Interior – Groene planten in huis, een rondje woonkamer

Groene planten in huis - diyaata.com

Tot een paar jaar geleden had ik maar één plant in huis, één die wel tegen een stootje kon gezien de capriolen van mijn twee katten Jack en Jessy. Sinds ik echter een samenwerking had met Het Beste van de Kweker, heb ik een zwak gekregen voor mooie groene planten en de collectie iets uitgebreid.

Gezonde planten

Het fleurt de hele woonkamer enorm op, die gezellige groene planten om me heen. Plus, het is gezond! De lucht in huis schijnt zo’n 6 à keer zo erg vervuild te zijn als de lucht buitenshuis. Dit door (gebrek aan) ventilatie en de stoffen die bijvoorbeeld vrij komen uit tapijt, meubels, verf en van onszelf als mens. Planten hebben een luchtzuiverende functie en verbeteren de luchtvochtigheid in huis. Ik geef toe, mijn planten heb ik niet geselecteerd op de beste eigenschappen. Wel op hoe leuk ze zijn en dus neem ik jullie graag mee voor een rondje door mijn woonkamer!

Excuses, ik weet niet hoe alle planten heten. Maar hee, ze zijn gewoon leuk.

Groen in huis

Dit gaat jullie vast en zeker opvallen dus ik ga je alvast even inlichten; mijn planten staan HOOG! Zowel viervoeter Jack als Jessy hebben af en toe een bui waarin een plant het zwaar te verduren krijgt. De enige plant waar ze zich nu af en toe op uit kunnen leven, die zal ik jullie ook als eerste laten zien. Dit is namelijk een diehard plant en deze overleeft keer op keer een katten aanval zonder probleem. Hoe deze plant heet? No club. Maar het is wel een vechter!

Je ziet hier op het marmerprint tafeltje ook een mini plantje staan, een Sanseveria die ik laatst bij de Ikea heb gekocht. Cute hè.

Deze twee planten kennen jullie misschien al van de blogpost van Het Beste van de Kweker. Één is helaas een zijstammetje verloren toen er grooooot boeket naast stond.. Ze zien er ook iets minder fris uit dan voorheen, ik zou me er eens in moeten verdiepen hoe ik ze weer fris en fruitig krijg. Wel maken ze nog steeds nieuwe bladeren aan, dus dat zie ik als een goed teken! Voor details over deze planten verwijs ik je terug naar de vorige blog :).

Groene planten in huis - diyaata.com

Ook dit is er eentje die ik destijds kreeg en toen heel mooi in bloei stond. Nu zijn er nog een paar bloemen en de plant op zich is niet helemaal meer in topvorm. Ik denk dat ‘ie gewoon even moet bijkomen. Ook deze maakt nog steeds nieuwe bladeren aan, dus hij moet toch wel happy zijn.

Groene planten in huis - diyaata.com

Je zag al een stukje op de vorige foto, ik hou van pannenkoekplanten! Ik heb nu twee grote en één baby! Ik ben simpelweg te lui om zelf te gaan stekken, maar deze baby pannenkoek was er gewoon ‘ineens’ en daar werd ik wel heel gelukkig van! Deze mini is aan het groeien en dan verhuist ‘ie naar mijn ouders toe. Heerlijk hoe je deze plant simpel aan familie en vrienden door kunt geven, een soort vriendschaps plantje! Ik kreeg mijn tweede grote pannenkoekplant zelf ook van naamgenoot Daisy, super leuk.

Groene planten in huis - diyaata.com

Groene planten in huis - diyaata.com

Deze grappige plant/mini boompje scoorde ik niet zo lang geleden bij de Lidl en staat bovenop de boekenkast. Ik vind het een leukerd en in de beschrijving stond dat deze wel tegen een stootje kon, dus hij past prima bij de familie. Wederom geen idee hoe deze heet, sorry ;).

Groene planten in huis - diyaata.com

En dan, last but not least, heb ik nog cactussen! Twee mini’s en één grotere, staan alledrie onder een stolp. Dit om te voorkomen dat Jack en Jessy gewond raken haha.

Groene planten in huis - diyaata.com

Het lijkt me nog heel leuk om een mooie plant neer te zetten op de slaapkamer, maar dan moet ik er eerst plek voor maken. Opruimen dus! Ik word helemaal vrolijk van al dat groen in huis!

Heb jij veel kamerplanten? Heb je een favoriet? 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

37 shares