Fotoverslag Parijs – Een dagje met de bus heen en weer, is het me bevallen?

Parijs

Een dagje naar Parijs, het kan gewoon. Je boekt een busreis of je neemt de Thalys ét voila! De bus is wel een stuk goedkoper en het is stiekem erg chill om in Goes in te stappen en hartje Parijs uit te stappen. En dus vertrokken mijn moeder en ik om 07:00 ‘s ochtends met de bus richting Frankrijk.

Eerlijk is eerlijk, die busreis was best killing. Achteraf gezien hadden wij waarschijnlijk niet het handigste plekje uitgekozen en bleken we toch zo’n 10 cm minder beenruimte te hebben dan de mensen naast ons, autsj! Maar hee, dit hield ons niet tegen en na de middag arriveerden we in Parijs. Met nog een heleboel andere toeristen én bewoners. Files everywhere. Op mysterieuze wijze was de lunch die in het programma stond ineens niet meer van toepassing en kwamen we na een lange rit een beetje brak aan bij de oude Opera, hartje Parijs.

Eigenlijk zouden we nog meegaan met de bustour van circa een uurtje om de bezienswaardigheden van Parijs op een gemakkelijke manier te kunnen bezichtigen (en te fotograferen!). Maar het drukke verkeer én het gebrek aan een lunch zorgden ervoor dat we zijn uitgestapt, dag bus, wij vermaken ons zelf wel!

Lunchen in Galerie Lafayette en voornamelijk onze ogen uitkijken. We wisten het natuurlijk wel en waren allebei eerder in Parijs geweest maar als je dan die Dior, Chanel en Hermès shops weer ziet dan gaat je hart toch sneller kloppen hoor. Er stonden letterlijk rijen met Chinezen voor de Hermes counter te wachten en alle Dior krukken waren bezet. Wat deden wij verkeerd?!

Galerie Lafayette
Galerie Lafayette

Helemaal bovenin Galerie Lafayette (verdieping 7!) kun je gratis en voor niks genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Ondanks de mistige dag was de Eiffeltoren duidelijk zichtbaar en kregen we er ook nog een zonnetje bij! Dit warenhuis is zo immens groot dat we hier heel veel tijd hebben doorgebracht. En eigenlijk alleen maar met kijken, verwonderen en zoeken. De schoenenafdeling voor vrouwen hebben we zelfs niet op tijd kunnen ontdekken!

Parijs uitzicht
Uitzichtje he!
Lafayette
Het plafond van Galerie Lafayette

De Sephora moest en zou ik een bezoekje brengen dus dat was het volgende doel. Als je hier binnenstapt weet je werkelijk niet meer waar je het moet zoeken en was ik ineens erg blij met mijn wishlist! Dan weet je nog een beetje waar je je pijlen op moet richten. We zijn nog een stuk gaan lopen en kwamen onder andere de échte La Duree macarons winkel tegen. Wat een super schattig winkeltje, mintgroen met goud, me like!

Macarons
De welbekende macarons winkel!

Tussendoor hebben we gedurende de dag op verschillende terrasjes koffie gedronken en genoten van het uitzicht en de levendigheid op straat. De obers mogen wel een cursus gastvrijheid gaan volgen! Ik bestelde een latte macciato en kreeg de vraag of ik small of large wilde. Toen ik vroeg hoe small ‘small’ was volgde er een dieeeeeeepe zucht en heb ik dus maar large besteld. Op hoop van zegen. Vervolgens kreeg ik een doodnormale cappuccino geserveerd haha! So confusing. Starbucks mocht uiteraard niet ontbreken want ik had dit jaar nog geen Pumpkin Spice Latte op!

Parijs koffie
Pauze!

Eenmaal terug in de bus gingen we ‘nog even’ langs de Eiffeltoren. Cause we can, zoiets. Nou en toen hadden we even een timing van heb ik jou daar! We stapten uit de bus om precies 19:59. Precies? Ja precies, want 1 minuut later begonnen de lichtjes in de Eiffeltoren als een gek te knipperen en waanden we ons even in sprookjesland. Gewapend met de selfiestick hebben we hier uiteraard nog een kiekje gemaakt (niet zo duidelijk, oeps) en vroeg een verkoper serieus aan me of ik een selfiestick wilde kopen, ter-wijl ik met mijn selfiestick in de weer was. Like, whuh, are you serious dude? Je kreeg net bijna (per ongeluk hoor) een oplawaai met mijn selfiestick en je wil me er nu één verkopen? Als jij de Eiffeltoren ook wilt zien glinsteren, kijk dan even op mijn Instagram!

eiffeltoren

 

Terug in de bus en op naar het Zeeuwse Goes. Die bus rit duurde ineens nog veel langer dan op de heenreis (vonden wij) maar het was het allemaal waard hoor. Au revoir Paris, tot de volgende keer!

Heb jij al eens een dagtocht naar het buitenland gemaakt? Waar ging je toen naar toe?

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ik ben 1 keer met een busreis naar een kerstmarkt in Duitsland geweest, was niet zo lang rijden als naar Parijs dus goede te doen. Ik denk dat ik tegenwoordig sneller zelf in de auto zou stappen dan met een bus zou gaan. Gelukkig was jullie dag wel geslaagd, gezellige foto’s!

  1. Reply

   Oeh dan ben jij stoerder dan ik, vooral in Parijs zou ik niet durven auto rijden!

  • naomidekkerr
  • November 2, 2016
  Reply

  Over een maandje ga ik samen met mijn moeder een weekendje naar Parijs! Fijn om te horen dat je het leuk hebt gehad 🙂

  1. Reply

   Ooh heerlijk! Dan kun je lekker op je gemakje de stad verkennen, veel plezier!

    • naomidekkerr
    • November 3, 2016
    Reply

    Dankjewel!

 2. Reply

  Leuk tripje. Ik heb volgens mij nooit een dagtochtje naar het buitenland gemaakt. Het lijkt mij echt ideaal, maar mijn vriend houdt er niet van om zo lang in de bus te zitten zo kort na elkaar. Ik moet dus iemand anders vinden.

  1. Reply

   Ja ik vond het vooral heel fijn dat je direct bent waar je moet zijn! Er is vast wel iemand in je omgeving die mee wil 🙂

 3. Reply

  Leuk joh! Ik heb misschien weleens een dagtocht naar België gemaakt, of naar Duitsland. Maar geen idee meer waarheen… Of misschien was het een weekendje haha. Parijs ben ik ook geweest. Fijne stad!

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

11 shares