HelloFresh recept – Gigli met warm gerookte zalm, verse dille en citroen

Hai allemaal! Ik ben nog aan het bijkomen van het dagje Parijs dus ik heb vandaag iets anders! In een eerdere blog en op social media vertelde ik het jullie al, ik vond de HelloFresh challenge een stuk gemakkelijker en dus leuker dan verwacht! Het lekkerste (én makkelijkste) HelloFresh recept wil ik dan ook met jullie delen.


hellofresh-gigli

Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Ingrediënten, gebaseerd op een maaltijd voor 2 personen

 • 1 sjalotje
 • 2 knoflooktenen
 • 1 prei
 • 1 gele paprika
 • 0,5 citroen
 • 180 gram gigli
 • 160 gram gerookte zalmmoot
 • 3 verse dille takjes
 • 1 el roomboter
 • extra vierge olijfolie
 • peper en zout naar smaak

Benodigheden

 • Pan met deksel
 • Fijne rasp
 • wok of hapjespan met deksel

Voedingswaarden

591 kcal | 34 g eiwit | 76 g koolhydraten | 15 g vet, waarvan g verzadigd | 10 g vezels

 1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gigli. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de paprika klein. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap van de citroen uit.
 2. Kook de gigli, afgedekt, 10-12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
 3. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, prei, paprika, 0,5 el citroensap per persoon en 0,5 tl citroenrasp per persoon toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el kookvocht per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten.
 4. Verdeel ondertussen de warm gerookte zalm met een vork in kleine stukken en snijd de dille fijn.
 5. Voeg de gigli, het grootste deel van de warm gerookte zalm en de helft van de dille toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
 6. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en dille. Breng verder op smaak met extra vierge olijfolie.

TIP: ook heerlijk als koude pastasalade!


Eet smakelijk!

Oh enne, het team van 2wmn heeft trouwens gewonnen met de challenge mede dankzij jullie stemmen. Bedankt!

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Ziet er jummie uit! Ik ben gek op Hello Fresh, HF slaagt erin om van mij een echte keukenprinses te maken, en geloof me, zonder mijn HF stappenplan kan ik enkel aardappelen, groentjes en vleesje maken (met saus)

  1. Reply

   Haha wat leuk om te horen dat jij het ook zo ervaart!

 2. Reply

  Ik heb Hello Fresh nog nooit gebruikt maar ik ken het concept wel en ik vind het geweldig! Verder lijkt dit me een heerlijk gerechtje. Ik eet nu wel geen vlees of vis maar ik kan er m’n eigen veggie variatie op maken.

  1. Reply

   Ja ik denk dat je dit gerecht heel gemakkelijk kunt aanpassen inderdaad, zeker het proberen waard 🙂

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

30 shares