Lifestyle – Een gezonde portie zelfliefde – Because we’re worth it

Zelfliefde - diyaata.com

Vorige week postte ik een foto op Instagram waarbij ik in het onderschrift benoemde dat ik dit een lastige foto vond omdat mijn (grote) bovenarmen zo goed zichtbaar waren. En daar werd door heel veel mensen op gereageerd… Niet afkeurend, nee verre van. Ik kreeg één grote bak liefde van jullie over me heen gestort.

‘Je bent prachtig’

Je bent prachtig, werd er gezegd. En, Fiet Fjiew! kwam voorbij. Ik wist niet wat me overkwam want eerlijk, ik was echt niet uit op complimenten, het was oprecht hoe ik me voelde bij die foto. Het was een mooie foto maar ja.. die bovenarmen. En na al die mooie comments ben ik daadwerkelijk een beetje anders naar die foto en misschien mezelf gaan kijken. De kracht van social media jongens… dankjewel <3.

Hoewel ik volgens mij al redelijk vaak zulke gemeende berichten bij prachtige mensen achterlaat, heb ik mezelf voorgenomen om dit nog vaker te doen. Dit niet alleen te denken en een hartje erin te gooien op Instagram, maar het echt benoemen. Ik wil jullie vragen dit ook te doen, want de impact op iemand kan echt enorm zijn. Trust me.

Hoeveel ben je waard

Met verschillende mensen heb ik de laatste tijd gepraat over over hoeveel we waard zijn, als persoon en als mooi mens zijnde. We moeten geen genoegen nemen met minder dan we verdienen en niemand is het waard om teveel tranen over te laten. Ja, de theorie kennen we allemaal en ook ik ben een goede prater in zulke gesprekken. Ik weet in theorie precies waar mijn grenzen liggen en hoe het allemaal in zijn werk zou moeten gaan. Maar acteren we er ook naar? Ik niet altijd, geef ik eerlijk toe. Ik kan dingen laten en dingen aanpassen, om net iets beter in iemand z’n straatje te passen. Bewust of onbewust, ik ben nog niet waar ik wil zijn. Uiteindelijk wel hoor, dan besef ik dat er een grens is bereikt en dan stopt het aanpassen voor een ander. Maar in mijn hoofd kan ik dan nog lange tijd piekeren of ik wellicht toch iets verkeerd heb gedaan of anders had moeten aanpakken. Work in progress, zullen we maar zeggen! Zulke gesprekken helpen wel om jezelf  hier weer even aan te herinneren.

Zelfliefde

Omdat deze gesprekken en deze Instagram foto heel dicht op elkaar plaatsvonden, besefte ik me één ding heel goed. Het gaat allemaal om liefde voor jezelf. Om jezelf te waarderen zoals je bent, met of zonder flubberarmen. Om zelfverzekerd te zijn over jou als persoonlijkheid en je eigen verschijning. Want hee.. wat zijn we allemaal leuk! Ik las ergens een tip die hier op aansloot en die wil ik dan ook met jullie delen.

Wanneer je in een situatie komt waarin je zenuwachtig bent, je je afvraagt of je goed genoeg bent en/of wat men of iemand van je denkt, denk dan terug aan een situatie waarin je je wél heel zelfverzekerd voelde. En geef toe, die hebben we allemaal. Misschien was het op een feestje waar je haar verdomd goed zat, misschien was het toen je een diploma in ontvangst nam of toen je de eerste kus van je grote liefde ontving. Ik weet zeker dat we er allemaal één of meerdere hebben. Ik ook.

En dat gevoel neem je mee wanneer je die ruimte inloopt, dat gesprek aangaat of iets anders engs onderneemt. Deze week heb ik het getest en ik kan je vertellen… works like a charm. Zo simpel maar zó effectief. Misschien heb ik zelfs iets teveel geglimlacht voor deze activiteit maar daar zal niemand me op afrekenen, toch?

Sta jij wel genoeg stil bij hoeveel je waard bent? Hou je je aan je eigen grenzen?

zelfliefde - jij bent je enige grens

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Wat fijn al die positieve reacties! Ook prettig dat je hier een artikel aan wijdt, er zijn nog zoveel mensen onzeker over zichzelf… Echt een goed artikel xx!

    1. Reply

      Dankjewel! Ja hè, we (incl ik) maken ons veel te veel zorgen!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares