Interior – Het Beste van de Kweker – Nieuwe planten in huis

Het Beste van de Kweker

Heel vaak heb ik al verteld over mijn liefde voor groen, planten, bloemen, mijn tuin. In huis staan meestal verse bloemen en de laatste tijd kriebelde het steeds meer om nieuwe kamerplanten te scoren. Groen in huis maakt me blij!

Minstens zo blij werd ik dan ook toen ik van webshop Het Beste van de Kweker een aantal planten mocht uitzoeken, om mijn ervaring met jullie te delen. Ik koos voor een groene plant en een bloeiende plant en laat jullie meegenieten van deze prachtige planten.

Dracaena Steudneri Green

De Dracaena is verkrijgbaar in verschillende varianten en ik koos voor de Steudneri Green, met frisgroene bladeren. Maar echt! Ik kreeg twee van deze prachtige planten (potmaat 11 cm) thuisbezorgd in de meest praktische verpakking ever. PostNL belt gewoon bij je aan met een kartonnen doos waarop staat aangegeven welke kant boven hoort. De twee planten zitten bij elkaar verpakt en mankeerden he-le-maal niks toen ik ze uitpakte. Geen geknakte bladeren, serieus nog geen krasje te zien op mijn Dracaena’s.

Het Beste van de Kweker

Helemaal in mijn sas ben ik direct op zoek gegaan naar mooie potjes en kocht ik deze zachtroze potten bij de bloemist, heel gaaf in combinatie met het heldere groen van de bladeren.

Het Beste van de Kweker

Ik ben nog een beetje aan het uitproberen waar ik deze planten het liefste neerzet, maar volgens de instructies die er keurig bijzitten, zijn ze niet zo veeleisend. Ze hebben weinig behoefte aan licht én als je ze een weekje vergeet water te geven, leggen ze niet direct het loodje.

Het Beste van de Kweker

Prima planten voor mij dus! Inmiddels heb ik er één op mijn kast gezet en één daar net onder op een bijzettafeltje. Bij elkaar, maar toch nét een beetje anders. De Dracaena heeft een luchtzuiverende functie en dat vind ik een heel fijn bijkomend voordeel. Voor twee Dracaena’s (combi, potmaat 11 cm) betaal je 16,- euro.

Anthurium Karma Pink Multiflora

Bij de Anthurium had ik een beetje last van keuzestress want wat biedt Het Beste van de Kweker veel prachtige verschillende soorten! Wit, rood, oranje, paars of roze bloemen, het is er allemaal. Ik twijfelde tussen de Sweetlips variant (die naam!) met witte bloemen en een paars/roze randje of de Karma Pink Multiflora. Uiteindelijk ben ik voor die laatste soort gegaan waarbij de bloemen helemaal roze zijn.

Het Beste van de Kweker

Ook deze plant (potmaat 12 cm) kwam keurig verpakt binnen, van een andere kweker, en kwam helemaal intact uit de doos. De bladeren en bloemen van deze plant glanzen enorm, hij ziet er echt prachtig uit. Ik had nog een witte pot en in combinatie met de roze bloemen vind ik dit een goede match. Deze plant heeft iets meer eisen dan de Dracaena’s maar dankzij de duidelijke instructie gaat ook dit gewoon goed komen.. hoop ik.

Het Beste van de Kweker
Ook Jessy houdt van roze!

De Anthurium houdt van een lichte omgeving, maar kan niet goed tegen direct zonlicht. Hij is inmiddels ook al meerdere keren verhuist maar staat nu op de eettafel en staat daar wat mij betreft voorlopig goed. Dicht bij het raam, maar niet direct in de zon. De Anthurium kost 18,- euro.

Het Beste van de Kweker

Het Beste van de Kweker

Al met al ben ik echt super blij met mijn planten van Het Beste van de Kweker. Ze kwamen in perfecte conditie bij mij thuis aan, beter dan de meeste kamerplanten die ik bij het tuincentrum of de bloemenwinkel tegenkom. Dankzij de goede verpakking hebben ze niks te lijden gehad van het vervoer van de kweker naar mij thuis. Hierdoor vind ik de prijs-kwaliteit verhouding dan ook zeker in orde, je bent ervan verzekerd dat je een prachtige plant thuis krijgt. Het Beste van de Kweker heeft onder andere ook vele orchideeën in het aanbod en dankzij de special care verpakking komen ook deze helemaal intact op de bestemming aan.

Het Beste van de Kweker

What you see is what you get, gaat zeker op bij deze webshop. Een grote pré vind ik de instructies die ik bij beide planten kreeg. Het is voor mij helemaal duidelijk hoe ik deze planten het beste kan verzorgen en waar in huis ik ze het beste kan plaatsen. Voorheen was het niet in me opgekomen om online planten aan te schaffen, maar dankzij deze ervaring nu zeker wel.

Het Beste van de Kweker

Iedere keer als ik de kamer binnenloop valt één van deze nieuwe blikvangers me op, heerlijk!

Heb jij kamerplanten in huis, en zoja, heb je een favoriet?

 

 

 

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

  1. Reply

    Mooie planten heb je uitgekozen, ik vind planten een huis echt aankleden 🙂 je vloerkleed vind ik ook erg leuk!

    1. Reply

      Jaa hou er van! En thanks!

  2. Pingback: Interior - Groene planten in huis, een rondje woonkamer - Diyaata

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 shares