Diyaata, wie en waarom?

 

Vanaf vandaag bestaat https://diyaata.com, mijn blog met een nieuwe naam.

Een nieuwe naam omdat ik het webadres gelijk wou aan mijn weblog titel, en ‘Daisy writes’ bestond al (meerdere malen zelfs, ik was dus niet zo origineel). Een nieuwe naam voor de ‘echte’ start die ik wil maken met mijn weblog.

Diyaata is Mandinka, een Afrikaanse taal gesproken door het Mandinka volk in een groot aantal (West) Afrikaanse landen waaronder Gambia. Lamin spreekt ook Mandinka, net als de rest van zijn familie, een spoedcursus is dus geboden!

Het woord Diyaata heeft meerdere betekenissen die mij blij maken; united, sweet en friendly.  Mooie begrippen die ik zeker wil uitstralen op mijn blog! Hoe mooi is het om ‘united’ te zijn in een sweet en friendly omgeving, perfect.

Afrikaans omdat ik verliefd ben geworden op het continent Afrika, in Afrika en met Afrika. Alles bij elkaar zegt Diyaata dus veel over wie ik ben en wie ik wil zijn.

Mocht je het je totaal niet interesseren wat ik ga posten, is dit je kans om te ontsnappen van de email lijst. Ik zal het je niet kwalijk namen. Een nieuwe koers is wellicht niet aan iedereen besteed, en ik zal meer gaan schrijven. Of je kunt je juist aanmelden, leuk!

Meerdere mensen hebben me al gevraagd waarom ik dit doe, waarom ik wil schrijven over mij persoonlijk. Ik denk dat het fenomeen bloggen werkt, omdat je persoonlijk bent. Omdat je deelt wat je bezig houdt, je mening geeft en eerlijk bent. Een kijkje in andermans leven, dat hoort bij het bloggen. Dat moet je liggen, en het ligt mij!

Natuurlijk zijn er grenzen en natuurlijk denk ook ik wel 3 keer na alvorens ik iets publiceer. Ik kan ontelbaar veel dingen opnoemen die nooit online zullen komen, maar als je helemaal niet persoonlijk wil worden op het world wide web, moet je niet gaan bloggen en het houden bij een offline dagboek. Al jaren volg ik meerdere bloggers en het maakt me vrolijk, het is een begin of afsluiting van mijn dag en het voelt alsof ik deze mensen ook een beetje ken.

Ik heb er zin in en ik hoop dat iemand plezier heeft bij het lezen, net zoals ik dat altijd heb gehad en nog steeds heb op andermans blogs!

Liefs, Daisy
Follow my blog with Bloglovin

Tags: bloggen, Diyaata, gambia, nieuw

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Ehsaan
  • May 20, 2015
  Reply

  Persoonlijk zijn via de web, dat is zeker een opgave ?
  Dan zal ik je persoonlijk, via de web, succes wensen ?

  • Gerda
  • May 21, 2015
  Reply

  ?

 1. Reply

  Leuk Dais! Lekker blijven schrijven 🙂

  • Jeanet
  • May 23, 2015
  Reply

  Ik blijf lezen, volgen en genieten!! Ik vind je leuk!!!

  1. Reply

   Leuk! Dankjewel 🙂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares