Diyaata – Google Analytics – Feitjes, getallen en een nieuwtje

Diyaata

Gisteravond had ik geen blog inspiratie, jaja ik geef het toe. Om precies te zijn had ik dit keer 0,0 blogs voorbereid en werd ik ook nog eens afgeleid (heb je weleens) waardoor ik op Google Analytics terecht kwam.

En die Google Analytics bevindingen, die ga ik eens leuk met jullie delen! Want wie zijn jullie, waar komen jullie vandaan en wat vinden jullie interessant? Ohja en ik wil nog een nieuwtje met je delen.

Feitjes en getallen

  • De meerderheid van de lezers is tussen de 25 en 34 jaar. Snap ik! Daar val ik zelf immers ook onder en dus zal deze leeftijdscategorie mijn blogs het meest aanspreken. Overigens is de categorie onder de 25 ook goed vertegenwoordigd.

 

  • De meest gebruikte ‘instappagina’, dus de pagina waar mensen het meest binnenvallen op mijn blog, is de categorie Mr X… Nog steeds! Unbelievable 😉

 

  • Na Nederland komen de meeste paginaweergaves uit Rusland. Whut? Spammers dus, denk ik haha!

 

  • De top 3 provincies waar mijn lezers vandaan komen zijn Zeeland (hurray!), Noord-Holland en Zuid-Holland. In Drenthe heb ik de minste lezers.

 

  • Diyaata wordt het meest geopend op de mobiele telefoon, de gewone computer en de tablet staan op nummer 2 en 3.blogger

 

  • Google Chrome staat op nummer 1 als meest gebruikte browser, Internet Explorer staat slechts op nummer 4!

 

  • Zeelandnet is de meest gebruikte provider, terwijl ik deze zelf bijvoorbeeld niet eens gebruik. Grappig om te zien.

 

  • Op mobiele apparaten wordt het besturingssysteem iOS het meest gebruikt. Apple powerrrrrr!

 

  • De grote meerderheid van jullie komt op de website via Social Media, met Facebook op nummer 1. Ik moet er echt (nog) meer mee gaan doen, zo blijkt maar weer.

 

Nieuwtje

In de winactie blog (je kunt nog meedoen tot a.s. vrijdag 17:00) schreef ik het al, aanstaande vrijdag ben ik niet thuis. Ik ga dan namelijk op pad voor Diyaata, ofja ook weer niet direct voor Diyaata. Een hele poos geleden zag ik een oproep waarbij er Dwarsligger ambassadeurs werden gezocht. Wat voor Ambassadeurs? Dwarsligger ambassadeurs!

Dwarsliggers zijn die hele handige pocket boekjes (van thriller tot roman), die je ‘overdwars’ leest, dus op z’n zijkant. Super handig voor op vakantie, onderweg of gewoon als je erg lui bent en geen zin hebt in het vasthouden van zware boeken.

Ik heb me aangemeld als potentiële ambassadeur en werd uitgekozen. Vrijdag ga ik een dagje naar Amsterdam voor het Dwarsliggers evenement en hopelijk word ik daar iets wijzer van; wat houdt het in en is het leuk om hier updates te delen? Ik ben heel benieuwd!

Kort maar krachtig vandaag, zondag beter hoor!

 

 

 

 

<br

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Veel plezier in Amsterdam!

  1. Reply

   Dankjewel!

  • ikhouvanbeautynl
  • November 23, 2016
  Reply

  Altijd leuk om even de statistieken in te duiken he? Kan ook best leerzaam zijn om te zien wat je lezers nu het liefste lezen.

  1. Reply

   Ja zeker! Leuk om af en toe in te ‘verdwalen’ 😉

  • Godelieve
  • November 23, 2016
  Reply

  Ooh wat supertof, naar Amsterdam. Have fun!
  Kan je onderweg gelijk je Russisch bijschaven, worden ze blij van, die Russische fans van je 😉

  1. Reply

   Whaha ja joh, lukt me best in 5 uur reistijd!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 shares