Fashion – Van meisje op hakken naar sneaker girl – De Puma Suede

Een paar sneakers

Tot een paar geleden zag je mij NOOIT op sneakers. Ik vond sneakers te sportief, niet vrouwelijk, ze pasten niet bij me. Tot ik de wat meer vrouwelijke variant van sneakers ontdekte. Sneakers met een gaaf kleurtje, printje, leuke veters, geen standaard ‘sport’ sneaker dus. Helemaal blij word ik van de Puma Suede collecties die een heel arsenaal aan sneakers bieden die voor mij voldoen aan het beeld van dames proof sneakers!

Een stukje geschiedenis

De Puma Suede is eigenlijk al een klassieker te noemen, want was al in de jaren zeventig populair. Een schoen met een dikke rubberen zool en een bovenkant van suède in plaats van canvas of leer. De schoen werd bekend tijdens de Olympische Spelen van 1968 in Mexico-City waar twee Amerikaanse sprinters samen op het podium terecht kwamen. Zij maakten samen een symbolisch gebaar tegen het misbruik van mensenrechten en de positie van de Afro-Amerikanen door beiden hun schoen naast zich te plaatsen en een vuist in de lucht te steken tijdens het volkslied wat afgespeeld werd. Wat de Puma Suede hier mee te maken had? Ja precies, helemaal niks. Maar door deze actie van de twee heren kwam de schoen wél in de spotlights!

Later werd de schoen populair doordat breakdance crews de schoen begonnen te dragen. Ze hadden lekker veel grip door de rubberen zool en dus werd dit een favoriete schoen onder deze dansers.

De Puma Suede van nu

Inmiddels zijn er extreem veel varianten van de schoen uitgebracht. Hippe kleurtjes, printjes, details, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat wel. De Puma Suede Heart is een persoonlijke favoriet van mij, met de gave lint veters vind ik ze super leuk! Om nog maar niets te zeggen over deze versie in het mini voor kleine meisjes… smelt! Voor kleine jongetjes is de classic dan natuurlijk weer super leuk, net als voor grote jongens overigens ;).

Een paar sneakers combineren met een strakke jeans met opgerolde pijpen, een fel shirt erboven en je bent helemaal ready to go. Stiekem heb ik ook een zwak voor de gave badslippers, al kom ik daar op straat écht niet mee weg. Net zoals sneakers onder jurkjes trouwens, heel gaaf maar niet bij mij! Mocht je echter zo’n fashion girl zijn die alles staat (dan ben ik bij deze jaloers), dan zijn de badslippers wat mij betreft ook zeker een must have!

Een paar sneakers - Puma Suede Sneaker Diyaata.com

Verliefd op de collecties

Al die leuke kleurtjes, ik word er helemaal blij van. Hoe leuk is het om zowel mintgroene als fuchsia roze sneakers in je kast te hebben staan? Uiteraard ook zwart en wit… want ja… zwart en wit is altijd goed en moet je gewoon voorradig hebben.

Voor mij blijft het hoogstwaarschijnlijk noodgedwongen bij mijn zwarte Heart Puma’s die ik af en toe stiekem nog draag, ook al voldoen ze niet helemaal aan de voorschriften van mijn podotherapeut. Ondertussen blijf ik stiekem de nieuwe collecties bekijken en wie weet, kan ik er nog eens een mini Daisy blij mee maken ;).

Draag jij graag sneakers? Wat is je favoriete paar?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sportshowroom.nl

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 shares