Film review – Ja, ik wil!

Film review

Afgelopen woensdagavond togen mijn moeder en ik richting de Da Vinci bioscoop in Goes, voor de ladiesnight en première van de Nederlandse Film ‘Ja, ik wil!’ geregisseerd door Kees van Nieuwkerk. Tijd voor een eerlijke film review, vond ik.

Stop Thijs Römer en Jeroen van Spitzenberger samen in een film, geef me een bak popcorn, beloof me een goodie bag na afloop en ik vind een film al snel ‘goed’. Maar nee, deze review zou eerlijk zijn dus here we go.

Elise Schaap speelt de 30-jarige Roos, een leuke charmante jongedame die op zoek gaat naar de ware liefde. Dat doen of deden we allemaal immers, dus heerlijk herkenbaar! Roos heeft een prachtig droombeeld van een huwelijk inclusief paardenkoets en bruidsmeidjes. Maar iedere keer als is er hoop is op dit vooruitzicht, gaat er iets mis. In de tussentijd wordt Roos wél constant uitgenodigd voor bruiloften van anderen. Hoogst irritant en confronterend uiteraard.

Daan, gespeeld door Martijn Lakemeier, is haar jongere stagiair en zo lief om als haar date met haar mee te gaan naar alle ceremonies. Daan had voor mij het overduidelijke ‘ahhhhhh – gehalte’, wat een schatje!

Mijn (hee, mijn blog dus ik zeg het gewoon) Thijs Romer speelt de aantrekkelijke arts genaamd Jacob. Ware Jacob?! Ik mag het verhaal niet verklappen maar ik zat er helemaal in. Ik ben in het dagelijks leven ook een Roos en droom ook van een bruiloft met koets en bruidsmeisjes, ik snapte Roos helemaal. Elise Schaap speelt haar rol ontzettend leuk evenals eigenlijk alle medespelers. Misschien had Kees van Nieuwkerk zelf ook nog een rolletje op zich moeten nemen, dan was het helemaal perfect geweest!

Verwacht geen hoogstaande ingewikkelde verhaallijnen maar verwacht gewoon een leuke avond uit, een film met momenten van veel herkenning en plaatsvervangende schaamte. Gewoon zoals een Nederlandse romantische komedie bedoelt is, als je het mij vraagt.

Was je nog niet overtuigd? Hieronder vind je de trailer van deze nieuwe heerlijke Nederlandse film!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Nope, k ben nog niet overtuigd. Er zijn maar weinig goeie Nederlandse films. En zo’n film als deze hoef ik sowieso niet in de bioscoop te zien. Zonde van mn geld. Ik ga liever naar The Hunger Games en Star Wars de komende maanden. En k ben benieuwd welke in de cinecity xl gaan draaien. Lijkt me zoo gaaf!

  1. Reply

   Haha tja ieder z’n ding! Bij Star Wars zul je mij echt niet aantreffen ?

 2. Reply

  Lijkt me een hele leuke film! Kom er bijna nooit, woon zo dicht bij de Zeelandhallen….

  1. Reply

   Oh echt?! Ik vind het best een fijne bios! Enne de film is genieten 🙂 goed excuus!

  • Jinn
  • November 8, 2015
  Reply

  Iedereen, weest overtuigd ! :'( Heer-lij-ke film vond ik dit. Leuk geschreven!
  Leuk om ook eens mee te kijken met de wat ‘minder perfecte’ vrouwelijke hoofdrollen, hier hou ik echt van.
  Ik kwam op je blog via Peachlife, super leuk want ik kende je nog niet! Ik zag deze film ertussen staan dus moest gelijk even koekeloeren, maar ik zal wanneer ik meer tijd heb je blog eens wat verder doorkijken!

  1. Reply

   Yes, een medestander! 😉 Super leuk om te horen dat je via Peachlife bent doorgeklikt! Tot snel 🙂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares