eBay voor Dummies – Mijn instructie met tips!

eBay voor Dummies

Nee, ik ben geen eBay expert. Maar ik haal wel leuke kleine dingetjes voor 3 x niks van eBay af en er wordt regelmatig aan me gevraagd hoe ik dat doe en of het wel veilig is. Ik leg het je graag uit, op mijn manier in een simpele eBay instructie met tips! Here we go!

PayPal

PayPal is je holy grail voor je online aankopen op eBay. PayPal is een online betalingssysteem vergelijkbaar met I-Deal. Het voordeel van PayPal is, dat je direct beschermt bent dankzij Aankoop- en Verkopersbescherming. Mocht er iets misgaan met je bestelling op eBay en je geeft dit aan, je hebt bijvoorbeeld je artikel nooit ontvangen, krijg je je geld terug. Meestal gaat dit zelfs al via eBay zelf goed moet ik zeggen want verkopers storten veel liever jou je geld terug (zeker als het om kleine bedragen gaat) dan dat ze negatieve feedback van je ontvangen! Ik heb dit zelf ook al een keer meegemaakt, prima service over het algemeen! Een PayPal account is zo aangemaakt en is 100% betrouwbaar, ik denk dat ik mijn account al zeker 5 jaar heb zonder problemen.

PayPal werkt ook voor Marktplaats en sommige andere online shops, mocht je eBay na mijn motiverende verhaal nog steeds niet aandurven.. Sowieso handig om te hebben!

Wat koop jij dan op eBay?

Persoonlijk hou ik het bij vrij kleine aankopen, over het algemeen genomen. Mijn telefoonhoesjes komen bijna standaard van eBay, net iets origineler en zonder overdrijven slechts een paar euro inclusief verzendkosten uit de verste oorden (China, meestal).

Mijn vullingen voor mijn Fujifilm Instax (poloraid) camera, eBay baby. Goedkoper en tevens hebben ze daar leuke printjes in plaats van de gewone witte van de Hema. Polkadots, een lente of kerst thema, een regenboog om je foto heen, het is er allemaal! Het hoesje van mijn camera en een klein foto album voor de poloraids komen ook van ons mooie eBay.

Een poosje geleden was ik fanatiek sieraden aan het maken (een beetje een vergeten hobby nu ik Diyaata heb…) en de meest leuke en mooie kraaltjes kwamen dan ook van eBay.

Mijn vrij nieuwe hobby, het pimpen van planningen en agenda’s met leuke stickers en washi tape, wordt aangevuld met aankopen van jawel, eBay.

Sieraden, statement kettingen, goedkope make up kwasten, EBAY!

Ik ken genoeg fashion bloggers die ook gerust hun garderobe aanvullen op deze manier. Deze bloggers zijn dan ook wel erg ervaren in het combineren van een basic top met leuke teksten (made in China) moet ik bekennen!

Ps: bij artikelen met meer waarde heb je natuurlijk wel kans op een extra heffing van de douane voor betaling van invoerrechten…

Hoe start ik dan?

Ik ga er even vanuit dat je al overtuigd bent en inmiddels een account hebt aangemaakt bij zowel eBay als PayPal. Dit kost je helemaal niks. Als je nu verder gaat lezen, dan kan ik niet garanderen dat je geen aankopen doet natuurlijk 🙂

Oké, zorg dat je een goede omschrijving hebt van hetgeen wat je op zoekt op eBay en het liefst in het Engels uiteraard. De beste deals komen van de andere kant van de wereld! Soms is het een beetje uitproberen, een woordje meer of minder, een andere omschrijving, gewoon uitproberen! Interglot.com ernaast en neem er even de tijd voor.

Stel we zoeken dus inderdaad zo’n grote bling bling statement necklace, voor weinig geld.

 1. Zoekterm: Statement necklace. Hebben we een kleur? Type ‘m erbij!
 2. Sorteer je zoekresultaten op ‘Price + Shipping, lowest first’. Op deze manier krijg je de goedkoopste resultaten, inclusief verzendkosten.
 3. Persoonlijk ben ik niet zo van het ‘bieden’. Super irritant, als ik iets moois of leuks zie dan wil ik het gewoon hebben. Heel soms doe ik het wel hoor, als ik de ‘nu kopen’ prijs te hoog vind. Maar als ik gewoon even lekker eBay door wil struinen dan zet ik de optie ‘Buy it now’ aan. Zo. Dan heb je nu de goedkoopste zoekresultaten die je gelijk kunt aanschaffen!
eBay instellingen
 1. Check de feedback meter van de verkoper. Als de verkoper boven de 95% positieve feedback heeft en honderden verkopen doet, dan zit dat gewoon goed!
 2. Buy it now en afrekenen met je Paypal account! Easy at that! Let wel, als je iets koopt moet je ook echt betalen! Het is hetzelfde als de winkel uitlopen met je artikel, ook dan moet je eerst een bezoekje aan de kassa hebben gebracht… Als je de deur eenmaal uitloopt kun je niet ineens zeggen ‘oh nee, ik wou het ook niet echt meenemen’. Just saying.
 3. Geduld… zeker als je niets extra moest betalen voor de verzending (gebeurt erg vaak!) zul je misschien wel 3 a 4 weken geduld moeten hebben. Maar ik word ook weleens verrast door de typische Chinese envelopjes al na een week op m’n deurmat terug te vinden!
 4. Positieve feedback achterlaten voor je verkoper! Daar doen ze het echt voor en tevens zul jij ook als koper positieve feedback krijgen. Staat toch leuk 😉

Mocht je eBay vragen hebben ben ik ook de beroerdste niet, stuur me een mailtje en ik help je graag 🙂

En, durf je al? Go! Laat het me even weten, vind ik leuk!

 

 

 

 

Tags: eBay, instructie, tips

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ik hou van eBay! Vaak ga ik eerst daar zoeken, omdat de spullen inderdaad net even wat origineler zijn. Ik begrijp niet dat niet iedereen eBay kent!

  • Godelieve
  • September 23, 2015
  Reply

  AlieExpress is mijn nieuwste verslaving. Fijner dan MiniInTheBox, kan zich goed meten met eBay 😀
  En oja, denk aan eventuele douanekosten, kan boven een bepaald bedrag nog een onaangename verrassing zijn ?

  1. Reply

   Zeker waar, daarom bestel ik alleen mini artikelen haha! Zal zo nog even een regeltje toevoegen to be sure.

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares