Een fotoalbum van de Fotofabriek

Een fotoboek van fotofabriek.nl

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Fotofabriek.nl of ik misschien interesse had om een fotoalbum te laten maken en hierover te vertellen op Diyaata. Maar natuurlijk, ik hou van foto’s maken & terugkijken en heb het liefst overal een album van!

Ik had wel een klein dilemma, ik kwam niet net terug van een vakantie, een heel album over de katten leek me ook wat overdreven en bovendien moest je dan wel erg veel foto’s hebben. Wel had ik nog heel veel foto’s die nooit worden afgedrukt, die een soortje verdwijnen maar eigenlijk is dit hartstikke zonde! En dus, heb ik een album gemaakt met ‘genietmomentjes’ van het afgelopen jaar.

De bruiloft van mijn broer en schoonzus, mijn tripje naar Brighton en Lissabon samen met mijn ex vriend, een weekend naar Arnhem en de musical de Bodyguard met mijn moeder, zo zonde als je met al die foto’s niks meer mee doet! En dus, hop hop, software downloaden en virtueel knutselen maar!

Fotoboek met Jessy

Sofware downloaden, piece of cake. Eigenlijk was dat mijn eerste enige doel van die avond, later zou ik écht beginnen. Niet dus, omdat het zo gemakkelijk ging was stap twee ook snel gemaakt, de indelingen / lay-outs van de pagina’s kiezen!

Dit was echt een perfect onderdeel voor mij. Ik ben niet geduldig genoeg om iedere pagina leuk op te maken, een lay-out kiezen en foto’s in vakjes ‘gooien’ past mij veel beter. Ik besloot om af te wisselen met verschillende lay outs en gewoon te kiezen wat ik leuk vond. Ik had geen vooropgezet plan.

Fotofabriek 3

Ik kwam erachter dat er best veel foto’s dusdanig bewerkt waren (geknipt of bewerkt in Instagram o.a.) dat ze geen afdruk kwaliteit meer hadden. De software geeft dit heel handig aan met behulp van uitroeptekentjes en rode stipjes, let op, hier gaat iets verkeerd! Als een foto een onacceptabele kwaliteit had, dan heb ik de foto vervangen. Wel heb ik een aantal foto’s laten zitten die ‘acceptabel’ waren maar wel een rood stipje hadden en dus niet perfect zouden worden afgedrukt. Dit album draaide voor mij niet om perfectie, maar om het vastleggen van momentjes en dan is acceptabel ook oké!

Fotofabriek 1

Voor de cover koos ik één grote mooie foto van Brighton, deze had een goede resolutie aldus de software. De achtergrond in het fotoboek heb ik leeg gelaten, wit, clean. Ik wilde een rustig boek waar ieder ‘momentje’ op zichzelf stond en de aandacht kreeg die het verdiende zonder rare frutsels.

Fotofabriek2

Klaar! Ik heb het boek opgeslagen en geüpload om te laten afdrukken. De volgende dag kreeg ik tot mijn verrassing een persoonlijk mailtje. De foto van Brighton die op de omslag foto stond, had toch niet de gewenste resolutie en werd dus niet mooi afgedrukt. Wilde ik deze foto misschien nog wisselen, of wilde ik ze door laten gaan met afdrukken? Wow wat een service! Natuurlijk wilde ik hier nog even naar kijken en ik heb een soortgelijke foto uitgekozen en opnieuw geüpload die qua MB’s groter was, betekende dat ook een betere resolutie? Jawel! De volgende dag werd dit per e-mail bevestigd en 2 dagen later had ik het boek in huis, hoppa! Erg netjes, ik kreeg ook een verzendbevestiging en track en trace om het boek te volgen.

Mijn keuze was een hardcover liggend boek op A4 grootte met 24 pagina’s. Wil je ook graag een fotoboek maken van jouw laatste vakantie, je kids of misschien ook jouw genietmomentjes? Dan raad ik de Fotofabriek zeker aan! Via deze link kun je direct van start!

Maak jij ook graag je fotoboeken online? Ben jij wel zo creatief dat je je eigen lay-outs kiest? 🙂

Dit artikel is een gesponsord artikel, ik heb het fotoboek gekregen. Desalniettemin ben ik ontzettend tevreden en raad ik jullie deze website oprecht aan!

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Wat ontzettend leuk! Zit er aan te denken om ook eens een keer zo’n fotoboek te maken!

  1. Reply

   Ja ben er blij mee! ‘Vergeten’ foto’s ?

 2. Reply

  Ziet er heel leuk uit! De mijne is onderweg! ^^ -x-

  1. Reply

   Oh ben benieuwd!

 3. Reply

  Leuk! Ze hebben mij ook benaderd dus zal eens even aan de slag gaan 😉

  1. Reply

   Jaa doen!

 4. Reply

  Leuk! Ik ben ook benaderd door ze maar kon de vakantie foto’s van Barcelona niet goed krijgen, heel raar want zijn foto’s rechtstreeks van m’n spiegelreflex :-/ Poging 1000 vanavond haha 😉

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares