Een nieuwe baan, altijd je dromen volgen!

Nieuwe Baan

Ruim 5 jaar geleden studeerde ik af aan de NHTV met mijn studie toerisme en vond ik een fulltime baan in de ‘olie en gas wereld’. Hier was ik samen met de andere dames van het Logistieke team verantwoordelijk voor het regelen van reizen van onze inspecteurs, overal ter wereld. Een enorme uitdaging!

Afrika was echt mijn ding en ik begon me er steeds meer voor te interesseren. Voor de culturen, de verschillende landen en talen. In 2013 vertrok ik voor een maand naar Oeganda en toen ik terug kwam, was mijn mindset een beetje verandert. Wat vond ik nu écht belangrijk, wat telt voor mij en waar word ik blij van?

Trust your intuition. You don’t need to explain or justify your feelings to anyone, just trust your own inner guidance, it knows best.

Een vaste baan, in onzekere tijden, maakte dat ik bleef waar ik zat. Hetgeen ik belangrijk en leuk vond, was ook lastig te realiseren. Het werken met en voor mensen, een stukje zorg, ik had hier allemaal niet voor gestudeerd en geen achtergrond. De logistieke, planning banen bij de goede doelen, waar ik nog enigszins voor in aanmerking zou kunnen komen bevonden zich in de Randstad en ik was net zo gelukkig in mijn eigen huisje hier in het Zeeuwse Goes. Dus ik bleef werken waar ik werkte en dat was het dan. Wel kreeg ik na een interne sollicitatie een nieuwe functie waardoor de uitdaging weer terug kwam.  De voldoening ontbrak echter en ik ben ervan overtuigd dat een baan je gelukkig moet kunnen maken.

Deze zomer meldde ik me aan bij het COA op het AZC (asielzoekerscentrum) in Goes, om vrijwilligerswerk te gaan doen. Hier werd het wederom bevestigd, hier werd ik gelukkig van! Na twee uurtjes op het AZC stond er een grote glimlach op mijn gezicht en toen er een vacature bleek uit te staan, heb ik de gok genomen. Een proactieve selectieprocedure was er uitgezet. Men zocht naar ‘mensen op voorraad’ om de centrums die vaak snel en ineens worden geopend, te bemannen.

Een week na mijn brief en CV te hebben ingestuurd had ik nog niks gehoord en ik besloot er een belletje aan te wagen. Zo niet- mij! Mijn inzending was eigenlijk al aan de kant gelegd bij gebrek aan studie en ervaring maar als een klein wondertje werd ik na een kort telefoongesprek alsnog uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst, ik was de eerste selectie doorgekomen!

De informatie bijeenkomst maakte mij nog enthousiaster en na een aantal weken stilte (HELP!) kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek op het AZC in Goes, waar ik al werkzaam was als vrijwilliger. Ik kon mijn geluk niet op en 4 dagen na het gesprek kreeg ik het verlossende woord, in januari mag ik starten als programma begeleider in Goes!

Als programma begeleider help ik mensen tijdens het integratietraject. Het zoeken van woningen, het ‘bezig houden’ van de bewoners, want verveling doet niemand goed. Het ondersteunen en aansturen van projecten en ook contact met de vrijwilligers.

Ja en dan, ik heb mijn vaste baan opgezegd voor een uitzendcontract, met zicht op een contract bij het COA. Zoals te verwachten gaat mijn salaris achteruit. Doodeng vind ik het, maar ik sta 100% achter mijn beslissing. Dat stukje geluk, dat stukje voldoening, is deze gok helemaal waard.

Sometimes life is about risking everything for a dream no one can see but you.

Hoe ik het ga vinden moet nog blijken maar ik ben ontzettend leuk ontvangen toen ik twee dagen nadien weer als vrijwilliger kwam helpen met het Sinterklaasfeest. Een warm bad! Zo blij dat ik deze beslissing heb durven nemen! Moraal van dit verhaal? Geef nooit je dromen op, of hetgeen waar jij voor staat en wat jij belangrijk vind. Wellicht duurt het een poosje voor je vind wat je zoekt maar als je opgeeft, gebeurt het nooit!

Heb jij ook weleens een lastige beslissing moeten maken, om het geluk een duwtje in de goede richting te geven?

 

PS: de foto bovenaan dit artikel bestaat uit een lief kaartje van een vriendin die mij altijd heeft gesteund en een schaal + hartje uit Oeganda (het hart van Afrika) die ik heb gekregen van Willemijn die er ook altijd voor mij is!

 

 

 

Tags: dromen

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Inge
  • December 20, 2015
  Reply

  Echt stoer van je!

  1. Reply

   Dankjewel lieve Inge!

 1. Reply

  Gefeliciteerd! En spannend 🙂

  1. Reply

   Thanks! Jaa, enorm!

  • Wanda
  • December 20, 2015
  Reply

  Gefeliciteerd, mooi dat je je hart volgt en deze stap neemt. Heel veel succes met je nieuwe baan 🙂

  1. Reply

   Dankjewel voor je lieve woorden!

 2. Reply

  Gefeliciteerd! Heel mooi hoe je dat zo hebt aangepakt! Ik probeer ook altijd mijn hart en mijn gevoel te volgen. Lukt niet altijd, zeker niet in mijn werk. Dus extra stoer dit hoor!

  1. Reply

   Snap ik hoor, ik heb er ook jaaaren over gedaan voor deze stap te kunnen en durven nemen! Dankjewel!

 3. Reply

  Super stoer van je!
  Ik wil ook zó graag iets anders doen, maar dan moet ik eerst een opleiding gaan doen en kan dat stukje salaris gewoon ff niet missen ?

  • Inez
  • December 22, 2015
  Reply

  Wow, echt supermoedig van je! Ik hoop dat je die vaste baan krijgt (aan enthousiasme ontbreekt het alleszins al niet :D)

  1. Reply

   Thanks Inez!

 4. Reply

  Wat gaaf! Gefeliciteerd met je nieuwe baan! 😀

  1. Reply

   Bedankt! 😀

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares