Geluksmomentje

Geluksmomentje

Een extra blogpost deze week, omdat ik een geluksmomentje wil delen. Zoals jullie weten ben ik in april mijn mooie baan verloren, op het Asielzoekerscentrum. Wegens gebrek aan ‘weerbaarheid’.

Ik heb toen geen afscheid kunnen nemen van bewoners, vluchtelingen, die mij dierbaar waren en dat zat me nog altijd erg hoog. Afgelopen zaterdag stond ik met mijn moeder weer eens op een rommelmarkt. Iets wat we leuk vinden om te doen en een fijne manier om van onze ‘troep’ af te komen.

Een goed hart

Halverwege de dag kwam er een wel heel bekend meisje aan ons kraam staan. De prachtige dochter van een super leuke moeder die ik kende van het AZC. Haar moeder was al aan het snuffelen in ons kledingrek. Ze vroegen mij waarom ik weg was en het was goed om dat voor het eerst uit te kunnen uitleggen.

Ze wilden heel veel kleding en wat kleine dingetjes meenemen en daar per sé voor betalen. Uiteraard is dit super moeilijk, als je precies weet wat deze mensen wekelijks aan geldbedrag krijgen uitgekeerd. Dus, heb ik besloten om een symbolisch bedrag te noemen. Dit vond ze maar niks! Maar nadat ik uitlegde dat anders alles richting het Leger des Heils zou gaan, naar mensen die ik niet ken, accepteerden ze dit.

‘Jullie zijn goede mensen, met een goed hart’.

En daar werd ik blij van, het kon me even niets meer schelen dat ik die baan niet meer had. Gebrek aan weerbaarheid? Wellicht, als je het zo wil noemen en niet verder kijkt. Als je een reden zoekt, dan kun je me hier op pakken. Een lekker vage beschrijving geven bij niet kloppende voorbeelden. Dat ‘gebrek’ heeft mij echter nooit in de weg gestaan, ook mijn werk en verantwoordelijkheden niet. Zij noemde dit ‘een goed hart’. Het is maar hoe je er naar kijkt, niet?

We zijn uitgenodigd om te komen eten. Zo dankbaar, ik heb er heel veel respect voor.

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Godelieve
  • June 28, 2016
  Reply

  Wat mooi!

  1. Reply

   Thanks ☺️ x

  • Liselotte
  • June 28, 2016
  Reply

  En zo is het Daisy!

 1. Reply

  Alles wat goed bedoeld is, kan niet negatief uitpakken. xo Daisy

 2. Reply

  Wat fijn zeg!

 3. Reply

  Super lief!

 4. Reply

  Wat een mooi moment meid! Ook zo ontzettend lief…

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares