Personal – Update – Gezondheid en werk

Het is inmiddels bijna 8 weken geleden dat ik ziek werd en 7 weken geleden dat ik werd ontslagen uit het ziekenhuis. Afgelopen week ging ik terug op controle en werden er foto’s gemaakt van mijn longen om te zien of de ontsteking echt was verdwenen. Ook maakte ik net voor mijn vakantie een belangrijke beslissing met betrekking tot mijn werk.

Longontsteking

Als er iets is wat ik wel geleerd heb, is dat een longontsteking geen kattenpis is. Oh, én dat ik de liefste mensen om me heen heb ik die ik me kan wensen! Een dankjewel dus naar iedereen die mij heeft geholpen, hetzij met berichtjes, bezoekjes of kookkunsten! De eerste weken na mijn ziekenhuisontslag was ik niet veel waard, hoestte ik veel en hijgde ik als een bulldog bij vrijwel iedere inspanning (hijgen als een paard, is echt een rare uitdrukking als je het mij vraagt). Mijn reumaklachten namen toe, doordat ik de juiste medicijnen niet meer nam en het gebrek aan beweging. Mijn algehele gemoedstoestand was dan ook behoorlijk shit, een slechte gezondheid vraagt ook veel van je humeur.

Ik heb uiteraard doorgezet en ben bijvoorbeeld volhardend een aantal keer in de week met een hoofd vol zweet lopend om drie boodschapjes per keer gegaan ;). En tadaaa, ik durf te zeggen dat ik bijna helemaal de oude ben. Dat weekje Turkije was echt echt fijn, dat is denk ik net het laatste zetje geweest tot herstel omdat ik hier uiteraard veel meer rustte.

Afgelopen donderdag was het het moment van de waarheid, eerst röntgenfoto’s en toen een afspraak bij de longarts. En jawel, de grote witte wazige vlek die op mijn linkerlong zat was zichtbaar verdwenen, zelfs ik zag het verschil! De longarts was tevreden met mijn herstel en ik hoef dan ook niet meer terug op controle. Het enige wat misschien nog een beetje te wijten is aan de longontsteking, is het feit dat ik vrij snel moe ben. Mijn energielevel is nog niet helemaal okay maar dat kan ook nog met mijn reuma te maken hebben dus euh ja, part of the deal.

Werk

En toen, werk! Ik ben afgelopen week terug begonnen met werken, maar wel in een hele andere setting. Mijn uitzendcontract was automatisch verbroken omdat ik langer dan een week ziek was. Iets wat in mijn ogen heel bizar is, maar wat gebruikelijk schijnt te zijn. Ik mocht wel gewoon terugkomen en rond deze periode zou er ook gepraat worden over een ‘normaal’ jaarcontract. Helaas bleek dat dit jaarcontract er nog even niet inzat, dit lag gelukkig niet aan mij hoor, maar dit was simpelweg nog even geen optie voor het bedrijf zelf. Wel konden we doorgaan op uitzendbasis.

Dit veranderde alles voor mij. Ik wou zo graag zekerheid en even een poosje geen stress om het eventueel verliezen van een baan. Daar bovenop kwam het feit dat ik de beslissing had gemaakt om 32 uur te gaan werken, omwille van mijn gezondheid.

Zijdelings was ik gecontacteerd door een ander bedrijf, wat mij een baan had aangeboden voor een jaar op projectbasis. In eerste instantie was ik hier niet helemaal zeker van, want weer tijdelijk, maar na deze verandering klonk dat ineens een stuk aantrekkelijker. Ik heb hier een goed aanbod gekregen waardoor 32 uur werken een betere optie werd en de baan op zich ligt me enorm. En dus, ben ik vanaf deze week ODMS coördinator! In het kort: ODMS is een management systeem wat geïmplementeerd moet worden en ik zit in het team wat dit moet realiseren. Ik ben dus heel veel documenten aan het lezen, vergelijken en aan het praten met mensen om te kijken hoe dingen kunnen veranderen / samen worden gevoegd.

Hoe voel ik me?

Ik ben enorm opgelucht dat mijn longen weer ‘gezond’ zijn verklaard én ik heb na een week werken in mijn nieuwe baan hier een heel goed gevoel aan overgehouden. Al met al voel ik me dus goed! 32 uur werken voelt nog even als spijbelen, ik heb het idee dat ik een vrije dag opneem in plaats van een standaard vrije dag heb. Niet zo gek natuurlijk, na 7 jaar fulltime werken! Ik moet het wel nog een soortje ‘accepteren’, maar dat komt vast vanzelf. Deze week moest ik voor mezelf ook echt blijven herhalen dat die vrije dag steeds terug komt, hij hoeft niet helemaal volgepropt te worden met ‘nuttige’ dingen.

Plannen

De afgelopen tijd heb ik nog een paar keer een blogdag overgeslagen maar ik hoop dat het me nu weer gaat lukken om zondag, woensdag én vrijdag iets te posten, al is het dan misschien soms een wat kortere blog.

Zo dat was ‘m! Stay tuned want er komt sowieso binnenkort één winactie aan en misschien zelfs wel twee..!

 

 

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  • Inge
  • June 4, 2017
  Reply

  Fijn dat alles weer positief is! Succes met je job en vergeet niet te genieten van je parttime dag

  1. Reply

   Thanks Inge!

 1. Reply

  Fijn dat het zoveel beter gaat!

  1. Reply

   Lief, dankjewel 🙂

 2. Wat fijn om te lezen dat het weer beter gaat! En een nieuwe baan, maar vooral stoer dat je voor jezelf en je gezondheid durft te kiezen. Een longontsteking is niet niks (helaas zelf afgelopen jaar 2x longvliesontsteking gehad) en wordt snel onderschat. Succes met de laatste loodjes van je herstel en geniet van het mooie weer en he nieuwe baan!

  1. Reply

   Goh ik wist van het bestaan niet af joh (even gegoogled). Heftig! Dankjewel voor je lieve woorden, ik hoop dat jij er ook helemaal bovenop bent 🙂

 3. Reply

  Ben echt blij voor je dat het beter gaat. Gelukkig is de ontsteking weg en heb je er ook nog eens een leuke baan aan overgehouden. Doen waar jij je prettig bij voelt!

  1. Reply

   Ja het is uiteindelijk allemaal beter geworden…dankjewel! 🙂

 4. Pingback: Personal - Gezondheid - Olifantenpoten en nieuwe pijnstillers - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 shares