Personal – Gezondheid – Update, het gaat even niet zo lekker

spoedeisende hulp

Wat een gekke weken heb ik achter de rug. Mijn gezondheid laat me weer eens in de steek en ik heb daar mentaal even een knauw van gekregen. Denk je dat je alles wel gehad hebt, komt er wéér een tegenvaller..

Uitslag MRI

Een poosje geleden kreeg ik wel hele vreemde steken in mijn linker bovenbeen. Deze steken waren zelfs zó scherp dat ik moeite moest doen om overeind te blijven, ze kwamen namelijk ook wanneer ik het niet voelde aankomen. Dat het om mijn linkerbeen ging was ook vreemd, want normaal gesproken is rechts mijn zwakke been. Dit tezamen met nog wat vreemde nieuwe klachten zorgde ervoor dat ik heb aangedrongen op een nieuwe MRI scan.

In februari kreeg ik de uitslag en waar ik vreesde voor allerlei reuma dingen (want tja, dat heb ik nu eenmaal), kreeg ik een hele andere uitslag. De steken in mijn bovenbeen blijken namelijk uitstralingen vanuit mijn onderrug, waar tekenen van een beginnende hernia (uitstulpingen) te zien zijn. En dit is waarschijnlijk weer mede te wijten aan het feit dat ik een tussenwervel heb in mijn onderrug. Waar je wervels los van elkaar horen te staan, zit er bij mij nog een wervel tussen en zit het dus vast. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige wrijving en pijn in mijn onderrug, waar ik al bekend mee was.

Die heftige zenuwpijn is vanzelf weer verdwenen dus voorlopig hoop ik dat het weg blijft.

Voet + schoenen issues

En toen… toen had ik nog een nieuwe klacht, waar ik iets mee moest. Sinds eind januari heb ik een uitstulping aan de zijkant van mijn rechtervoet, die steeds groter wordt en steeds meer pijn gaat doen. Ik was hiervoor naar de huisarts geweest, die mij zonder blikken of blozen vertelde dat dit komt door m’n gewicht. Say whut?! Natuurlijk is mijn gewicht niet handig, maar je maakt mij niet wijs dat daar je voet zo gek van gaat staan. Nadat ik hier mentaal weer een beetje bovenop was, was het tijd om de reumatoloog een oordeel te laten vellen.

Die kwam met een hele andere conclusie. Ik ben hypermobiel, alles buigt net iets verder dan zou moeten. Dat klinkt misschien best leuk, but it’s not. Omdat ik dit overal heb (bijv. mijn ellebogen, mijn knieën etc) heb ik dit ook in mijn voeten. De banden van mijn voeten geven niet genoeg tegendruk, mijn voeten buigen te ver door en dus is mijn voet aan het verzakken. Not so sexy.. Maar ook.. pijn!

Na een doorverwijzing naar de podotherapeut bleek dat ik schoenen met een flinke wijdte maat moet gaan dragen én steunzolen om te voorkomen dat mijn voeten nog meer gaan verzakken. Mijn wereld is even ingestort toen ik erachter kwam hoeveel impact dit zou gaan hebben. Mijn gehele schoenencollectie voldoet dus niet aan deze eis.. en dat zijn er nogal wat. Ik moest zo snel mogelijk schoenen kopen die aan deze eis voldeden en ik kan je vertellen.. dat was niet gemakkelijk. Inmiddels heb ik laarsjes en sneakers gevonden waar ik me in kan vinden, maar sandaaltjes bijvoorbeeld? Mission impossible als ik geen typische gezondheidssandaal wil dragen.

En ai ai, schoenen zijn toch wel erg belangrijk voor me. Sowieso is de keus bizar beperkt geworden, als ik er nog enigszins leuk bij wil lopen. Ik loop zo graag ‘even’ de van Haren of de Omoda in, en dat is nu niet meer mogelijk. Enkel in speciaalzaken kan ik nog terecht en dat doet echt pijn. Om nog maar niet te spreken over de beperkte keuze en BIZAR hoge prijzen van één paar schoenen.

Mentaal

Ook hier kom ik weer bovenop, natuurlijk wel. Maar het doet even pijn jongens, ik kan het niet ontkennen. Mijn mooie Michael Kors sneakers, mijn laarsjes en pumps in alle kleuren, schattige sandaaltjes en fijne slippers. Allemaal in de kast.. behalve als ik bijvoorbeeld op visite ga en weinig hoef te lopen.

Hopelijk wordt de pijn in mijn voet wel snel minder en wie weet gaat het met de tijd ook beter met mijn rug op deze manier. Die shit gezondheid ook altijd.. Ik wou het wel even delen, weten jullie ook weer waarom ik overal nét iets minder actief ben dan normaal 🙂

Mocht er een schoenenwinkel of merk meelezen, hippe (betaalbare) schoenen gezocht!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

 2. Reply

  Waardeloos! Zelf draag ik grraag Nike sneakers; het enige merk waar ik nooit blaren in krijg. Maar ik weet niet of ze breed genoeg zijn voor je. Sterkte en succes!

  1. Reply

   Ah thanks voor de tip 🙂 Nee ik moet helaas helaas echt schoenen met speciale wijdte maat aanschaffen.

 3. Pingback: Fashion - Outfit of the Day April 2018 - Jeans baby - Diyaata

 4. Pingback: Fashion - Outfit of the Day - Festival ready! - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 shares