerstkaarten op een authentieke manier te verzegelen.

Dit had ik écht nog nooit gedaan, dus ik heb me er even in verdiept. Ik koos voor de gouden wax, waar ik een stukje vanaf heb gesneden. Deze smolt ik vervolgens in het smeltlepeltje boven een waxinelichtje en dan kun je de wax op de envelop gieten.

Ik had gelezen dat ik net iets minder wax moest gieten, dan de oppervlakte van de zegelstempel zelf. Hierna is het een kwestie van de stempel er direct indrukken en 10-15 seconden vasthouden. Je snapt dat ik in de tussentijd geen tijd had om een foto te maken, haha! De stempel verwijder je weer zonder problemen en er blijft een prachtige lakzegel achter op de envelop.

Viking bloggerbox

De kalligrafiepen en de waxtempel samen zorgen wat mij betreft echt voor die persoonlijke touch aan een eenvoudige kerstkaart. Kerstkaarten van scratch zelf maken daar heb ik helaas geen tijd voor, maar dit maakt het allemaal wel net iets persoonlijker.

Ben je benieuwd wat er nog meer in de Viking bloggerbox zat en welke knutsels ik hier nog meer mee kan maken? Check dan zeker even de blog van Viking zelf, die deze toffe spulletjes naar me opstuurde.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 shares