Het ultieme-hotelkamer-geluksgevoel!

Hotel at home

Weekendje weg? Welnee, weekendje thuis! Na mijn artikel over ‘me-time’, een kleine opvolging!

Ken je dat, de badslippers die klaar staan, de badjas die op hangt, de opgerolde handdoeken en heerlijke zeepjes in de badkamer? Het ultieme-hotelkamer-geluksgevoel! À 100 euro per nacht, zoiets (gemiddeld, als je geluk hebt). Slik.

Soms heb ik een ontzettende behoefte aan dat heerlijke gevoel. Dat gevoel dat niets hoeft, alles mag en je van alle gemakken voorzien bent. Dat kan ook thuis! Met een beetje voorbereiding, dat dan weer wel. 5 x tips om jouw appartement, kamer, huis, in een klein hotelletje om te toveren! Enne, het is heerlijk last minute geboekt..

 • De badkamer

Ja echt, ik noemde het al in de intro, hier begint voor mij het ‘hotelgeluk’. De handdoeken in mijn badkamer zijn dan ook standaard opgerold (thanks mam!), maar er is nog veel meer wat je kunt doen.

Wat dacht je van wat leuke gastenzeepjes in het zicht leggen, of ophangen in een leuk organza zakje voor de lekkere geur? Genoeg zeepjes bij de Action of wat chiquer, bij de Bodyshop of Lush, maar je kunt ze natuurlijk (gratis jaaaa) ook verzamelen uit hotels en af en toe afwisselen!

Zorg voor een heerlijke badjas (Primark, I tell you..) + sloffen en hang en zet deze ook klaar als je voor een uitgebreide douche of bad sessie gaat.

Het plankje boven of naast de wasbak hoort eigenlijk een beetje netjes te blijven. Ook ik verzamel in no time 10 potjes of flesjes op één minuscuul plankje maar probeer het iedere week even op te ruimen. Zorg dat alles rustig oogt en het liefst een bepaalde kleur of kleurenpatroon heeft.

 • Food

Het eten moet in huis zijn. Je wil niet per se de deur uit moeten, alleen als jij daar zin in hebt. Het roomservice gevoel moet wel te creëren zijn zonder de Jumbo in te hoeven! En ben je met je partner? Dan spreek je af dat hij op zaterdag het ontbijt op bed verzorgt en jij op zondag de ontbijttafel mooi en uitgebreid dekt! Ohja, champagne op bed is dit weekend toegestaan en Thuisbezorgd.nl mag onder de favorieten op je IPad (of download gewoon de app, gemak boven alles!).

 • Kinderen en huisdieren

De hond en eventuele kinderen gaan uit logeren. Geen verdere uitleg nodig. Katten mogen blijven maar moeten wellicht iets inleveren op het speel en knuffel kwartiertje, ieder voor zich! Zorg dan wel dat de kattenbak al schoongemaakt is voor de vrijdag aanbreekt.

 • Clean

Maak het huis schoon, ook dit moet gebeurt zijn voordat het vrijdag 17:00 is. Normaal gesproken vind je dit ook fijn, even de poetsdoek erdoorheen om op zondagavond terug te keren in een schoon huis. Nu maak je schoon, omdat hotels ook schoon zijn. Je wilt je dit weekend niet gaan ergeren aan zand onder je blote voeten of een plakkend aanrecht. Stofzuigers zijn verboden tot aanstaande maandag. Dat geluid haalt je heel geluksgevoel weg, trust me. En anders in ieder geval het geluksgevoel van je partner, ik zeg het je..

 • Bezoek = no go

De voordeur en achterdeur blijven dit weekend dicht. Oké, behalve voor de meneer van Thuisbezorgd.nl. Als je wilt gaan wandelen dan vlucht je je auto in en rij je een eerst een stukje verder weg, de buurt uit. De buurman tegenkomen die begint te zeuren over de wisselende afvalcontainer dag, no thank you, nu even niet. Dat zou je op de Veluwe / in Barcelona ook niet overkomen immers.

 Afgelopen weekend was mijn huis net een mini hotelletje. Bovenstaande tips in combinatie met de tips van deze blogpost en ook jij bent er helemaal klaar voor! Weekendje Home, here I come!

Hebben jullie nog tips om je eigen hotel aan huis te creeëren?

 

 

 

 

 

 

Tags: hotel, vakantie

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Comments

 1. Reply

  Heerlijk! Als je even een budget uitstapje wilt maken is dit de perfecte oplossing. Maar dan moet je inderdaad nog wel iemand in de buurt hebben, die je kan bedienen. Anders moet je nog alles zelf doen! 🙂

 2. Reply

  Leuk en origineel artikel! Ik heb ook vaak me time nodig. Dan moet ik weer even helemaal tot zen komen. Het ultieme hotelkamer gevoel; badstoffen slippers/pantoffeltjes haha 😀

Wil je een berichtje achterlaten? Leuk!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 shares