Dwarsliggers – Ben jij gek op lezen en vaak onderweg? – Cadeautip!

dwarsliggers

Afgelopen vrijdag ben ik naar Amsterdam gereisd voor de ambassadeurs dag van dwarsliggers. Van wat? Dwarsliggers! Heerlijke boeken in handzaam pocket formaat, ideaal voor onderweg of lui in bed.

Een tijdje geleden meldde ik me als boekenfanaat aan om ambassadeur te worden voor dwarsliggers en werd ik verrast met een berichtje dat ik dit inderdaad was geworden. Zoals bekend reis ik graag zoveel mogelijk en heb ik ook nog eens sneller last van gewrichten en dergelijke door mijn reuma. Dwarsliggers zijn voor mij dus ideaal!

Wat is een Dwarsligger?

De boekjes zijn complete boeken en zijn ‘overdwars’ gedrukt, dus dat verklaart direct de naam ;). Ze hebben een erg prettig papiersoort en het doet een beetje denken aan het papier in een bijbel. Heel dun (maar sterk!) en het voelt super fijn aan.  Inmiddels zijn er al meer dan 400 titels verschenen en tegenwoordig verschijnt de dwarsligger steeds vaker gelijktijdig met het originele boek in de boekhandel.

dwarsligger

Behalve dat het kilo’s gewicht en ruimte scheelt in je koffer of handtas, is het ook een stuk prettiger vasthouden dan een zwaar en groot boek. Tuurlijk jongens, we hebben ook de e-reader maarre… Een écht boek blijft mijn voorkeur hebben. Ohja, en vergeet niet hoeveel ruimte dit scheelt in je boekenkast…!

Lieneke Dijkzeul – Dagen van Schaamte

Tijdens de ambassadeurs dag kwam schrijfster Lieneke Dijkzeul langs. Je kent haar wellicht van haar kinderboeken (zoals bijvoorbeeld Moffel en Piertje) of van haar thrillers. Haar nieuwe psychologische thriller ‘Dagen van schaamte’ is net uitgekomen en beloofd veel spanning! Ik heb een gesigneerd exemplaar (uiteraard in dwarsligger formaat) meegekregen dus ik ben erg benieuwd!

Lieneke Dijkzeul
Links Lieneke Dijkzeul

Ook Grietje Braaksma kwam langs, voormalig boekenpanel lid van de Wereld Draait Door en vestigingsmanager van boekhandel Grand Theatre in Breda. Zij gaf uitleg hoe het inkoopproces voor verschillende boekhandels verloopt en deelde haar enthousiasme over de dwarsliggers.

Dwarsliggers in de boekenwinkel

Ik heb een rondje gedaan door de boekenwinkels hier in Goes en eerlijk is eerlijk, het boekje verdient meer aandacht. Bij de Bruna stond een zielig standaardje met ongeveer 10 titels ergens verstopt op een tafel, bij de Koperen Tuin stonden er meer maar ergens achterin de winkel en niet aantrekkelijk uitgestald. Het Paard van Troje had echter een mooie grote standaard staan en het grootste assortiment!

dwarsliggers
Het Paard van Troje in Goes

Dus, wil jij binnenkort een nieuw mooi boek gaan aanschaffen? Kijk dan ook zeker eens rond of je de dwarsliggers ziet liggen in je boekenhandel want hoogst waarschijnlijk liggen ze niet direct bij het grote boek. Zonde hoor. De AKO op Schiphol schijnt ook een erg mooie stelling te hebben dus een ideale voorbereiding op een vakantie of zakenreis!

Ik heb tijdens de ambassadeurs dag wat nieuwe dwarsliggers aangeschaft en ben dus voorlopig onder de pannen. De dwarsliggers zijn super leuk als last minute Sinterklaas- of kerstcadeautje.

Lees jij graag boeken? Heb je al eens een dwarsligger gelezen?

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Marieke Pots-Smits
  • November 30, 2016
  Reply

  Hoi Daisy, ik zat naast je op de Dwarsliggerambassadeursdag. Wat een super leuke blog heb je geschreven. Als ik Dwarsligger niet zou kennen was ik vanmiddag al in de boekhandel om er eentje te kopen!

  1. Reply

   Dankjewel! Dat is een goed teken 😀

 1. Pingback: Boekentip - Recensie - Ragdoll van Daniel Cole - Diyaata

 2. Pingback: Vakantie voorbereidingen - Boeken - Muziek - Netflix - Diyaata

 3. Pingback: Boekentip - Recensie - Een Keukenmeidenroman van Kathryn Stockett - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

20 shares