Lifestyle – Fiks je blik met Suffe Tutten en Auto Vermeulen

Fiks je Blik - Suffe Tutten - Diyaata.com3

Afgelopen week was het zo ver, tijd om meer te leren over mijn auto behalve de kleur en het type. Tijdens Fiks je Blik, een avond georganiseerd door de Suffe Tutten en Auto Vermeulen in Goes, bestonden er geen rare vragen. Oliepeil checken, een band verwisselen en oh meneer… Hoe gaat mijn motorkap überhaupt open?

Ik ben inderdaad zo’n vrouw die niet weet hoe de motorkap van haar auto opengaat en die nog nooit zelf de ruitenwisser vloeistof heeft bijgevuld. Een lekke band heb ik nog nooit gehad (afkloppen!) en het zal al helemaal niet in me opkomen om deze zelf te verwisselen. Toen ik mijn auto inclusief pechhulp aanschafte heb ik namelijk precies afgekaart dat ze me voor ALLES zouden komen helpen en daarmee was dit hoofdstuk voor mij klaar. Tot afgelopen dinsdagavond.

Fiks je Blik

Tijdens Fik je Blik werden we (21 dames en ikzelf) hartelijk ontvangen bij Auto Vermeulen in Goes. Niet te missen dankzij de roze Suffe Tutten vaandels bij de deuren. Na een introductie en een bakje koffie of thee tussen de prachtige auto’s in de showroom, was het tijd om van start te gaan. De groep werd in tweeën gesplitst en ik besloot eerst maar voor het technische gedeelte te gaan, had ik dat maar gehad! De andere groep ging ondertussen toeren in auto’s naar keuze.

Fiks je Blik - Suffe Tutten - Diyaata.com

Het technische gedeelte mocht plaatsvinden bij de auto’s van Auto Vermeulen maar om verwarring te voorkomen vonden wij het wel prettig om bij onze eigen auto’s na te gaan waar alle cruciale onderdelen zich bevonden. Les één was voor mij uiteraard; hoe krijg ik mijn motorkap open. Ik bleek een excuus te hebben want het hendeltje was niet direct zichtbaar, phew!

Fiks je Blik - Suffe Tutten - Diyaata.com

Oliepeil checken maar! Onze monteur was gelukkig erg geduldig met een stel giebelende vrouwen om hem heen die allemaal even blanco waren als het aankwam op auto’s. Heel fijn want ALLE vragen werden dan ook gesteld en beantwoord en ik denk dat we allemaal kunnen zeggen dat we nu weten hoe we ons oliepeil moeten checken en indien nodig, de olie kunnen bijvullen. Ook de koelvloeistof en ruitenvloeistof weten we nu te vinden (wisten jullie dat er altijd iets van antivries in ruitenvloeistof zit? Ik had echt geen idee) en de reservewielen zijn gevonden waar ze aanwezig waren.

Fiks je Blik - Suffe Tutten - Diyaata.com

Tegenwoordig schijn je ook één of ander reddingspakketje te kunnen hebben in plaats van een nieuw reservewiel. Dat leek me drie keer niks dus ik heb besloten dat mijn volgende auto ook gewoon een reservewiel moet hebben, haha!

Fiks je Blik - Suffe Tutten - Diyaata.com

Dat wiel daadwerkelijk verwisselen, wat een gedoe joh! En de hamvraag van ons allemaal: wanneer zit die band nou zeker weten vast genoeg? Hier bleek wel een trucje voor te zijn maar even tussen ons; ik bel gewoon de pechhulp wanneer dit zich voordoet. Wel heel fijn om nu enigszins te snappen hoe een krik werkt, je weet natuurlijk maar nooit.

Fiks je Blik - Suffe Tutten - Diyaata.com

Toeren

En toen mochten ook wij op pad, tijd om te gaan toeren! Onze groep werd nog een keer in tweeën gesplitst zodat er voor elk groepje vier auto’s beschikbaar waren. Voor ons waren dat een hele gave cabrio (Fiat Spider), een Kia Picanto, een Fiat 500X en een Kia Niro. Weer even tussen ons; in mijn woorden waren dit gewoon de cabrio, de witte, de blauwe en de ‘andere’. Het kan maar duidelijk zijn hè ;).

Het eerste ritje belandde ik direct in m’n eentje in een auto, help! Gelukkig was dit de Picanto, die leek me nog enigszins te handelen in mijn eentje en was handgeschakeld dus hier vertrouwde ik mezelf wel mee. Behalve dat ik toch wel een paar minuten bezig was om mijn achteruit te vinden… detail, momentje jongens.. Bij de ANWB carpool ging ik met Wouter, verkoper van Auto Vermeulen, switchen naar de cabrio. Dit was een automaat en hij zag er erg duur uit, dus ik vond het heel fijn dat ik zelf niet hoefde te rijden haha! Een hele ervaring om überhaupt voor het eerst in een cabrio te zitten en dan ook nog in het donker. Ik heb me er echt over verbaasd hoe goed je elkaar nog verstaat op de snelweg zonder een dak boven je hoofd.

Fiks je Blik - Suffe Tutten - Diyaata.com

Terug bij de garage sprongen wij in de Fiat 500X en deze handgeschakelde auto durfde ik zelf wel aan. Wat reed deze fijn! Tijdens dit autoritje ben ik helemaal verliefd geworden op deze auto, zo relaxed, veilig, stabiel en geluidloos. Helaas trapte Wouter er niet in toen ik zei dat ik mijn Toyota Aygo die avond best wou inwisselen (zonder bijbetaling, zo ben ik) tegen deze blauwe leukerd… Flauw hoor.

Bij de ANWB gingen we nog één keer wisselen en moest, ja moest, ik eraan geloven. In de Kia Niro ging ik automaat leren rijden… Klamme handjes dus! Mijn linkerbeen zo ver mogelijk bij me houden om te voorkomen dat ik zou gaan remmen en gas geven tegelijk. Vergeten dat schakelen bestaat, m’n coach naast me en gas geven dan maar. En eerlijk? Het viel me zoveel mee! Het is inderdaad een kwestie van dingen afleren en vergeten te doen en dat ging nog best goed. Het reed stiekem erg fijn en ik kan me voorstellen dat het voor mij helemaal ideaal zou zijn op slechte (reuma) dagen. Wie weet… ooit. Ohja, en deze hybride mobiel hoor je dus gewoon niet. Ik moest echt op m’n kilometerteller letten om niet met 80 km per uur op een bocht af te sjezen. Wat een rust!

Een stuk wijzer

Een stuk wijzer ben ik geworden tijdens deze avond bij de Suffe Tutten en Auto Vermeulen. En ook niet onbelangrijk; ik vond het écht heel leuk! Een heel geslaagd event dankzij de goede organisatie en de gastvrijheid. Geen vragen waren te gek deze avond en dat maakte het allemaal erg toegankelijk en gezellig.

Tja, en nu maar sparen zeker?

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Suffe Tutten

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: Personal - Jaaroverzicht - Hoe was 2018 voor mij en Diyaata.com? - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

18 shares